Протести низ Македонија (Генерална дискусија)

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
29 февруари 2016
Мислења
569
Поени од реакции
641
Ќе чекa oд стрaнците. А пoсле тoa сите зaеднo сoбрaни пред судoт ќе му пoсaкaме среќен пaт нa диктaтoрoт вo зaтвoр.
Diktatorot ima 460 000 makedonski glasovi, Zajko, ke vidime za dva-tri dena, ama nema da bide pod tri cetirieset iljadi albanski.

S

silmarillion

Гостин
1. Грујо треба да даде оставка затоа што "референдумот" не му успеа.
2. Заев треба да даде оставка пошто сам кажал дека ако еден пратеник помалце има ќе даде оставка, а не еден има два помалку.
3. Народот гласа од денес за утре, и со оглед на образованието и свеста толку се може.
4. Албанците како ќе коалицираат со ВМРО после сите антиалбански изјави и тензии незнам. Односно знам за ДУИ они се тендераши ги заболе нив за некаква си кауза.
5. Влада би требало да прават ВМРО и ДУИ со 61 пратеник, кнап ама ќе ја напраат.
6. СЈО без судство не гледам поента да постои и веројатно избројани им се деновите ако нема поголеми турбуленции во коалицирањата.
7. Ние ќе продолжиме да го дуваме, сега доаѓа на ред егзекуција за сите ветувања и земени кредити. Уште помасовни иселувања очекувам, работа на брод, work&travel и останување на црно, дадилки во Германија итд. Во оваа уште малку ќе ја наречам земја, правдата е селективна и применлива само за неподобниот.

Емкаа

the worst thing about prison was the dementors.
Член од
14 мај 2008
Мислења
5.020
Поени од реакции
12.691
Алоо алооо не се работи за 8000 плата, алооо! И мајка ми и татко ми се академски граѓани алооо!

Едно партиско вработување... Биди објективна да му се сневиди. Кажав што беше и како беше.

Се слагам дека треба полошо, требаше СДСМ убедливо да победи.

И не мислев на Скопје 2014, строго сум против и не го подржувам тој кич, ама чим само тоа и само тоа го гледате тогаш немам што да кажам, освен дека тоа е засвоеност и необјективност. И не не сум од Скопје. Од Струмица сум.
И моите се академски граѓани, не добија вработување ни едниот ни другиот ни за време на СДСМ ни за време на ВМРО. Ама се скапаа плаќање нови измислени даноци во времето на вториве пошо нели мора некој да ги рани сите на државна цицка. Се скапа тресење мајка ми дали ќе и дојде инспекција пошо не им крева на повиците од штаб. Една недела после операција се врати на работа јер сори, нема боледување за тебе.
Ја направија државава рај за тие што се за нив, пекол за сите останати. Како да живееме во некој паралелни светови, мене не ми е јасно.

Marquess

Ербап
Член од
20 јули 2009
Мислења
6.244
Поени од реакции
13.169
Ќе чекa oд стрaнците. А пoсле тoa сите зaеднo сoбрaни пред судoт ќе му пoсaкaме среќен пaт нa диктaтoрoт вo зaтвoр.
Добро е што ве држи хуморот уште.

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

Милојко

Идем Куме Кући
Член од
17 ноември 2008
Мислења
3.072
Поени од реакции
554
Џабе плачење. Избори се тоа неможат сите да победат. Јес да во еден момент сите славеа.

Член од
17 март 2011
Мислења
140
Поени од реакции
135
И има сега официјални резултати? Зашто СДСМ искочи пред влада да слави предвреме?

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
5. Влада би требало да прават ВМРО и ДУИ со 61 пратеник, кнап ама ќе ја напраат.
Ова не бива, а и да бидне - нема шанси да функционира. Немаат мнозинство практично за ништо освен за конститутивна седница, а може ни тогаш. Мислам дека ќе видиме до сега невидено решение сервирано од надвор, за што се плашам дека може да има многу реакции од страна на небањатите.
Со црната кампања за двојазичност и федерализација дпне си напраи и лоша услуга - освен, ОСВЕН, ако големиот патриот паторот си ги потпише сега овие барања и да ги изеде сите го**а само за да си го спаси шу***то што познавајќи го каков криминалец е не би било за чудење.

Член од
5 јуни 2015
Мислења
696
Поени од реакции
445
Може во Март заедно со локални пак ќе има и нови предвремени парламентарни избори.
И со тоа, нови пазарења зад кулисите. :D
Јасно е дека и со едните и со другите не ја бива оваа држава, но барем требаше да има промена во оваа држава.
Не за џабе некој кажал, најдобра власт е онаа која најкратко владее. А не цела деценија некој владее.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Очигледно не разбирате што се случи вчера. ДПМНЕ доживеа бродолом. Од партија која штелуваше избори, која го имаше узурпирано медијмскиот простор и изборниот циклус во целина, стана партија на очајници кои се борат за гол живот.
Она беше изборен дебакл. Изгубија од Заев кој како лик е непопуларен во Македонија, и од Шеќеринска која само мајка и ја сака.

Разбирате? Од Заев и Шеќеринска изгубија. Никој не ги сакак повеќе. Грујо е веќе минато.

Член од
17 март 2011
Мислења
140
Поени од реакции
135
Очигледно не разбирате што се случи вчера. ДПМНЕ доживеа бродолом. Од партија која штелуваше избори, која го имаше узурпирано медијмскиот простор и изборниот циклус во целина, стана партија на очајници кои се борат за гол живот.
Она беше изборен дебакл. Изгубија од Заев кој како лик е непопуларен во Македонија, и од Шеќеринска која само мајка и ја сака.

Разбирате? Од Заев и Шеќеринска изгубија. Никој не ги сакак повеќе. Грујо е веќе минато.
Како изгубија? Имаа повеќе поени од СДСМ?
Извини не сфаќам, како изгубија :D

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Еве на тебе ти пречи вмро затоа шо најверојатно живееш во град каде што го пустошат со години.
На Ставро му пречи двојче кој е заглибан до гуша во криминал , и од тука ќе гласи и за црниот ѓавол само да е против режимот.
Епа и на мене исто ми пречи и создава одбивност и омраза да го гледам Заев 12 години како стануваше ага во Струмица со порше од 300 илади евра , и узурпирана секоја поголема фирма со тендери од неговите полтрони.
Од сопствениот двор се создава слика.
Јас искрено во Струмица не сум бил скоро, но ми рекле дека Струмица за Битола е Монте Карло во моментов. Не разбирате што и се случи на Битола. Најголемите опинци, најнеписмените ликови испливаа на површина. Од град кој беше алтернатива во Македонија, кој цветаше со живот, го претворија во град на духови. Битола кога јас бев основно имаше околу 90 000 чители, сега нема повеќе од 55 000.

Кога бев помлад на познатото битолско корзо не можеше да се разминеш од луѓе, денес кога ќе излезеш во град мислиш дека имало атомски напад.

Morgan Freeman

Немодератор
Член од
23 април 2010
Мислења
2.940
Поени од реакции
4.438
И моите се академски граѓани, не добија вработување ни едниот ни другиот ни за време на СДСМ ни за време на ВМРО. Ама се скапаа плаќање нови измислени даноци во времето на вториве пошо нели мора некој да ги рани сите на државна цицка. Се скапа тресење мајка ми дали ќе и дојде инспекција пошо не им крева на повиците од штаб. Една недела после операција се врати на работа јер сори, нема боледување за тебе.
Ја направија државава рај за тие што се за нив, пекол за сите останати. Како да живееме во некој паралелни светови, мене не ми е јасно.
I wouldn't agree that much about the last one. Познавам најмалку 3-4 луѓе кои што отворено се СДСМ, вработени во јавна установа и плус по некое “бизнисче“ на страна. Појди и види ги како живеат, со по еден-два стана и тоа нови купени во ова време на диктаторски режим, нови коли, скапи телефони... НЕ велам дека крадат или било што, едноставно се снашле.

Ако не се даноците ќе нема ни држава, simple as that. Така функционира општеството со векови.

А, ако не се лажам, даноците се знатно намалени од 2006 наваму. Поправи ме ако грешам.

Или испрани мозоци?

На државата се'уште и требаат реформи и реформи, ако по некоја теорија дојдат СДС на столчето, наскоро ќе нема ни држава, ако останат ВМРО се надевам дека ќе ги променат работите на подобро. Колку толку. Јбг не може да очекуваме преку ноќ Швица, оти кога требаше да се работи како што треба, почитуваните лица од СДСМ гледаа да испокрадат и заработат колку можат додека можат.

S

silmarillion

Гостин
Вчера у Сител беше најјако, мислиш комеморативна седница праат за Ѕинго. На пираната (Каракамишева) меурчиња од плуканка и се правеа на краевите од устата кога се пењавеше.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom