Драга Кајгана (виртуелен дневник)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Јас ја знам ,и не суди според сликава, да знаеш какви баници и кифли прави дома би ја земал за жена ... :D :D

(sarcasm mode off)

Фаворит ми стана чичево од сите гдомци, убедливо го шиша министерот за еден ден.

media]
0EA9D78C6454EF4BA0DE024B3D9AE176.jpg

нов рекорд мори Д.... кај тебе
една недела точно уште еден саат и ти стој иста страница,нови теми.
Д... да не си бремена.

Да ми се објаснат овие кравиве од 17,18,19 години што сеуште лајкнуваат,коментираат и споделуваат постови од онаа Благодушка па демек е многу смешно пробуваат да коментираат како неа со тоа нивните serska,lobov,smile emoticon..Алооо утре ќе треба деца да раѓате пораснете веќе еднаш.А и јас не знам за кој кур дремам овде во 2:30 сатот а во 6 треба да сум на работа...smile emoticon...:mad:

избори, анкети, груевски, заев, митинг, слобода, демократија, политика, дебати, топ тема и чом, Македонија, економија, ветувања, кампањи, плакати, СДСМ, ВМРО,некои рандом ситни wannabe политиканти, платена политичка програма,федерализации,двојазичност,криминал, лажливи ликови, реклами, банери, статуси по социјални мрежи, викање по микрофони, мерење куренца, препукувања, притисоци... FUCK YOU!

Во недела ја не гласам.
Во недела не сум дел од проклетиов систем дизајниран да си биде се по старо и ништо да не се смени.
Во недела нит избирам "демократија" нит "слобода" нит "режим" или "преродба" - избирам совест и човечност.
Во недела неможам и несмеам да си ја потценам интелигенцијата избирајќи го "најмалото зло", иако знам дека сите се неминовно пуни со злоба и ненаситен нагон за моќ и пари.
Во недела бирам да не бидам соучесник на злобни криминални марионети, кои ги боли кур за обичните смртници.
На 11 декември ја не сум дел од илузијата наречена "право на избор"

Ние што нема да гласаме у недела, ама има да го заебеме системов... ќе му го начукаме до коска. Ќе гласаме за помало поголемо зло, ха... you wish... луѓево ко да не се запознаени дека ако не гласаш, ти братче, автоматски не си дел од системот, сфаќаш? Утре нема право системот да те јебе више... не си на мапата. Исто, помалку познат е подзаконскиот акт ако доволно луѓе не гласаат демократијата се распушта како политичко уредување и настапува анархија. Не нее... многу грешно е сфаќањето дека анархија значи беззаконие и безредие, анархија е владеење без владетели, уствари анархија е вистинско владеење на народот, ме пратиш? Кога одреден процент ја надживеале демократијата значи еволуциски напреднале и со тоа се подготвени сами да владеат без никаква хиреархиска структура на моќ и нема потреба више да бираат зла, нема бе да го дозволиме више тоа, време е да бидеме храбри и да не гласаме. Е сеа... овие нискоинтелигентниве што гласаат не сфаќаат дека во партиите седат обични луѓе алчни за пари и моќ и кур ги боли за вас, се дури се гласа ќе си живееме у оваа илузија на избор. Ради нив си патиме, е после ќе имало режими и злоупотреби на моќ, е ќе има, кога им ја давате.

Да не помисли некој се праам препаметен и бунтовник, ова секој со троа разбирање го знае. Дај изгледајте нешто со Расел Бренд на јутјуб и просветлете се, аман не ме нервирајте...

Тие што не гласаат на избори, не мора да се лечат во македонско здравство туку во посебно здравство за негласачи, не одат пред истата администрација како другите граѓани, туку во друга специјална администрација, не живеат во мизеријава од држава туку во рајска градина, за нивните деца се отвараат посебни училишта каде што предаваат едуцирани наставници а не партиски опинци.

Затоа немојте да гласате, ќе видите дека поради тоа што не сте гласале ќе бидете транспортирани во нова специјална држава направена за не гласачите каде што ќе живеете раскошен живот ќе јадете грозје и ќе пиете амброзија.

Баш како што напиша Горан Михајловски, утре кога ќе не збираат на стадион неистомислениците како што правел Пиноче, во двокатните автобуси тоа ќе си правиме муабет "абе сите се исти" и "абе батали не се замарај со политика".

А зошто се натегате за помалото зло, како што гледам Левица растураат на дискусииве по ТВ, што им фали на дечките? Ама не сега, млади биле, вака, онака. Сите кукаме трета опција а кога ќе ја добиеме, замерки имаме.

Па и шупелкине што се прават "неопределени" а од петокот навака дрва и камења фрлаат по нив. ВМРО врбувало гласачи ама овие 10484 текста испишаа зошто да се заокружи СДСМ, бетер од самото ВМРО. Дечки чекајте, режим имаме за буткање, сплотени да сме биле, не ги сејте гласовите <3 Како што пиша еден другар на ФБ, ова имаме режим за буткање е новото "битно се гради" ама од плавата страна.

^2
им фали многу, немаат партиска машинерија како овие поголемите, тоа што растурале по телевизии кој ги следаат и гледат 2-ца без 3-ца не носи успех треба многу повеќе рекламирање.

Значи не се многу досадни воа рекламите на јутјуб за кока кола, изборите, и незнам веќе уште што ,не ми се пушта веќе ни песни ни клипови ми одмиле.. на сред видео ти јадат гомна ,ако сакат да прават пари оди копај на нива да му е*ем матер !!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom