Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Сакам исто да потенцирам, се сетив на една случка,(секако тука помогнаа и тие прислушуваните разговори).На последните локални избори во Струмица,дпмне поднесе приговор за 2 избирачки места,иако шансите беа 0 за нешто да направат,приговорот беше усвоен, тогаш членот од дпа во дик т.е. неговиот глас беше решавачки.Кога излегоа разговорите јавно, имаше разговор меѓу челниците на власта како ургираат кај мијалков а тој се јавува кај дпа да ургира да гласат во дик за да има прегласување во Струмица - што и тоа и се случи.Никој тогаш не излегуваше на улица да протестира и да приговара.На крајот резултатот пак беше истиот.

Последно уредено:
Моја претпоставка е дека барем 120 000 Албанци гласале за СДСМ. Од друга страна само чистокрвни МаЌедонци (директно од Александар) гласаа за ДПМНЕ. Има разлика!!

А каде се фантомите? Фантомите? ФАНТОМИТЕ?!

Sekade se priznava poraz duri i koga e tesko ko klintonka vo sad. Fintava e sto kaj nas imame ovcar sto ja vodi opozicijata sto se izbrza so proslava pa sega glumi ludilo.

Vo red e da ima prigovori i neka se istrazi se toa ama koga imas mvr i dik vo opoziciski race i cela ceta stranski nabluduvaci na veke objaveni rezultati sega normalno ke se somnevame na sekoj drug ishod pogotovo koga do posleden sekund se cekaa instrukcii i od strancive.

Na koj ne mu cini? Pa pak vie se bunite kako i sekogas.

Vmro pobedi spored objavite na dik a ko sto gledam grujo e na sloboda taka da priberi se i disi dlaboko...

Dijasporata spored zakon izglasan od vas tamu ima pravo na 3 prestavnika. Za da im udovolat na sdsm partijata sto realno nema sansi nekoj da ja glasa nadvor toj zakon bese smenet i sega imame nefunkcionalen nacin za glasanje nadvor. Vo red e toa, zdravje boze eden den koga ke ima uslovi sigurno ke ima dovolno glasaci za da se osvojat i tie mandati. Sto ti mislis po toa prasanje totalno e nerelevantno.
Кано, ВМРО победи на изборите според неофицијалните објави. Дур не станат официјални податоците не е завршена работата. Башка што победник е оној што ќе формира влада. Ќе видиме како ќе изгледа тоа.

Знам дека некому ме беше баш кул со 800 гласа да добива пратеник во собрание, ама за мене тоа беше понижување. Мојот глас беше девалвиран. Гласот на сите оние што живеат во државава вредеше помалку. Во ИЕ 1-6 10 000+ гласа беа потребни за да се избере еден пратеник, во ИЕ 9 со 982 гласачи. Па да му ебам матер. Зошто твојот глас да вреди повеќе од мојот?

Кад тад ќе викаат и пред Идризово никој ништо не ти може НИКОЛА, НИКОЛА!!!!.

Кано, ВМРО победи на изборите според неофицијалните објави. Дур не станат официјални податоците не е завршена работата. Башка што победник е оној што ќе формира влада. Ќе видиме како ќе изгледа тоа.

Знам дека некому ме беше баш кул со 800 гласа да добива пратеник во собрание, ама за мене тоа беше понижување. Мојот глас беше девалвиран. Гласот на сите оние што живеат во државава вредеше помалку. Во ИЕ 1-6 10 000+ гласа беа потребни за да се избере еден пратеник, во ИЕ 9 со 982 гласачи. Па да му ебам матер. Зошто твојот глас да вреди повеќе од мојот?

Neoficijalni objavi od dik so koj rakovodi sdsm. So ogled na pritisocite od zaev i strancite sosema normalno e da ima vakvi reakcii.

Vo ie 1-6 imase uslovi za 10 000 da glasaat. Vo ie 9 imas islovi za 2000. Ne e vo prasanje devalviranje na glas nego ne sozdavanje ednakvi uslovi. Nekoj od pert da glasa treba dva pati po 4000+ km da pomine ti ne veruvam ni 400 metra da proagas. Druga rabota totalno nebitno e kolku glasale ako si limitiran so broj na pratenici. Ako utre izlezat 100 000 ke moze togad 10 pratenici? Imaj na um i deka ovde bese ednostrano, pobeda ostvarena so nad 90% razlika (znaci RAZLIKA ne osvoeni glasovi).

Кад тад ќе викаат и пред Идризово никој ништо не ти може НИКОЛА, НИКОЛА!!!!.
Дoдекa некoј пoнaдaрен се спремa дa гo ебе, кaкo зa Љубе штo викaa декa Велијa не мoжел, oвие oд нaдвoр сoбрaни сo беретките Издржи Никoлa, издржиии.:pos:

Мене не ми е јасно што ќе постигнат со протестите, ако ДИК ги усвои приговорите, што ќе направат, ќе маваат со камења, со молотови, ќе влезат внатре и се ќе испокршат и толку, приговорите пак ќе бидат усвоени. Исто како и буџетот на 24 декември 2012, нема да има разлика.

Ова се веќе очајнички потези.

Сето ова е дел од голема геополитичка игра, секоја чѐст на албанците.
Решиле да прават Илирида и ќе ја прават, ги повикаа во Тирана и им кажаа да не учествуваат во влада со ВМРО, и ете колку треба пратеници ќе ја напуштат ДУИ и ќе прават влада со Заев и федерализација.
Чесно кажано со таа пропаганда за федерализација очекував СДСМ да освојат десетина пратеници, земете примерно во Германија Меркел да сака да направи федерација со турците, дали германецот ќе гласаше за неа и ќе освоеја 40 пратеника?
Лично бев убеден дека Заев заедно со сите албанските партии нема да има мнозинство и ќе го стават на власт на власт преку пуч по украинско сценарио
Им се смеев на евросодомите и глупите американци, но Трамп победи а изненадата е дома, бескрајно сум разочаран, 25 години не влечат за нос нас македонците и само губиме суверенитет, проблемот не се албанците а македонските гласачи.
Ако некој народ не заслужува држава нема да ја има, ако не сите во СДСМ се предавници, ќе е нормално да им дадат десетина пратеници на ВМРО за да состават влада.
Добро е што ништо не зависи од нас,доаѓа голема геополитичка промена во светот, Хабад губи, САД се ослободи, ЕУ е во распад, така да што и да направат домашните предавници, немаат време.

Ја бранеле победата во Битола бе :pos:
Ја славеле победата на ДРПМНЕ во Битола.
Пробај ти да одговориш, зошто две години плачевте.

Го знаеш одговорот, ама не сакаш да го кажеш.
Јас сум уверен дека избирачкиот список се' уште не е скроз среден. Ако бараш мое лично мислење. Ние уште не знаеме колку луѓе сме во државава, колку се трајно иселени, колку се на привремена работа/студирање...
Сето ова е дел од голема геополитичка игра, секоја чѐст на албанците.
Решиле да прават Илирида и ќе ја прават, ги повикаа во Тирана и им кажаа да не учествуваат во влада со ВМРО, и ете колку треба пратеници ќе ја напуштат ДУИ и ќе прават влада со Заев и федерализација.
Чесно кажано со таа пропаганда за федерализација очекував СДСМ да освојат десетина пратеници, земете примерно во Германија Меркел да сака да направи федерација со турците, дали германецот ќе гласаше за неа и ќе освоеја 40 пратеника?
Лично бев убеден дека Заев заедно со сите албанските партии нема да има мнозинство и ќе го стават на власт на власт преку пуч по украинско сценарио
Им се смеев на евросодомите и глупите американци, но Трамп победи а изненадата е дома, бескрајно сум разочаран, 25 години не влечат за нос нас македонците и само губиме суверенитет, проблемот не се албанците а македонските гласачи.
Ако некој народ не заслужува држава нема да ја има, ако не сите во СДСМ се предавници, ќе е нормално да им дадат десетина пратеници на ВМРО за да состават влада.
Добро е што ништо не зависи од нас,доаѓа голема геополитичка промена во светот, Хабад губи, САД се ослободи, ЕУ е во распад, така да што и да направат домашните предавници, немаат време.
listing02.jpg

Дишам длабоко, ај сега ти диши длабоко и кажи дали Грујо ќе признаеше пораз? Немаше, и тој ќе поднесуваше приговори. А тогаш немаше да се сомневате во Дик? Ако Грујо поднесеше приговор? Значи ова е забегано, ете ќе одат пред Дик нека мрзнат, нека ја бранат Македонија. :pos:
Не ја бранеле кога требало, сега ќе ја бранат. Патриотите Пандов, Миленко и Филип. Смешки.

Neznam... 10-0 e, tesko da se pretpostavi. Drugo e koga dik e vo race na toj sto prigovara.

Ne e branenje nego pritok drzavno telo uzurpirano od sdsm da donese pravilna odluka a ne partiska. Ovoj dik kako sjo do sega se po partiska linija obranotuvase i normalno pod instrukcii od kale. Normalno ke bide narod skepitcen ako sega gi smenat rezultatite.

Опа Баче, те чекав да дојдеш на темава, само ти фалеше, просечниот IQ на темава паѓа од минута во минута.

Со тебе веќе во минус фати.

Аман више, први почнувате со навреди, после модераторите нас не казнуваат.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom