Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

Makaron

КЕН ЛИИИИ лиду дибу даут јууууууу !!!!
Член од
16 јули 2014
Мислења
7.612
Поени од реакции
11.740

Koj se kladit deka vaka ke ispadnit? :pos:

Sent from my D2403 using Tapatalk

Член од
6 септември 2009
Мислења
2.659
Поени од реакции
1.293
Сакаш да кажеш дека е лошо што ДПМНЕ се грижи за Македонците од тетовскиот крај и ги вработува по државните институции?

А каква е состојбата со Тетово, ќе треба да ги прашаш СДСМ зошто во нивно време во 90те се населиле илјадници косовски семејства во Тетово и ја измениле демографската слика, а исто така ќе треба да ги прашаш СДСМ и тогашниот пратеник Зоќи зошто донеле таков закон за локална самоуправа, јазиците и знамињата од 2005 година, кои не може сега ДПМНЕ да ги смени оти се носат по Бадинтер.
О Бадинтер, ја ти зборим за последни 10 год., а не што било за време на СДСМ. Они ја засраа работата и беа казнети како на локално ниво овде така и на државно. Вие имавте цели 10 години да исправите грешките, ама место тоа и помогнавте на Теута да дојде овде на власт. И тоа е јавна тајна.

А за запослување немој да ми дробиш молим те, пошто у Тетово има луѓе кои не се дел од ниедна партија. Или па тие се небитни, пошо не обработуваат за организацијата ?

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.490
Поени од реакции
24.264
I jas sum so istata zelba, edvaj cekam da se podeli drzavata.
Далеку од тоа дека сакам да се подели државата.
Но не за џабе последни на балканот направивме држава и први ке ја изгубиме. Не е то туку така.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.833
Поени од реакции
25.285
Оти да не го бара кога СДСМ им го понуди на тацна. Не треба тука којзнај колку математики.

DUI ja zagubi podrskata od svicarska sto im bese klucna, toa bea tie iljadnici glasaci koj patuvaat od dijasporata nazad da glasaat, plus pari itn...Oni poleka ke isceznat. Pari ke baraat, tenderi i nesto kolku da se kaze deka ja prodolzile bitkata za kauzata za da moze podocna vo mir da gi trosat tie pari. Ke se zadovolat so nesto positno valjda a na nivnite toa ke go prikazat kako amerite tolku dadoa plus porano bevme del od koalicija i koga ne odlucuvavme...

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.536
Поени од реакции
9.429
Далеку од тоа дека сакам да се подели државата.
Но не за џабе последни на балканот направивме држава и први ке ја изгубиме. Не е то туку така.
Sto mu se mislis, pak ke bideme pogolemi od zemji kako Crna Gora I mnogu slicno, barem vozduhot nema da go delis so sekoja stoka.

DimceY

Jimmy
Член од
20 ноември 2007
Мислења
5.862
Поени од реакции
5.737
па богами со 10 пратеници не знам колку ќе може ДУИ да уценува и да бара преку леб погача... ама како и да е интересно ќе е деновиве шо следат, посебно коа ќе почнат спинови и муабети слични на овој рецимо...

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.490
Поени од реакции
24.264
Ти по дифолт идеш кај Албанците со Али како премиер и Грујо министер за труд и социјала
Не се секирам јас за мене, живеам во колку толку етничка чиста средина, башка еднаш ги потпаливме така да во поглед на тоа рајат си сум. Туку гледај ти кога се возиш во автобусот некој од овие културните албанци што имаа капацитет за промени и ја гласаа СДСМ да не ти ја скрши глата.

bitushanec

Борец за човекови права
Член од
17 јануари 2006
Мислења
3.741
Поени од реакции
814

Koj se kladit deka vaka ke ispadnit? :pos:

Sent from my D2403 using Tapatalk
Камо среќа и СДСМ во 2004 година да го кладеше Али Ахмети за премиер или министер на МВР, отколку што за навек ги албанизираше општините Кичево, Струга, Бутел, Другово и Чашка (законот за територијална поделба се носи по Бадентер и сега никој не моит да го сменит). ВМРО стави еден министер за одбрана од ДУИ, беше малу време министер и го сменаја, никој нема проблеми од тоа, но прашај ги како им е на Македонците од Струга и Кичево по територијалнаnа промена.
Малу логика upotrebi!

@Ilumious @wicked_1 @Толстој @ElNinho

Johnny B

Misogynist, racist, anti woke
Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.823
Поени од реакции
12.252
па богами со 10 пратеници не знам колку ќе може ДУИ да уценува и да бара преку леб погача... ама како и да е интересно ќе е деновиве шо следат, посебно коа ќе почнат спинови и муабети слични на овој рецимо...

50 девици, крв од еднорог, наметката што ја носел Мухамед.......
Останува да видиме што стварно ќе бара Ахмети. Можно е да си легни на брашното и да прифати што ќе му се понуди. Али ако пребарува, ВМРО треба да отстапат

bitushanec

Борец за човекови права
Член од
17 јануари 2006
Мислења
3.741
Поени од реакции
814
Коа ќе чујам у нивно време.. абе ВМРО Е НА ВЛАСТ 10 ГОДИНИ! Што кур ме боли како било у 94 год. Криминалците мора да платат независно од која партија се. Не бидите амеби и ограничени
СДСМ се на власт 23 години во Куманово и 13 години во Струмица.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.490
Поени од реакции
24.264
DUI ja zagubi podrskata od svicarska sto im bese klucna, toa bea tie iljadnici glasaci koj patuvaat od dijasporata nazad da glasaat, plus pari itn...Oni poleka ke isceznat. Pari ke baraat, tenderi i nesto kolku da se kaze deka ja prodolzile bitkata za kauzata za da moze podocna vo mir da gi trosat tie pari. Ke se zadovolat so nesto positno valjda a na nivnite toa ke go prikazat kako amerite tolku dadoa plus porano bevme del od koalicija i koga ne odlucuvavme...
Ми е мака да образложувам во ниедно доба ама мислам дека грешиш. Ваква шанса не се пропушта.[DOUBLEPOST=1481591993][/DOUBLEPOST]
Sto mu se mislis, pak ke bideme pogolemi od zemji kako Crna Gora I mnogu slicno, barem vozduhot nema da go delis so sekoja stoka.
Додуша и то што велиш. Си излезе народот си гласаше. Имаше доволно време да се информира кои се опциите. Па и 2004 не беше така далеку па толку брзо да заборават.

bitushanec

Борец за човекови права
Член од
17 јануари 2006
Мислења
3.741
Поени од реакции
814
О Бадинтер, ја ти зборим за последни 10 год., а не што било за време на СДСМ. Они ја засраа работата и беа казнети како на локално ниво овде така и на државно. Вие имавте цели 10 години да исправите грешките, ама место тоа и помогнавте на Теута да дојде овде на власт. И тоа е јавна тајна.

А за запослување немој да ми дробиш молим те, пошто у Тетово има луѓе кои не се дел од ниедна партија. Или па тие се небитни, пошо не обработуваат за организацијата ?
Законите за јазици, локална самоуправа, знамиња, територијална поделба се носат по Бадинтер и може да се сменат ако само над 50% од албанските пратеници во собранието гласаат за нив. Затоа што направил СДСМ во минатото со законите по Бадентер, ДПМНЕ не може да промени и ако има 115 пратеника. Ама гледам тебе тоа не ти смета, ми се чини ги обожаваш СДСМ кои пак си збореа за кантонизација.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom