Протести низ Македонија (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Абе ако може било која албанска партија да се понуди на ВМРО за коалиција, уопште не сумњам дека сите албански партии можат заедно да направат коалиција меѓу себе без разлика колку се различни сами по себе. Фотељата е заебана работа. Него интересно ќе биде овие со црвените баретки и бугари на мајците како подзинати ко волови ќе ја дочекаат веста за нови албанци министри поготово на највиталните позиции и тоа подарени од нивното им ВМРО со цел да се задржи власт и да не се оди во затвор.

Не само албанци министри на клучни позиции.

Претседател на собрание од ДУИ ќе дочекаат патриотите.

Албанците масовно гласаа за Сдсм кога им делеа државјанства пред 20 и кусур години и престанаа кога си станаа втор народ во Македонија. Интересни ми се Македонците кои поддржуваат двојазичност и косовација на Македонија, дали се прелажани, ал се работи за наивност или голема албанофилија со желба да станат ко Србите на Косове?

Еј замисли Артан Груби, и влагање на прва седница и позади микрофонот почиње УЧК УЧК УЧК : )))) А административниве патриоти мирни ко бајчња ќе си седат, као незнам што се дешава, не ме интересира : ))))

Албанците масовно гласаа за Сдсм кога им делеа државјанства пред 20 и кусур години и престанаа кога си станаа втор народ во Македонија. Интересни ми се Македонците кои поддржуваат двојазичност и косовација на Македонија, дали се работи за наивност или голема албанофилија со желба да станат ко Србите на Косове?
Никој не те чита да си знаеш. Финтиве не ти поминуваат веќе, како што може да се види го боли кур некого за приказната наречена федерализација. Никој не чувствува ништо, нема ни зошто бидејќи тоа е фантазија ваша за да имате што да зборите сега. Гнидо.

Не само албанци министри на клучни позиции.

Не се секирај. Дуи ќе сакаат нови избори во мај. Само не знам дали тогаш Сдсм че има средства, веќе се испука, а вмровското гласачко тело е сигурно.

Овие од алијансата ќе им го наполни сеа некој џебот преку ноќ. :LOL:

Еј замисли Артан Груби, и влагање на прва седница и позади микрофонот почиње УЧК УЧК УЧК : )))) А административниве патриоти мирни ко бајчња ќе си седат, као незнам што се дешава, не ме интересира : ))))

Можеби Сдсм ќе извикува Учк, та нели станаа најголема албанска партија?

Не се секирај. Дуи ќе сакаат нови избори во мај. Само не знам дали тогаш Сдсм че има средства, веќе се испука, а вмровското гласачко тело е сигурно.

Нека стават уште некој споменик во Центар за да го зајакнат гласачкото тело таму. Или ГТЦ нека го преправат во барок. Така сигурно ќе ги добијат изборите.

Копита гадни неписмени.

Малце да одиме со бројки...

Во Струга вкупно гласале 32.100 луѓе, а во Охрид 36 447...тука ми падна чудно малце...колку што знам во Струга живеат повеќе луѓе бидејќи само Лабуништа селото има 7000-8000 народ(во Велешта се повеќето иселени), а толку малце гласачи..некој од таму нека напиши како е можно толку мала излезеност да има во Струга ?..ете и во Охрид имаше голема иселеност.

Во Тетово 47.000 гласачи..зошто толку малце?..зарем Тетово не беше 100.000 народ?..или мала излезеност?..во Гостивар 37.000 народ за гласање?..премногу малце ми делуваат овие бројки..не е можно толку многу да не излезат на гласање

Можеби Сдсм ќе извикува Учк, та нели станаа најголема албанска партија?

Тешко ти иде кнедлата да ја гутнеш а? Ако и на Ava Devine и беше тешко првите неколку пати ама после немаше гајле :) СДС нема што да извикува, си доби вемеро 51 пратеник + 10 од ДУИ, па ете одлична можност за сунетисано букаке врз мајците на Тодор Александров, Ќосето и слични ликови.

Од политичка гледна точка мислам дека најголеми победници на овие избори се Алијансата на Сеља..алал нека му е на чоекот..си замина од ДПА бидејќи неможеше да се разбери со Тачи,си оформи своја партија,си освои повеќе гласој и на крајот неговите гласови станаа клучни за мандатите на Вмро и Сдсм...најтешко и најзаебано ќе биди да се преговара со него..ќе му ги наполнат џебојте изгледа

Што знам дали воопшто мора да има услов.
Треба да ја бирам терминологијата посконцентрирано. Они се уствари пед*ри-демохристијани, патриоти-учкари и еколози-дрвосечи...не можеш ни да ги навредиш упм

Албанците масовно гласаа за Сдсм кога им делеа државјанства пред 20 и кусур години и престанаа кога си станаа втор народ во Македонија. Интересни ми се Македонците кои поддржуваат двојазичност и косовација на Македонија, дали се прелажани, ал се работи за наивност или голема албанофилија со желба да станат ко Србите на Косове?
You just can't take it.. Да можеш ќе си пукнеш од мака.

Ама јас воопшто за тоа не пишував. Не спорам воопшто за тоа. Јас би сакал МК да стане држава каде нема да се гласа етнички. Но, само напишав за нарушување на досегашниот „терк“, „правила“, третирања од странците, начин на составување на владино мнозинство. Сега СДСМ во кој дел би го ставил, нели победничката во мк и истата во ал блок правеа влада? Сега.. нема да важи?
Сакаш да не се гласа по етничка линија, а немаш претстава како би изгледало тоа во влада? Тешко богати.

СДСМ го влече легитиммитетот од сите граѓани на Република Македонија. Како таква сериозно го нарушува блоковиот концепт со кој не ебаваа патриотите(и македонските и албанските) низ годиниве.

Еден мал чекор е ова кон функционална демократија. Ќе видиме како ќе излезат на крај работите.

Ај кажете во Чаир кој тепаше, СДСМ, ДУИ или БЕСА :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom