Logicki, da go izolirasрешение?
Хух зимово тешко. Тоа наредна година. Освен ако не претера. Немаше ништо не покажа али денеска се разби од капење.Logicki, da go izoliras
Zboram za termoizolacija, stiropor ili slicno
Vnatresen ili nadvoresen odzak e? Zidan e ili od cevki?Хух зимово тешко. Тоа наредна година. Освен ако не претера. Немаше ништо не покажа али денеска се разби од капење.
Внатрешен, ѕидан. Мислам дека се затнати ќумците ми враќа нешто.Vnatresen ili nadvoresen odzak e? Zidan e ili od cevki?
Toa sto ti vraka e druga makaВнатрешен, ѕидан. Мислам дека се затнати ќумците ми враќа нешто.
..од спојот ќумк-ѕид т.е оџак??? Ако е апансас и многу провери и проток на оџакот ,т.е влечењето-цугот, но изолација обавезно.Внатрешен, ѕидан. Мислам дека се затнати ќумците ми враќа нешто.
Значи очаков е најнормален можда не го опишав добро али не се одбирам сори...од спојот ќумк-ѕид т.е оџак??? Ако е апансас и многу провери и проток на оџакот ,т.е влечењето-цугот, но изолација обавезно.
Сама за себе изолацијата е веќе прашање на култура на живеење.. и генерално општо применета..најдобра инвестиција во заштеда на енергија.
...супер, ко прво викни вистински оџачар т.е. доктор за оџаци , со изолацијата и онака ќе мораш почекаш до лето.Но секако не развлекувај, вакви симптоми знаат да вивнат у пожар..Значи очаков е најнормален можда не го опишав добро али не се одбирам сори.
Најнормален во куќа внатрешен ние сме на втори спрат значи испаѓа над нас одма. Горе е среден надвоорешно кај шо испаѓа цигла со малтер. Ќумциве ни пуштаа боја. Ама сега и од местово кај што влегува ќумкот ми протече црнило значи најверојатно е тоа конденцира. Еден месец не покажа ништо денес ме зачуди.
Е и да напред горат дрвава назад ми се пригасуе огинот. Како и да е нешто не чини
Веќе ѕвонев. Ќе дојде утре. Како и да е фала....супер, ко прво викни вистински оџачар т.е. доктор за оџаци , со изолацијата и онака ќе мораш почекаш до лето.Но секако не развлекувај, вакви симптоми знаат да вивнат у пожар..
Happy Heating!!!Веќе ѕвонев. Ќе дојде утре. Како и да е фала.
nema defrost ednostavno a i previse e suvo vremevo ce vidimo koga ce zamagliRekordni 60 denari za 24h potrosi changeto na ovie ladni temperaturi i toa vo spalna 16m2. Postaveno e od 18-12h na 25c i ostatokot na vremeto na 20c. Zadadenite temperaturi gi postignuva bez nekoj napor. Cerkickata edna uci tuka prikvecer zatoa go ima toa rabotno vreme i temperatura
Пушти ја да работи 24 часа, првите 12 часа ке прави често дефрост, после поретко. пробај 2-3 дена види дали ке постигне температура и дали ке прави често дефрост, ако не сака тогаш мислам дека е дефектна.Каде ги има во која продавница во МК?Од никаде не ми фури добро сум заштитен од таа страна.Приетив кога е -1 дефрост си прави на секој пола саат,не е можно инвертер клима толку често да прави дефрост ..Мене ми е да се стоплам пари не жалам.Во дневната имаме камин на дрва абе бања е кога ке влезам во мојата соба онака ладничко а климата работи по 12 часа на ден.
За 20м2 може и 2.5kW да брка работа, макар да јас секогаш препорачувам 3.5kW модел бидејќи за 1000-2000ден повеќе имате 40% поголема моќност.Zdravo
Gledam deka imate iskustvo so klimive, ve molam za sovet.
Sakam da zemam klima za 20m2, izolirani so 10ka stiropor 16kg. Sto bi mi preporacale, osven Gree - imam averzija prema niv.
max 35kПушти ја да работи 24 часа, првите 12 часа ке прави често дефрост, после поретко. пробај 2-3 дена види дали ке постигне температура и дали ке прави често дефрост, ако не сака тогаш мислам дека е дефектна.
Муабетот е чим не ти е примарна соба да не купуваш нова клима ако со оваа може да завршеш работа.
Ако палиш/гасиш постојано и поскапа да земеш повеќе или помалку е го имаш пак истиот проблем.[DOUBLEPOST=1481821417][/DOUBLEPOST]
За 20м2 може и 2.5kW да брка работа, макар да јас секогаш препорачувам 3.5kW модел бидејќи за 1000-2000ден повеќе имате 40% поголема моќност.
Одприлика буџет ? Ве прашувам да не ви пишам предлози за скапи ако имате помал буџет или пак буџет клими ако можете да си дозволете поскапи модели.
@lucinefer Probaj da kod uvoznika resis kvar a mozes da pokusas da nesto nadjes na ovom sajtu.Пријателчиња, ова е мојот прв пост на форумов, па ако згрешам нешто ни ми замерувајте Имам конкретно прашање, моите имаат инвертер panasonic 3,5kw купен пред 4 години. Оваа година прекина да допли и при чек ја јавува следнава грешка ф97. До сега дадов 100 евра за мајстори и никој од нив не го реши проблемот Има ли асален сервисер, да направи коректна дијагностика во земјава ? Било каков предлог е добредојден