Во Струга сите македонски знамиња се тргнати!!! Поставени само албански знамиња !!!!

• Креатор на темата Креатор на темата oon
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Ех сега инает тераш. Бабите и дедовците ни имаа по еден куп браќа и сестри, а живееа во беда и сиромаштија. Јас имам приход над 30,000 денари. Сопругата плус...
Изгледа досега не научил дека богатите имаат 1-2 деца, а сиромасите повеќе, така е и на запад!

Ех сега инает тераш. Бабите и дедовците ни имаа по еден куп браќа и сестри, а живееа во беда и сиромаштија. Јас имам приход над 30,000 денари. Сопругата плус...
Кои баби живееа во беда и сиромаштија?
ти мислиш ако на времето немале дома проточен бојлер или фрижидер а децата лаптоп биле сиромашни??
то е ради то шо тогаш не постоеле такви изуми кај нас, али биле богати со земја стока приноси и можеле да исхранат и домаќинства од 15 души.
То ти е како сега ова власт на секое семејство да му обезбеди по 70.000 приходи без разлика дал е вработен или не
Ова власт само на мал дел им обезбеди пристоен живот се останато е на раб на сиромаштија или веќе пропадна во сиромаштија

ти мислиш ако на времето немале дома проточен бојлер или фрижидер а децата лаптоп биле сиромашни??
то е ради то шо тогаш не постоеле такви изуми кај нас, али биле богати со земја стока приноси и можеле да исхранат и домаќинства од 15 души.
То ти е како сега ова власт на секое семејство да му обезбеди по 70.000 приходи без разлика дал е вработен или не
Ова власт само на мал дел им обезбеди пристоен живот се останато е на раб на сиромаштија или веќе пропадна во сиромаштија
И онаа Меркел изгледа не и дава доволно пари на германките, па затоа си чуваат кученца за да не се осамени.

Не, на времето кога немале ни техника, ни пари, слабо храна... живеле претежно на село. Пред „ратот“. Па имале по 10+ деца.

Порано праеле по 10 деца зошто немало телевизија ,интернет , фејзбук да има шо да ги занимава ,а немале и кондоми :D

Не, на времето кога немале ни техника, ни пари, слабо храна... живеле претежно на село. Пред „ратот“. Па имале по 10+ деца.
израчунај колку кошта денес да имаш куќа 2 бавчи 2 ниви 3 крави 1 теле 2 свињи 8 овци дестина кокошки неколку кошнички пчели мало лозје
па ќе видиш дека во минатото луѓто биле многу побогати од колку денес кога просечно семејство не може ни да се прехрани и се поголем број на македонци пребаруваат по контејнери и питаат по улици[DOUBLEPOST=1480950179][/DOUBLEPOST]
Порано праеле по 10 деца зошто немало телевизија ,интернет , фејзбук да има шо да ги занимава ,а немале и кондоми :D
али имале полни трпези
народните песни и прикаски се полни со такви податоци дека се јадело и пиело тоа не бил проблем, проблем биле турци или бугари ил срби ил ДПМНЕ

израчунај колку кошта денес да имаш куќа 2 бавчи 2 ниви 3 крави 1 теле 2 свињи 8 овци дестина кокошки неколку кошнички пчели мало лозје
па ќе видиш дека во минатото луѓто биле многу побогати од колку денес кога просечно семејство не може ни да се прехрани и се поголем број на македонци пребаруваат по контејнери и питаат по улици[DOUBLEPOST=1480950179][/DOUBLEPOST]
али имале полни трпези
народните песни и прикаски се полни со такви податоци дека се јадело и пиело тоа не бил проблем, проблем биле турци или бугари ил срби ил ДПМНЕ
Za cudo se soglasuvam so tebe!

Situacija od prekrasniot zivot vo 2004 godina.:Iзгубени над 50 отсто од работните места, стапката на невработеност изнесува 37 отсто, а 60 отсто од работната сила прима под 100 евра плата. Izvor: http://star.vest.com.mk/default.asp?id=88146&idg=5&idb=1337&rubrika=Makedonija

Kolku samo ne unazadil Dpmne sto otvori 130.000 novi rabotni mesta, sto gi zgolemi platite i penziite.

Situacija od prekrasniot zivot vo 2004 godina.:Iзгубени над 50 отсто од работните места, стапката на невработеност изнесува 37 отсто, а 60 отсто од работната сила прима под 100 евра плата. Izvor: http://star.vest.com.mk/default.asp?id=88146&idg=5&idb=1337&rubrika=Makedonija

Kolku samo ne unazadil Dpmne sto otvori 130.000 novi rabotni mesta, sto gi zgolemi platite i penziite.
Зошто во програмата на Вмро се ветуваат исти проекти од пред 5-6 години? Допрва ќе се прават а требаше веќе да се изградени, зошто?

али имале полни трпези
Денес речиси секој ги има тие 2 ниви и 2 бавчи, а и лесно за неколку години можеш да ги имаш животните, само треба да се работи, а кој да работи.

Види вака пред повеќе години и ние (не се работи сам тоа) садевме бавчи, копавме лозје и си произведувавме патлиџани, грав, лук, кромид, некој години и праз, во лозјето грозје, сливи, јаболка, си беревме и шипки, капини, дренки..
ама сега не го работеме тоа поради тоа што не е исплатливо, имотот ми е од пола саат одење па нагоре, имаме вода само на 2 локации кој речиси пресушуваат јули и август и што е најважно за да произведам пр. 10кг кромид ми треба да скопам место, па да го насадам, па потоа пак да го копам, па да одам да го собирам и тоа при идеални услови, значи подобро ми се исплаќа да си купам една вреќичка за 200-300 денари.

Сега имам бавча на плацот на 5 минути одење и кога можам одам работам саат-два и никако да се збогатам

Јас како Стружанка сум револтирана што во мојот град не се веат знамиња на нашата држава туку на друга држава. Она што ме чуди е што сите коментираат за двојазичност , а ми стигаат веке неколку години сметки со двојазичност , во институциите наместо македонски јазик се слуша друг јазик , во градот ништо не е реновирано , ништо не е придонесено , македонците масивно го напуштаат градот , па уште малку ке биде град на духови . Све на све Лажен патриотизам !

Зошто во програмата на Вмро се ветуваат исти проекти од пред 5-6 години? Допрва ќе се прават а требаше веќе да се изградени, зошто?
СДСМ е крив за тоа:sneaky:
нонстоп ја кочи работата на владата:icon_mrgr:
а сега дури и е во коалиција со ВМРО, па ептен ја кочи:свиркам:

Зашто оваа тема е најактуелна па тука да пишам.
Многу луѓе што ги имало на избирачкиот список до пред недела дена ги нема веќе. Проверете се дали ве има на https://izbirackispisok.gov.mk/

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom