Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
албанците 10 години се во влада вмро им угодува со се што ќе посакаат ништо не не им пречи на вмровците

сега албанци гласале за сдсм одма албанците се непријатели сдсм ја продал државата
албанците се 14 години, од 2002 во влада, ако не си знаел...

@pistol Кое убиство беше нарачано? Кој образ му беше црвен на Жерновски? Која куќа беше срушена? (Освен дивоградбата на Фиат, 70 сантима си се 70 сантима, не е чист). Која фамилија беше сотрена?

За полно други работи, уредување вести, тегнење Роми за уши да гласаат (еве ги сега СДСМ ги поткупуваше во Куманово со дрва, пред многу години со расипано месо), тоа е технологија на владеење и секој ќе го прави. Прислушувај ти обичен градоначалник од овде до Љубљана, секаде ќе најдеш такви работи. Нема кој не го прави тоа, и Зајко го прави и ќе го прави. Партиските војници бараат да се нахранат со тендери инаку ќе се свртат против тебе. Ете, и шарените мораа да бидат наградени со пратенички места. Ти замислувај си светци политичари, ама во реалниот живот тие не постојат.

@Ne_sum_ja Има и плус минус 20-30000 гласови за едната кон другата страна, ги најдов прееска резултатите од претходните избори. Не сакав да пишам затоа што и така веќе премногу пишував денеска. Имаше и некој друг постирано во темава. Значи, толку луѓе се прелеале. За тоа ли беше овој циркус две и кусур години? Па со потезот за ветување двојазичност Зајко ќари најмалку дупло повеќе гласови. Не може ни една правда да истера без да ја продаде државата. :rolleyes: И ако успее да го суди, тоа нема да биде правда, ќе биде пресметка со политички противник на кого никако поинаку не можеше ни да му се доближи.

Значи, -2/30000 за едната, +2/30000 за другата, вкупно разликата е дупло. Да не кажете после.

Фантомите ги частам, пиши колку сакаш. :)

Мојата првична проценка беше дека Заев доби 40 илјади албански гласови, ама не е така. Сдсм според сериозни анализи најверојатно доби околу 20-25 илјади албански гласа.

Криминалите кои беа објавени и палење на национализам со цел спас на бандитите ги донесоа другите гласови, кои гласаа -Против.

Затоа уште подобро за сдсм е дпмне да продолжи со урлањата за двојазичност и федерализација што им беа во центарот на нивната кампања.
Резултатот од тоа беше -50,000 гласа за дпмне и +150,000 гласа за сдсм.

Многу луѓе меѓу кои јас не се политички членови ниту симпатизери на сдсм ама ќе гласаат за опозицијата и против дпмне се додека Груевски и неговата свита не одговараат за криминалите.
Е толку е едноставно.

(ВИДЕО) Касами: Влада на широка коалиција, а потоа нови избори

нема потреба од широка коалиција... доволно е 2 фракции по 32 пратеника од двете најголеми македонски партии ( без пастирот, зајко и нивните најблиски соработници)
Битно е сега да се спречи албанците да завземат нови позиции и да стекнат додатни бенефиции, а
кога ќе дојде на власт Трумп (ако ја смени гарнитурата што ровари на Балканот) друго ќе биде, во нови избори ќе се оди пред се со економски а не националистички изборни програми
Дрви го ти на Трамп, гарант ќе дојде и тебе да те види. :lolzz:

@Ne_sum_ja И 50.000 +- нека биле, без албанските ништо не правеше. Некој на темава кој ми изгледа на симпатизер на СДСМ самиот се пофали дека биле 120000, откако јас реков дека биле 70000 (а тоа го прочитав или слушнав од некој колку-толку респектабилен извор, значи не цитирам ни Курир ни Плусинфо ни директни изјави од штабови).

Во Штип и Битола и така натаму нема ниеден Албанец? По неколку илјади, се собираат и од таму.

@pistol Кое убиство беше нарачано? Кој образ му беше црвен на Жерновски? Која куќа беше срушена? (Освен дивоградбата на Фиат, 70 сантима си се 70 сантима, не е чист). Која фамилија беше сотрена?
Абе зелка една, не ти беа доволни прислушуваните разговори кои ги објави опозицијата? Оправдуваш прикривање на убиство за време на вашата прослава? Никола Младенов оти му се брзало фатил кривина со брзина повеќе од 130км/час? Во ред ли е да се нарачуваат 5-6 шамари на неистомисленик? Во ред ли е да ги влечеш човечињата да гласаат? Имам бесконечно многу прашања, но сакам да ми ги одговориш овие прашања.

Во Штип и Битола и така натаму нема ниеден Албанец? По неколку илјади, се собираат и од таму.

Врие Албанци во Битола, тие му ја донесоа победата на Заев. Исто како во Центар, Аеродром, и посебно Карпош. Во Карпош предавникот од Подржикоњ има огромен авторитет, исто како Двојче во Битола. ама Заем им подметна Албанци за да ги надгласаат.

Копито глупо смрдено.

Мене од се најинтересно ми е (а богами и за психијатриски анализи би било уште поинтересно) тоа колку е јака дпменовската пропаганда помеѓу нивното членство и симпатизери.

Од кога почна кризата пред две години до пред 5-6 месеци на истите про-дпмне ликови секој втор збор им беше, странски служби, чадор, странците, странски платеници, влијанија од надвор, Сорос, рушење а државата од еу и слично.

Како се тоа само во рок од два месеци се смени во двојазичност и федерализација мене ми е просто неверојатно.
Исто како и тогаш од истите ликови што се бореа против странски заговори, Сорос и странски служби сега се борат силно против двојазичност која веќе постои, измислена федерализација и страшен страв од албанците иако се 10 години во коалиција со нив.

Како програмирани ботови јеботе. Мене ова што го прави дпмне со неговите гласачи ми е страшно фасцинантно да го гледам и читам до кока крајност може да биде манипулиран еден човек.

Абе зелка една, не ти беа доволни прислушуваните разговори кои ги објави опозицијата? Оправдуваш прикривање на убиство за време на вашата прослава? Никола Младенов оти му се брзало фатил кривина со брзина повеќе од 130км/час? Во ред ли е да се нарачуваат 5-6 шамари на неистомисленик? Во ред ли е да ги влечеш човечињата да гласаат? Имам бесконечно многу прашања, но сакам да ми ги одговориш овие прашања.

Се докажа нешто од прес-конференцијата на Заев каде изиграваше физичар и со околу девет точки објаснуваше каде била удрена колата? Смешно беше, и уште е, најди ја и ислушај ја ако уште постои. А во самата снимка немаше ништо.

Шамари беа нарачани, но не и исполнети. Многу повеќе боја се истури и прозори се искршија од тогаш. Ама ептен многу повеќе. Тоа не е во ред.

Ако мислиш на Пустец, имам стопати дискутирано за ова, и јас и други, тие си имаат лични карти, не можеш да им забраниш да гласаат. Тоа што биле по повеќе души во еден стан, морале некаде да ги пишат. За гласање не е услов поседување имотен лист или договор за закуп (кирија). Не е морално да ги тегнеш, но не е којзнае каков криминал.

@Ne_sum_ja чувството е взаемно, мене ми е страшно фасцинантно да гледам како ноншалантно може човек да си ја продаде државата. Не е проблемот вие што си ја продавате (и не можете да ја дадете), туку овозможувате/олеснувате да ја земат. Од поткопување на преговарачки позиции за името па се` до нудење двојазичност во Прилеп и Струмица каде никој не ги бара(ше).

Па нели против тоа се боревте, за демократија слободата животот или сега е океј?[DOUBLEPOST=1481742554][/DOUBLEPOST]
Па кога може ти за ВМРО да навиваш...
Секогаш се поднесувале приговори не се прај будала. Првпат е ова? Не е. Тоа што на Вмро му е страв ако им го земат пратеникот е друга работа, ама дека приговори се поднесувале не е од сега тоа.

@Ne_sum_ja И 50.000 +- нека биле, без албанските ништо не правеше. Некој на темава кој ми изгледа на симпатизер на СДСМ самиот се пофали дека биле 120000, откако јас реков дека биле 70000 (а тоа го прочитав или слушнав од некој колку-толку респектабилен извор, значи не цитирам ни Курир ни Плусинфо ни директни изјави од штабови).

Некаде над 40 илјади гласа се Албански, плус циговците наголемо се купени.

Дуи во 2011 во Штип имала 971, а 2014 194 гласа , таму има многу циговци, кој очигледно добро се продале
изборите 2011 http://217.16.84.11/Muni.aspx
7ДЕМОКРАТСКА УНИЈА ЗА ИНТЕГРАЦИЈА – ДУИ971

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom