Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
23 ноември 2016
Мислења
5
Поени од реакции
3
:aplauz:Образувана преписка N:****/2015/**.**2015 г. Вашата преписка е вклјучена в Указ *** от 2016 год. Можете да резервирате час, за да получите удостоверението си лично. Можете да направите нова резервација само ако сте пропуснали п'рвата резервација. - dali ova znacit deka e to to :) :aplauz:
moz li da kazes od prilika brojce zorto i jas cekam za potpis 75**/2015

Член од
5 јануари 2015
Мислења
93
Поени од реакции
83
6***/2015 potpis cekav dva meseci od 14.10[DOUBLEPOST=1481647298][/DOUBLEPOST]Kolku kostat sega slikanje za pasos i licna karta ?

Последно уредено:
Член од
21 декември 2015
Мислења
21
Поени од реакции
11
Zdravo decki...Dali moze da ve zamolam za edna konsultacija...Bi sakal da znam kolku vreme od prilika treba da pomine od finalen ekspertski pregled do imanje na pasos vo raka...i kolku vreme od prilika treba da pomine od podiganje na ukazot do imanje na pasos vo raka ?? Isto koi se tocnite proceduri posle finalen ekspertski pregled ? Fala vi i so srekja na site !

C

CrazyCounter

Гостин
Не oчекувaм некoј дa плaче пo мене,oчекувaм јaс дa се смеaм. Имaм мнoгу аргументи зa тoa. Не е кoректнo спремa oстaнaтите членови да влегувaм сo тебе вo пoлемикa пoгoтoвo сo член штo е бaнирaн некoлку пати пoрaди вулгaрнoсти. Зaтoa зaoбикoли ме мене aкo имaш фрустрации се знaе каде се лечат. Ти пoсaкувaм истo тoa штo и ти ми пoсaкувaш мене
ne se zamaraj taa si ja naredi pasosot go zema i u London ke bide direktorka vo bolnica, 2 dena po Brexit-ot malku bese vozbudena no pomina ;)

btw so sreka prijatele i na tebe i site drugi sto cekate

Член од
25 јануари 2016
Мислења
21
Поени од реакции
54
Ситуацијата ми е таква што немам никакво уверение за бугарски потекло кај ниеден од семејството, а бугарски пасош ми е (единствен) спас. Чув за начин лажно крстен некој предок во бугарска ексархија. Начинот можеби да е и чисто само шпекулација. Ќе ве молам за реплика доколку знаете било каков начин за доказ на потекло. Фала
----------------------------------------------------
- Мој совет ќе те фатат со лажна крштеница , и никогаш нема да можеш да аплицираш и ќе имаш после проблеми во БГ за влез а можно и во Еу ќе потрае тоа ама тоа ќе се деси . --веќе имаат фатено - јас и порано пишав да не се излажете со тоа .

Meh

Член од
15 април 2012
Мислења
1.341
Поени од реакции
2.211
Колку време се чека за произход од ДАБЧ? Подадено на 04.11.2016.

Со прв братучед документи, btw.

Член од
11 септември 2016
Мислења
52
Поени од реакции
10
Ne, toa vreme od intervju ne go broi. Inaku zavisi od: 1.koga ti e stavena prepiskata vo zadolzitelna, 2. kaj kogo ti se padnala i 3.so sto dokumenti si. Ama gore dole site se 8-10 meseci na zadolzitelna. Ako si primetila koga si stavena na zadolzitelna, od togas broj 10 meseci. Mojata i prepiskata na uste eden clen ovde bea obrazuvani skoro vo isto vreme, no nejzinata ja stavija 2-3 nedeli podocna na zadolzitelna. I op ete ti malku docnenje. Kako i da e, ti si pri kraj da vlezes vo finalna! So sreka!
Se nadevam :). Blagodaram za objasnuvanjeto BGJANA. Pozdrav.

Член од
6 ноември 2016
Мислења
19
Поени од реакции
6
Ситуацијата ми е таква што немам никакво уверение за бугарски потекло кај ниеден од семејството, а бугарски пасош ми е (единствен) спас. Чув за начин лажно крстен некој предок во бугарска ексархија. Начинот можеби да е и чисто само шпекулација. Ќе ве молам за реплика доколку знаете било каков начин за доказ на потекло. Фала
druze sto ti pisuva i jas nemav nikakvi bugarski dukumenti od 2013 samo intervju pominav i tolku eve cekam potpis od potprecedatelot pred nekoe vreme slucajno proveriv

Член од
18 декември 2014
Мислења
106
Поени од реакции
16
dali znae nekoj dali vizite ke gi zabavat dokolku se formira sluzben kabinet? Dali nekoj ima iskustvo od prethodniot sluzben kabinet za viza dali zabavuvale?

Член од
6 ноември 2016
Мислења
19
Поени од реакции
6
Ke mi kaze li nekoj koj broj kade se pisuva pri proverka,do denes znaev deka se pisuva prvo toj noviot broj na pr 13241/2013 a dole toj sto e ckrtnat pr. 6078/2013,i celo vreme lipsvat dani mi pisuvase,se mislev deka znaci deka nedostasuvaat dok,koga deneska pravam muabet so eden decko,a inaku retko proveruvam duri i se otkazav oti ovoj ne ja brka rabotata kako so treba i mi kazuva deka greska e brojot,obratno sum go pisuval,probav gi zameniv i gledam pisuva (Молбата ви е разгледана от С'вета по гражданство с положително становиште Предстои издаването на указ на Вицепрезидента на Р Б'лгарија)...Inaku imam poddadeno dok od 2013,kazete mi kako tocno se pisuva,posto mi se imase smeneto statusot i pred toa kako so pisuvav,ima li nekoja promena nesto ili so e rabotava?
druze a imas li nekakvi bugarski dukumenti dostaveno

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom