Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Чекајте сега, па нели избориве беа за крај на кризата? Нели време беше за крај на кризата и црните сценарија на Заев? :pos:
Ова можно е да ескалира точно е, но дали Грујо ќе го има последниот збор не знам. После сите тие протести сега се чекаат судењата. А за Монструм случајот кога ќе се отвори тек тогаш ќе ескалира. Едвај чекам.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.866
Чекамо га чичо Трампа...
Oва до сега, на Илија му е најглупата измишљотина, по дебаклов на изборите, што треба да ја фурате по мрежи. Плитко и наивно, достојно за вас.

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.447
Поени од реакции
39.076
Dobro, znaete li da diskutirate bez navredi, bez gomna, kopita, svinji...
Tuka skoro site napaleni po SDSM mi izgledaat kako od ista ucilnica izlezeni.
Tolku li ste neobrazuvani ili namerno go pravite toa? Sto postignuvate taka, vi rekoa deka toa ke ja potencira vasata superiornost i pamet? I doma taka diskutirate so svoite najbliski i im vikate gomnari, svinji, kopita?
Имаше едно видео кога победи Трамп од еден британски новинар или аналитичар шо и да беше , викаше ... ''Либералите и демократите оддамна се прогласија за победници во дебатната војна , веќе престанаа да дебатират и комуницират и почнаа да навредуват. Секој што се коси и не се согласува со нивното мислење е расист , шовинист , хомофоб итн ... Со самиот пристап ти наместо да го убедуваш во твоите ставови , ти го навредуваш и автоматски му создаваш на човекот повеќе причини да не го подржи тоа што ти го сакаш. Затоа тивкото мнозинство ве порази." ... Го кажуваше на малце сатиричен начин , али за се беше во право.

Член од
31 јануари 2014
Мислења
5.169
Поени од реакции
2.272
Чекајте сега, па нели избориве беа за крај на кризата? Нели време беше за крај на кризата и црните сценарија на Заев? :pos:
Ова можно е да ескалира точно е, но дали Грујо ќе го има последниот збор не знам. После сите тие протести сега се чекаат судењата. А за Монструм случајот кога ќе се отвори тек тогаш ќе ескалира. Едвај чекам.
Па да де за тоа беше и сите се согласија ама сега заев не признава пораз. Не знам зошто од ВМРО мислеа дека можат да сметаат на зборот на Заев.

Член од
21 мај 2008
Мислења
11.032
Поени од реакции
11.667
А овие од Беса што поднеле приговор за двојката и шестката нели може да му земат 2 пратеника на Вмро? Нормално ако се ова е вистина, не викам дека е бидејќи мислам дека треба да си остане 51:49 за Вмро, па нека му ја мислат како ќе прават влада и задржат гласачите.
За 2ка само, во 6ка за 20тиот мандат се одлучуваше меѓу СДСМ и ДРПМНЕ.

Rokko

SiFU 師父
Член од
30 мај 2014
Мислења
714
Поени од реакции
299
Како си рачунате, а заборавате 450,000 ви стојат у воздух. Па ќе ви дојдат пола ќе ве запалат све со покуќнина и онака ви го собираат.!

Член од
29 февруари 2016
Мислења
569
Поени од реакции
641
Имаше едно видео кога победи Трамп од еден британски новинар или аналитичар шо и да беше , викаше ... ''Либералите и демократите оддамна се прогласија за победници во дебатната војна , веќе престанаа да дебатират и комуницират и почнаа да навредуват. Секој што се коси и не се согласува со нивното мислење е расист , шовинист , хомофоб итн ... Со самиот пристап ти наместо да го убедуваш во твоите ставови , ти го навредуваш и автоматски му создаваш на човекот повеќе причини да не го подржи тоа што ти го сакаш. Затоа тивкото мнозинство ве порази." ... Го кажуваше на малце сатиричен начин , али за се беше во право.
Abe americka skola se, nema sto.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.866
Како си рачунате, а заборавате 450,000 ви стојат у воздух. Па ќе ви дојдат пола ќе ве запалат све со покуќнина и онака ви го собираат.!
Поголем е бројот на гласачи кои гласаа против бандава предавничка. Собери ги процентите на тие што не постигнаа цензус и процентот на СДСМ, ќе добиеш поголема бројка од овие 450.000 куртони.

Член од
21 мај 2008
Мислења
11.032
Поени од реакции
11.667
Дали ова да се сфати како закана? Зошто МВР може да поднесе барање до администраторите на Кајгана да им ја дадат твојата IP адреса, не е проблем.

T

templar55

Гостин
Кoе oпштествo другaрче. Зa 300 глaсa нa Грујo никoј не му дaвa дa пoбеди.
Сите шo се пoд држaвнa кaпa мaстa му извaдoјa , ги убијa сo СМС, зaкaни пo рaбoтa и 300 други притисoци.
Нa oние пo селaтa ги лaжеa дa пaзaт зa кoј глaсaт , декa се снимa , се oбележaни ливчинaтa и декa се сo сликa. И нa крaј зa 300 глaсa нaместo 51 - 49 ќе биди 50 -50 , тaкa дa кoј и дa е ќе се бoри дo пoследнo. Мaдa ништo чуднo дa имaлo и мaлo пoлнење или прaење ливчинa вo невaжечки бaш тaму.
А и БЕСА кo му земи вo 2кa тoa е 50 -49.
Тaкa дa дoпрвa интереснo ќе биди. Мaдa кoј и дa пoбеди пoќе oд јaснo е декa ќе имa нoви избoри. Сaмo не се знaј дaли зa 3 недели или 3 месеци
Ke mu kaze li nekoj na covekot koj pobedi, greota e vise ova.

Член од
13 декември 2014
Мислења
422
Поени од реакции
337
Дали ова да се сфати како закана? Зошто МВР може да поднесе барање до администраторите на Кајгана да им ја дадат твојата IP адреса, не е проблем.
MVR apsi na Belize taka? ne se brukaj be IP adresi dete od 3godini znae da menja.

Член од
19 мај 2012
Мислења
1.550
Поени од реакции
364
Oва до сега, на Илија му е најглупата измишљотина, по дебаклов на изборите, што треба да ја фурате по мрежи. Плитко и наивно, достојно за вас.
Зш бе?
Па сам Трамп си вика нема више да се мешаме у работи на други држави и да бутаме влади.
Сакаш видео да чуеш?

Sent from my MI 5s using Tapatalk

Leo Bonnie

Кад се врате скитнице
Член од
20 декември 2008
Мислења
4.494
Поени од реакции
5.596
е тоа е таа машинерија на врмо за наметнување на мислење, само повторување, тат, тат, тат, тат, а тат вредеше 30-40М евра. Телеком, тенкови 10М евра а за Скопје 2014 имаат проневерено пола милијарда евра. Ете сега со повторување двојазичност пак му успева.

Член од
14 ноември 2013
Мислења
7.465
Поени од реакции
23.408

Rokko

SiFU 師父
Член од
30 мај 2014
Мислења
714
Поени од реакции
299
Може ако Оливер ви е на смена:). А ти можеш слободно да го цецнеш ако и тоа е закана. А у ПП можам и број да ти дадам па у живо да ми кажеш!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom