Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.996
Abe nikako da ve sfatam: ako po nekoja slucajnost pobedese SDSM so koj ke bese vo brak? So CDU, demokratite od USA? Te molam odgovori mi.
дпне имаше кампања базирана на „клетите ш иптари“, „не давам детето во Струмица да ми учи ш иптарски“, „неќеме федерализација“ - а им требаа само три дена да им седнат во скут на учкарот No.1. Како се вика тоа? Лажење? Превртливост? Лажен патриотизам? Кажување невистини? Предизвикување национална нетрпеливост?
Заев нема да составува влада, а со кого ќе составувал, ако станел мандатар тој си знае. Мене ми боде очи учкарската ориентација на квази-патриотите во дпмне и тоа само за да си ги спасат криминалните испрљани г'зишта.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Abe nikako da ve sfatam: ako po nekoja slucajnost pobedese SDSM so koj ke bese vo brak? So CDU, demokratite od USA? Te molam odgovori mi.
Со Љубчо и Павле, како што некој напиша овде вчера.
И 60+ пратеници да освоеа, пак со ДУИ ќе правеа влада. И СДСМ да имаше 60+ со ДУИ ќе правеа...
Овде се истура револтот само од што им е криво на про-сдсм форумџиите.

Marquess

Ербап
Член од
20 јули 2009
Мислења
6.266
Поени од реакции
13.222
Ме интересира и мене ептен.
Ова и каде се фантомите,пустец,духовите кои гласаа за вмро минатите избори.
Другар му пред неколку страни одбегна да ми одговори,не верувам ни овој да те удостои тебе со одговор.
А и со право,знаеш они се избањати од сабајле,намирисани, дотерани супериорни "луѓе"

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

Член од
31 јануари 2014
Мислења
5.169
Поени од реакции
2.272
Приот пасус - Македонија немала серија средби со грчки претставници, Грујо имал. Ако се договориме дека државен интерес е да не се преговара за името, Заев има -1 поен, Грујо има -2.

Вториот пасус - сам кажуваш дека не ти е проблем да е албанец спикер, дали тоа значи дека и ти ги поткопуваш националните интереси?
1. Благодарение на договорот на СДСМ преговорите се во тој формат. Власта ги прави преговорите а конечното решение го носат сите партии. Не реков дека е државен интерес да не се преговара за името. Државен интерес е да се зачува името. Преговорите се обврска превземена уште кога груевски не ни беше влезен во политика. Не ги коментираш ставовите на Заев? Значи ти се допаѓаат? Мислиш дека се фер и му користат на преговарчкиот процес?
2. Позицијата спикер не е национален интерес (важна е но не е пресудна). Битно е кој ја води државата премиер/претседател. Повторно не ги коментираш изјавите и тајмингот на опозицијата.

Член од
29 февруари 2016
Мислења
569
Поени од реакции
641
дпне имаше кампања базирана на „клетите ш иптари“, „не давам детето во Струмица да ми учи ш иптарски“, „неќеме федерализација“ - а им требаа само три дена да им седнат во скут на учкарот No.1. Како се вика тоа? Лажење? Превртливост? Лажен патриотизам? Кажување невистини? Предизвикување национална нетрпеливост?
Заев нема да составува влада, а со кого ќе составувал, ако станел мандатар тој си знае. Мене ми боде очи учкарската ориентација на квази-патриотите во дпмне и тоа само за да си ги спасат криминалните испрљани г'зишта.
Ti ili slabo razbiras politika ili zboris od inaet, nema drugo. Argumentot ti drzi voda samo ako vikale "Nejkeme albanci vo Vlada". Toa deka sakat unitarna drzava go zborat veke 10 godini i postojano ima albanski partner vo Vladata. Ama toa e politika, a ti toa ocigledno slabo go razbiras. Prefrli se vo nekoja druga tema, ne si za tuka.

S

silmarillion

Гостин
Ме интересира и мене ептен.
Ова и каде се фантомите,пустец,духовите кои гласаа за вмро минатите избори.
Другар му пред неколку страни одбегна да ми одговори,не верувам ни овој да те удостои тебе со одговор.
А и со право,знаеш они се избањати од сабајле,намирисани, дотерани супериорни "луѓе"

Sent from my SM-G920F using Tapatalk
Што те интересира бе другар? СДС нели се предавници за нив се очекува да коалицираат со ДУИ. Што не ти е јасно тука?
Пустец беа скапа варијанта за овие избори со оглед на тоа што немаше да направат промена никаква. А бидејќи се прочитани веќе, нема да ги видиме кутрите ни на локални у пролет. Мртви гласаа пак за кои што имаш и писмени забелешки од набљудувачите. За фантоми исто имаш писмено дека на адреса каде што живее една фамилија се сместени лица кои везе немаат со нив.

Ја не ја спорам победата на ВМРО каква и да е, затоа што на овие избори победи борбата по паричка во јавна администрација. Овие другиве се битни на локални избори кога е потребно ситно за да се добие советник повеќе во општина.

А сега ти ќе кажеш нешто што би направил ако ВМРО коалицира со ДУИ и им даде собрание и/или МВР на пример, за двојазичност па ич да не праам муабет?

Член од
31 јануари 2014
Мислења
5.169
Поени од реакции
2.272
Една од причините зошто СДС не победува е фактот што тие се спремни на предизборна коалиција (значи не зборам за после избори) и со повратници од сириските војувалишта само ако тоа значи враќање на власт. Кокетираат они со радикалните структури веќе со години, тие се меѓу првите кои ги оспоруваат сите акции на македонската полиција и сите пресуди.

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
http://a1on.mk/wordpress/archives/680680
Многу се вреѓаат кога нивните гласачи ги викаат сељаци, небањати, неписмени, лоботомирани и сл, а кретенот ги нарече сите гласачи на противникот албанци, алудирајќи дека оние што не гласаат за нив не се македонци, што впрочем не е ништо ново. Нивната матрица е таа, не се со нив, не си македонец, не си ВМРО, не си патриот.

Е па ако овие се албанци, плус гласовите на вистинските албанци, тогаш многу албанци имало во Македонија, не знам зошто не би се вовела двојазичност на цела територија, според статистиката на ДПМНЕ е тоа, без релевантен попис, мора очигледно нив да им веруваме, ДПМНЕ само што даде јасно оправдување за воведување двојазичност.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.996
Ti ili slabo razbiras politika ili zboris od inaet, nema drugo. Argumentot ti drzi voda samo ako vikale "Nejkeme albanci vo Vlada". Toa deka sakat unitarna drzava go zborat veke 10 godini i postojano ima albanski partner vo Vladata. Ama toa e politika, a ti toa ocigledno slabo go razbiras. Prefrli se vo nekoja druga tema, ne si za tuka.
А сега тоа е политикааааа?
Продавањето на шу**кот на грујо да не иде у затвор на сметка на национални интереси се вика политика?
Па да им пишам на Енциклопедија Британика да ја променат дефиницијата на зборот, а?...ти побарај си памет негде, не се секирај за мојата тема.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.866
После амнестијата на воените злосторства од страна на Груевски, па и жена му да му ја даде на Ахмети и да му го испуши на геј журка на Халкидики, плус сите сендвичи и куртони истото да го напраат, пак е тоа мачја кашлица, во споредба со првото. Какви и отстапки да им направи пак никако не се споредува со она што го направи на 19.јули.2011-та.

Член од
31 јануари 2014
Мислења
5.169
Поени од реакции
2.272
Многу се вреѓаат кога нивните гласачи ги викаат сељаци, небањати, неписмени, лоботомирани и сл, а кретенот ги нарече сите гласачи на противникот албанци, алудирајќи дека оние што не гласаат за нив не се македонци, што впрочем не е ништо ново. Нивната матрица е таа, не се со нив, не си македонец, не си ВМРО, не си патриот.

Е па ако овие се албанци, плус гласовите на вистинските албанци, тогаш многу албанци имало во Македонија, не знам зошто не би се вовела двојазичност на цела територија, според статистиката на ДПМНЕ е тоа, без релевантен попис, мора очигледно нив да им веруваме, ДПМНЕ само што даде јасно оправдување за воведување двојазичност.
Пак наоѓаш исклучоци или непромислени изјави за да генерализираш. Ај отвори го профилот на Шилегов па види све што пишувал човекот. На скоро сите пратеници од СДС такви им се профилите со тропање глупости. Постот на Стевананџија не е во ред.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.996
Пак наоѓаш исклучоци или непромислени изјави за да генерализираш. Ај отвори го профилот на Шилегов па види све што пишувал човекот. На скоро сите пратеници од СДС такви им се профилите со тропање глупости. Постот на Стевананџија не е во ред.
Па не може сдс со буџетски пари да го финансира закрвувањето на Македонците преку фејсбук профилите на свињите миленка, јанко јади г***а и филип пед**чето.
Мора да се снаоѓаат.

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Ама ДПМНЕ се светците, патриотите и најдобрите, за СДСМ се очекува да пишуваат и да прават такви работи, тие се изродите и предавниците, ама зарем просветлените демохристијани, наследници на историското ВМРО вака да се однесуваат, или пак да сквернават христијански симболи.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.866
Вчера требаше да го прогласат за ден на администрацијата. Гарант слават сите таму. Најмалку што може господинот Груевски е да им даде еден екстра ден слободен. На крају краева му ја одложија ќорката за неодредено.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom