ПРАВЕН ФАКУЛТЕТ „Јустинијан Први“ Скопје

• Креатор на темата Креатор на темата Mortisha
  • Време на започнување Време на започнување
Како е кај мелина гризо на испит и дали става високи?

Испитот е писмен, има 4 есејски прашања - по едно од секоја книга. Треба да се одговорат само три, едно може да го прескокнете (значи една од книгите не ја учете, сами бирате која, поединечно). Лани највисока оценка беше 8ца, ама доброто е што Мелина дава можност за усно одговарање за повисока оценка, така да постои можност за 10ка. Е сега, на усниот дел се е до среќата - зависи дали ќе и се свиѓа како ги одговарате прашањата....

Како е кај Гелев(право на друштва) усно на испит?

Дечки прашање некое од Либро по МПП стварно се паѓало или да не си замислувам бајки? Има ли некој што полагал МПП сеа од прилика што ви се падна на електронско полагање да ми пише ако не ви е тешко :) многу ќе ми помогне :)

Дечки прашање некое од Либро по МПП стварно се паѓало или да не си замислувам бајки? Има ли некој што полагал МПП сеа од прилика што ви се падна на електронско полагање да ми пише ако не ви е тешко :) многу ќе ми помогне :)

Не ме држи за збор али мислам не паѓаат. Доста заебан колоквиум, мене ми беше најтежок колоквиум од сите до сеа.

Абе другарче, зми учи си го МПП, зошто џабе ако го поминеш колоквиумот коа после ќе треба и на испит да идеш.

Абе дечки мозокот ми врие од учење ја не знам што проклето тешко било ова :eek: трет пат ја поминувам и мислам ништо нз. Знам напнав на темава ама последен испит ми е, и тука прашувам зашто вонреден студент сум :(. Доколку некој се сеќава што ви се падна падна од кои теми повеќе се форсираат многу ќе им благодарам:pipi: инаку другарка сум те збуни аватарот. :)

Не сум од правен, ама итно ми треба скрипта/книга за имотно право. И презентации ако имате би помогнале. Фала.[DOUBLEPOST=1480850426][/DOUBLEPOST]И дали стварно и имотно право се едно те исто? Или различни се.

Последно уредено:
Не сум од правен, ама итно ми треба скрипта/книга за имотно право. И презентации ако имате би помогнале. Фала.[DOUBLEPOST=1480850426][/DOUBLEPOST]И дали стварно и имотно право се едно те исто? Или различни се.
Да исто се, зошто ствар е поширок поим. Е сеа пак зависи шо те интересира, зошто пример договорите чиј предмет се имот се облигационо правен однос и се регулирани во посебен закон.
За што конкретно ти треба скрипта/книга ?
Отвори го Законот за сопственост и други ствари права и види дали тоа ќе ти помогне.

Да исто се, зошто ствар е поширок поим. Е сеа пак зависи шо те интересира, зошто пример договорите чиј предмет се имот се облигационо правен однос и се регулирани во посебен закон.
За што конкретно ти треба скрипта/книга ?
Отвори го Законот за сопственост и други ствари права и види дали тоа ќе ти помогне.
фала ти на одговорот. Мене конкретно ми требаат често користени термини од имотно право од кои треба да направам поимник со преводен еквивалент, дефиниција од терминот и такви работи. Ако имате некој поимник со термини многу би ми помогнало. Инаку и професорката ми го кажа тој закон да го ѕирнам, ама сакав да имам и други материјали од кај би зел некој термин.

фала ти на одговорот. Мене конкретно ми требаат често користени термини од имотно право од кои треба да направам поимник со преводен еквивалент, дефиниција од терминот и такви работи. Ако имате некој поимник со термини многу би ми помогнало. Инаку и професорката ми го кажа тој закон да го ѕирнам, ама сакав да имам и други материјали од кај би зел некој термин.
Ни во книгата по стварно нема поимник ко шо се сеќавам, а и во законот не верувам дека има баш поимник како што има во Кривичниот законик.
Знам дека има правни речници со превод од македонски/албански на англиски и обратно, може таков некој да побараш да видиш дали ќе ти помогне.

Decki dali ke mi objasnite kako e na usen ispit kaj kandikjan ekonomika prv semestar kako isprasuva na so najmnogu treba da se obrne vnimanie? ?:sick::yid:

Kolegi Ve molam za iskustvo po Finansovo pravo ispit,na sto treba da se obrne vnimanie,dali se od silabusot treba za ispit,dali ima nekoja skratena skripta?Ima li nekoi temi koi najcesto se pagaat?Vi blagodaram.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom