Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Normalno deka sum. Treba da ima 3. Im se odi po gzot na sdsm zasto ne se sposobni da osvojat glasovi vo dijadporata.

Kaj procita deka sum napisal nesto za vmro, jas napisav deka sdsm se nesposobni.

Pobedata e cista, sega probuvaat da namestat, ova e poveke od ocigledno.

Ne sum neopredelen, jas ne glasam inace ako treba da biram poveke od ocigledno e koja opcija bi ja izbral. Ova bar 3 pati sum go kazal, ne krijam.
Кога одлучуваат толку малку гласови никој нема да признае пораз. Финтата е што сите знаат дека има нерегуларности, зошто од Вмро не поднесуваат приговор? Значи и сами знаат дека пробале да наместат, тоа што вие сега се палите ко демек некој ги мести изборите е надвор од здрав разум. Местени беа во 2014, сега кога треба резултатите да се исправат и да биде фер тогаш не ви чини. Кога ќе чини? Кога Вмро ќе победи? Кога Грујо на слобода ќе е? Помина тоа време, сега нека одат да се палат ко мајмуни пред Дик, џабе им е.
Дијаспората не смее да има пратеник, не смее да гласа и не смее да се замара со државата од која што избегала.
Narod ide sprema DIK/US Embassy.

VMRO e priznaen kako pobednik od DIK ali imeno bejli i investorite na Zaev, albancite od Diasporata i Sorosovi Nevladinite sakat da ima prebrojuvanje vo IE 6 za da skinat nekolku mandati na VMRO.

Ovie nema da prestanat se dodeka Zaev ne dobie vlast. Lele kade se Makedoncite koj 2,5g drndat deka grujo falisifikuval izbori. Bas ve boli za demokratski izbori bitno sds ke me vraboti.

"Demokratija e koga mi se svigjat rezultatite na izborite."
А демократија е додека Вмро не победи? Глупирај се уште, смешен си ни барем.

Па кога ќе ги одгледате видеата горе одиме на член 20 од Уставот на Република Македонија...

Програмите и дејствувањето на здруженијата на граѓаните и политичките партии не можат да бидат насочени кон насилно уривање на уставниот поредок на Републиката и кон поттикнување или повикување на воена агресија или разгорување на национална, расна или верска омраза или нетрпеливост.

Sent from my MI 5s using Tapatalk

VMRO e priznaen kako pobednik od DIK ali imeno bejli i investorite na Zaev, albancite od Diasporata i Sorosovi Nevladinite sakat da ima prebrojuvanje vo IE 6 za da skinat nekolku mandati na VMRO.

Ovie nema da prestanat se dodeka Zaev ne dobie vlast. Lele kade se Makedoncite koj 2,5g drndat deka grujo falisifikuval izbori. Bas ve boli za demokratski izbori bitno sds ke me vraboti.

Абе цреп еден памтиш ли колку пати се прегласуваше во Центар само поради тоа што губевте ко грчка ? И тоа пази ем вие бевте тие што правевте нерегуларности и носевте гласачи од Пустец, ем ја злоупотребувавте моќта и го тормозевте народот да гласа по 3 пати. А сега кога некој друг бара пребројување се утепавте од плачење

Normalno deka sum. Treba da ima 3. Im se odi po gzot na sdsm zasto ne se sposobni da osvojat glasovi vo dijadporata.

Па според резултатите од дијаспората и ДПМНЕ не е многу способен да освои гласови од дијаспората, само 5к е мизерна бројка што не заслужува пратеник во собрание.

Последно уредено од модератор:
Другар, Мајка Тереза да ја ставиш лидер на некоја друга партија во државава, пак чипуваните како што ги вика Ставро ќе си гласаат за фамилијата. Во основно некој да кивнал, противникот наздравје да заборавил да каже ќе му го извадат и на билборд ќе го треснат.

Тоа е така.Исус да го стават претседател на опозицијата тие лобoтомирани на чело со нивните портали ќе го направат антихрист. Се сеќавам кога Пендаровски се кандидираше за претседател, нели без некоја црна дамка човек, на кој што не можат да му најдат некој криминал, тие одеа до таму зошто не се качил на авионот на Трајковски ( му беше соработник ) и сега е жив, демек знаел дека ќе се случи нешто и такви работи.

@MDI

Ne sfakjas. Defacto tvojot zajko so ova postizborna manipulacija
(koja e vo tek) postanuva isto rezim bidejki nema mnozinstvo kako partija vo sobranieto. Se za sto ste se borele poslednite 2,5 godini za sto? Za da dobiješ uste eden grujo? Ovoj laze vasiot laze ovoj krade vasiot krade. Koj e tvojot licen Benefit? Ako ima smena od edna vo druga diktatura? Principialnost jok, Demokratija jok, Makedonija jok

Samo sds da bide na vlast.

Дијаспората не смее да има пратеник, не смее да гласа и не смее да се замара со државата од која што избегала.

Taka de...ama zaboravi da pisies i finansiski ili na bilo koj drug nacin da ne pomagaat!

ДИК вчера одржа прес конференција во која ги објави прелиминарните резултати од изборите на кои ги кажа и роковите за давање приговори. После тоа ќе следат конечните резултати. Тоа го кажаа на МАКЕДОНСКИ ЈАЗИК, јазикот на Блаже Конески - „џуџе“ што го викаше оној бугарон од Кичево, јазикот што вие НЕ ГО РАЗБИРАТЕ.
Можни се и прегласувања и други варијанти што може да го променат исходот. Треба на некој артикулиран јазик да ви се дообјасни на вас, кромањонци?

И за ширење повик за насилство и агресија треба да се санкционира и на форумов. Ако си дозволуваат да јадат г***а на твитер и фејсбук, кои се американски компании, овде може многу порано да се превенира.

@MDI

Ne sfakjas. Defacto tvojot zajko so ova postizborna manipulacija
(koja e vo tek) postanuva isto rezim bidejki nema mnozinstvo kako partija vo sobranieto. Se za sto ste se borele poslednite 2,5 godini za sto? Za da dobiješ uste eden grujo? Ovoj laze vasiot laze ovoj krade vasiot krade. Koj e tvojot licen Benefit? Ako ima smena od edna vo druga diktatura? Principialnost jok, Demokratija jok, Makedonija jok

Samo sds da bide na vlast.
па оти тогаш гласаш за грујо ако знаеш дека краде

време е за промени се виде дека со овие досега на власт што беа македонија никаде не оди само во пропаст

ДИК вчера одржа прес конференција во која ги објави прелиминарните резултати од изборите на кои ги кажа и роковите за давање приговори. После тоа ќе следат конечните резултати. Тоа го кажаа на МАКЕДОНСКИ ЈАЗИК, јазикот на Блаже Конески - „џуџе“ што го викаше оној бугарон од Кичево, јазикот ш -то вие НЕ ГО РАЗБИРАТЕ.
Можни се и прегласувања и други варијанти што може да го променат исходот. Треба на некој артикулиран јазик да ви се дообјасни на вас, кромањонци?

И за ширење повик за насилство и агресија треба да се санкционира и на форумов. Ако си дозволуваат да јадат г***а на твитер и фејсбук, кои се американски компании, овде може многу порано да се превенира.

Антонио Милошески јавно го нарече Блаже Конески(кодификаторот на современиот македонски литературен јазик) - „џуџето од Небрегово“ - :icon_mrgr:. Па и тој спотот што го направија користеа песна од Конески ,,Молитва‘‘

Опа, пак свињата мрсна го ставиле да ги извршува најгомнарските работи заедно со оној халкидики педерот.

Миленко и Пандов, тие се ликовите што ќе ја бранат демократијата во Македонија. Зарем да се поднесат приговори не е законски, ДПМНЕ поднесе стотици и одеше на три прегласувања во Центар па никој не урлаше како мајмун по улиците.

Од кај сега наеднаш цела оваа нервоза? Па нели сите чеституваат победа, Унгарија не признала под уставно име, Путин му дал амин на старо-новиот мандатар. :cool:

па оти тогаш гласаш за грујо ако знаеш дека краде

време е за промени се виде дека со овие досега на власт што беа македонија никаде не оди само во пропаст

Pa toa mi e sborot koj crni promeni? Se za sto stojte vcera i deneska pokazavte deka e samo maska za da gi opravdate site protesti do sega.

сите од вмро видовите се и знаат дека друг на власт ако дојде се исто ќе биди па затоа не сакаат промени
не за друго тоа е единствената причина што се противат на промена

сите од вмро видовите се и знаат дека друг на власт ако дојде се исто ќе биди па затоа не сакаат промени
не за друго тоа е единствената причина што се противат на промена

Ne, pricinata zasto se protivime e sto bez VMRO ke imame se-albanska vlada koja ke smeni se sto lici na makedonski vo ova drzava. Ke vidis koga zekiri i deckite od besa ke pregovarat za tvojto ime pa javi se mi pak. Preku noć ke stanes gragjanin malcinstvo vo tugja drzava iako se nemas pomrdnato ni metar. Toa e problemot.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom