Протести низ Македонија (Генерална дискусија)

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
8 мај 2013
Мислења
11.885
Поени од реакции
36.939
Абе ако може било која албанска партија да се понуди на ВМРО за коалиција, уопште не сумњам дека сите албански партии можат заедно да направат коалиција меѓу себе без разлика колку се различни сами по себе. Фотељата е заебана работа. Него интересно ќе биде овие со црвените баретки и бугари на мајците како подзинати ко волови ќе ја дочекаат веста за нови албанци министри поготово на највиталните позиции и тоа подарени од нивното им ВМРО со цел да се задржи власт и да не се оди во затвор.
Не само албанци министри на клучни позиции.

Претседател на собрание од ДУИ ќе дочекаат патриотите.

bitushanec

Борец за човекови права
Член од
17 јануари 2006
Мислења
3.741
Поени од реакции
814
Албанците масовно гласаа за Сдсм кога им делеа државјанства пред 20 и кусур години и престанаа кога си станаа втор народ во Македонија. Интересни ми се Македонците кои поддржуваат двојазичност и косовација на Македонија, дали се прелажани, ал се работи за наивност или голема албанофилија со желба да станат ко Србите на Косове?

S

silmarillion

Гостин
Еј замисли Артан Груби, и влагање на прва седница и позади микрофонот почиње УЧК УЧК УЧК : )))) А административниве патриоти мирни ко бајчња ќе си седат, као незнам што се дешава, не ме интересира : ))))

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Албанците масовно гласаа за Сдсм кога им делеа државјанства пред 20 и кусур години и престанаа кога си станаа втор народ во Македонија. Интересни ми се Македонците кои поддржуваат двојазичност и косовација на Македонија, дали се работи за наивност или голема албанофилија со желба да станат ко Србите на Косове?
Никој не те чита да си знаеш. Финтиве не ти поминуваат веќе, како што може да се види го боли кур некого за приказната наречена федерализација. Никој не чувствува ништо, нема ни зошто бидејќи тоа е фантазија ваша за да имате што да зборите сега. Гнидо.

bitushanec

Борец за човекови права
Член од
17 јануари 2006
Мислења
3.741
Поени од реакции
814
Не само албанци министри на клучни позиции.

Не се секирај. Дуи ќе сакаат нови избори во мај. Само не знам дали тогаш Сдсм че има средства, веќе се испука, а вмровското гласачко тело е сигурно.

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.429
Поени од реакции
39.040
Овие од алијансата ќе им го наполни сеа некој џебот преку ноќ. :LOL:

bitushanec

Борец за човекови права
Член од
17 јануари 2006
Мислења
3.741
Поени од реакции
814
Еј замисли Артан Груби, и влагање на прва седница и позади микрофонот почиње УЧК УЧК УЧК : )))) А административниве патриоти мирни ко бајчња ќе си седат, као незнам што се дешава, не ме интересира : ))))
Можеби Сдсм ќе извикува Учк, та нели станаа најголема албанска партија?

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Не се секирај. Дуи ќе сакаат нови избори во мај. Само не знам дали тогаш Сдсм че има средства, веќе се испука, а вмровското гласачко тело е сигурно.
Нека стават уште некој споменик во Центар за да го зајакнат гласачкото тело таму. Или ГТЦ нека го преправат во барок. Така сигурно ќе ги добијат изборите.

Копита гадни неписмени.

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Малце да одиме со бројки...

Во Струга вкупно гласале 32.100 луѓе, а во Охрид 36 447...тука ми падна чудно малце...колку што знам во Струга живеат повеќе луѓе бидејќи само Лабуништа селото има 7000-8000 народ(во Велешта се повеќето иселени), а толку малце гласачи..некој од таму нека напиши како е можно толку мала излезеност да има во Струга ?..ете и во Охрид имаше голема иселеност.

Во Тетово 47.000 гласачи..зошто толку малце?..зарем Тетово не беше 100.000 народ?..или мала излезеност?..во Гостивар 37.000 народ за гласање?..премногу малце ми делуваат овие бројки..не е можно толку многу да не излезат на гласање

S

silmarillion

Гостин
Можеби Сдсм ќе извикува Учк, та нели станаа најголема албанска партија?
Тешко ти иде кнедлата да ја гутнеш а? Ако и на Ava Devine и беше тешко првите неколку пати ама после немаше гајле :) СДС нема што да извикува, си доби вемеро 51 пратеник + 10 од ДУИ, па ете одлична можност за сунетисано букаке врз мајците на Тодор Александров, Ќосето и слични ликови.

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Од политичка гледна точка мислам дека најголеми победници на овие избори се Алијансата на Сеља..алал нека му е на чоекот..си замина од ДПА бидејќи неможеше да се разбери со Тачи,си оформи своја партија,си освои повеќе гласој и на крајот неговите гласови станаа клучни за мандатите на Вмро и Сдсм...најтешко и најзаебано ќе биди да се преговара со него..ќе му ги наполнат џебојте изгледа

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Што знам дали воопшто мора да има услов.
Треба да ја бирам терминологијата посконцентрирано. Они се уствари пед*ри-демохристијани, патриоти-учкари и еколози-дрвосечи...не можеш ни да ги навредиш упм

A

Avenger99

Гостин
Албанците масовно гласаа за Сдсм кога им делеа државјанства пред 20 и кусур години и престанаа кога си станаа втор народ во Македонија. Интересни ми се Македонците кои поддржуваат двојазичност и косовација на Македонија, дали се прелажани, ал се работи за наивност или голема албанофилија со желба да станат ко Србите на Косове?
You just can't take it.. Да можеш ќе си пукнеш од мака.

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.762
Поени од реакции
7.594
Ама јас воопшто за тоа не пишував. Не спорам воопшто за тоа. Јас би сакал МК да стане држава каде нема да се гласа етнички. Но, само напишав за нарушување на досегашниот „терк“, „правила“, третирања од странците, начин на составување на владино мнозинство. Сега СДСМ во кој дел би го ставил, нели победничката во мк и истата во ал блок правеа влада? Сега.. нема да важи?
Сакаш да не се гласа по етничка линија, а немаш претстава како би изгледало тоа во влада? Тешко богати.

СДСМ го влече легитиммитетот од сите граѓани на Република Македонија. Како таква сериозно го нарушува блоковиот концепт со кој не ебаваа патриотите(и македонските и албанските) низ годиниве.

Еден мал чекор е ова кон функционална демократија. Ќе видиме како ќе излезат на крај работите.

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.666
Поени од реакции
88.541
Ај кажете во Чаир кој тепаше, СДСМ, ДУИ или БЕСА :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom