Toma
Корона стронг
- Член од
- 22 април 2014
- Мислења
- 4.180
- Поени од реакции
- 3.428
Како што и очекував ВМРО победи и освои 50+ пратеници, онаа што ме изненади е тоа што СДСМ успеа да собере многу албански гласови, незнам колку се ама се гледа дека се многу, плус не очекував толкав разлика во Скопските општини, но ако им е, кога не сакаат да ги слушнат проблемите.
Во 3-ка, во мојата општина сум утнал во рамки на статистичката грешка, додека очекував повеќе разлика во Штип, Кочани...
Во Битола, кога не сакаа да го пуштат низ вода Двојче сега нека се тешат
Во Струмица се знае, кој ќе ја плати циганаријата, тој ја добива.
Дали оваа е пораз на ВМРО?
Па не би рекол дека е пораз, си освои 450 илјади гласови, колку што е и стандардна бројка на речиси сите избори.
Зошто СДСМ доби толку многу гласови?
Највеќе се должи на револтот на граѓаните кон одредени проекти или постапки, немањето уво за слух, самобендисаноста... плус шошонските гласови кој доправа ќе се утврдуваат колку се.
Во 3-ка, во мојата општина сум утнал во рамки на статистичката грешка, додека очекував повеќе разлика во Штип, Кочани...
Во Битола, кога не сакаа да го пуштат низ вода Двојче сега нека се тешат
Во Струмица се знае, кој ќе ја плати циганаријата, тој ја добива.
Дали оваа е пораз на ВМРО?
Па не би рекол дека е пораз, си освои 450 илјади гласови, колку што е и стандардна бројка на речиси сите избори.
Зошто СДСМ доби толку многу гласови?
Највеќе се должи на револтот на граѓаните кон одредени проекти или постапки, немањето уво за слух, самобендисаноста... плус шошонските гласови кој доправа ќе се утврдуваат колку се.