Барам програма

Статус
Затворена за нови мислења.

Famous Last W

I LoV3 YoU..
Член од
24 август 2007
Мислења
1.515
Поени од реакции
5
Ок фала, оти преку Арес не можам.. :) thx агаин :)

Член од
2 февруари 2008
Мислења
94
Поени од реакции
3
Ако може линк за C++ full download.
Фала однапред.:smir:

Dimitarc

Мрчатор
Член од
30 јануари 2005
Мислења
2.639
Поени од реакции
19
www.mingw.org

И симни си го компајлерот и во ноутпат ќе снимиш со *.cpp и ќе го искомпајлираш преку командата g++ imenafajl.cpp

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Дечкото сака да го симне C++:pos2::pos2::pos2:

Па веќе го имаш во компјутер, се вика notepad.exe!

Dimitarc

Мрчатор
Член од
30 јануари 2005
Мислења
2.639
Поени од реакции
19
Пошо си најпаметен, молимте просветли го и изнасмеј му се.

Друже, не ти треба C++, чак што мислам и дека такво нешто не постои како засебен програм. Тебе ти треба компајлер и notepad.

Ќе го симнеш компајлерот од страницата горе што ти ја пишав, ќе ја пишуваш синтаксата во notepad и ќе го снимаш фајлот во c:/mignw/bin со екстензија .cpp

Компајлирањето ќе го вршиш, во run ќе откуцаш cmd и ќе влезеш во c:/mignw/bin (ваљда тоа знаеш cd..; cd..; cd c:/mignw/bin) и ќе откуцаш g++ imenafile.cpp

Тоа ќе ти го искомпајлира, секогаш ќе ти даде warning нешто како ноу лајн он енд оф фајл, али ворнинг е тоа, немај гајле.

диме

When Am I ?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
806
Поени од реакции
21
Дечкото сака да го симне C++:pos2::pos2::pos2:

Па веќе го имаш во компјутер, се вика notepad.exe!
Го има ?! Notepad.exe e всушност C++ ?! :pos2::pos2::pos2:

Малце да ги разјасниме работите:

- C++ е програмски јазик и не може да биде симнат!
- можиш да симниш compiler за некој програмски јазик. Добар compiler за C++ е MinGW
- Како едитор за создавање на кодот можиш да го користиш Notepad.exe, но ако сакаш IDE ([SIZE=-1]Integrated Development Environment)[/SIZE] за C++ можи да користиш Eclipse или NetBeans или многу други...

edit: Кај мене на факултет, за почетници во C/C++ го препорачват како IDE Code::Blocks зошто е доста едноставен и ако користиш MinGW можиш да компајлираш само со клик на Compile :)

Член од
2 февруари 2008
Мислења
94
Поени од реакции
3
Добро де не мора право да се исмевате. Јас не си разбирам многу од такви работи,компајлери и сл. Ина4е не беше за мене.
Но сепак фала многу, се снајдов.

диме

When Am I ?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
806
Поени од реакции
21
Добро де не мора право да се исмевате. Јас не си разбирам многу од такви работи,компајлери и сл. Ина4е не беше за мене.
Но сепак фала многу, се снајдов.
Не, немој да сватиш погрешно. Јас не те исмевав, туку му се смеев на тој што те исмеваше тебе. :) Наместо да ти објасни те исмеваше и напиша многу голема глупост. И немој сега Sephiroth погрешно да ги свати работите. Но не се сите програмери за да знаат што е C++, compiler и сл.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom