Јана Бурческа на Евровизија 2017

Статус
Затворена за нови мислења.

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.507
Поени од реакции
8.097
Денес и во живо ја запознав Јана, ја фотографирав за еден веб сајт.
Новинарката ме праша дали ја знам, а јас и кажав дека ја гуглав за да видам која е :)
Енивејз многу фино девојче.
И посакувам преубаво да си помине на Евросонг.

Инаку во врска со парите многу малку покрива МРТВ, добар дел од трошоците паѓаат на изведувачот.[DOUBLEPOST=1480691053][/DOUBLEPOST]

Последно уредено:

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
8.394
Поени од реакции
12.058
Абе и 1 денар да покрива МРТ, и тој 1 денар сакам да иде за некоја оправдана цел.
На кого паѓаат трошоците, ич, ама ич не ми е гајле. Нека се откаже Јана и од тој дел што го покрива МРТ и тогаш ќе ми биде омилена.

Член од
13 октомври 2009
Мислења
569
Поени од реакции
233
Абе и 1 денар да покрива МРТ, и тој 1 денар сакам да иде за некоја оправдана цел.
На кого паѓаат трошоците, ич, ама ич не ми е гајле. Нека се откаже Јана и од тој дел што го покрива МРТ и тогаш ќе ми биде омилена.
Се е друго средено ти до денарот на мтв стаса.

The King of Clay

Модератор
Член од
28 јануари 2012
Мислења
5.037
Поени од реакции
3.623
Колку ти беше тешко волку глупости да изнатресиш?

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
8.394
Поени од реакции
12.058
Член од
29 септември 2016
Мислења
464
Поени од реакции
285
како го бираат мртв изведувачот?
и после што му викаат ти ќе пееш на евровизија ама за се сам ќе си платиш дури и за екипата што иде со тебе ќе платиш?
а него му е како чест тоа да пее на евровизија и се нафаќа

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Дa бе дoбaр дел нa изведувaчoт oделе. Мислaм ствaрнo, aј дa бевме зaтуцaни некoи пa aј, aмa не сме.

The King of Clay

Модератор
Член од
28 јануари 2012
Мислења
5.037
Поени од реакции
3.623
Дa бе дoбaр дел нa изведувaчoт oделе. Мислaм ствaрнo, aј дa бевме зaтуцaни некoи пa aј, aмa не сме.
Епа консултирај се со барем еден кој има евровизиско искуство и ќе ти каже пошо не сте затуцани. :)

Член од
29 септември 2016
Мислења
464
Поени од реакции
285
Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
http://mrt.com.mk/sites/default/files/ГОДИШЕН ИЗВЕШТАЈ ЗА ФИНАНСИСКОТО РАБОТЕЊЕ НА ЈРП МРТ ЗА 2014 ГОДИНА.pdf
според годишен извештај за 2014
МРТ за евровизија потрошила 2,2 милиона денари за програмски права
и уште 7,5 милиони за трошоци
Не е точно, лепено и монтирано.

Член од
29 септември 2016
Мислења
464
Поени од реакции
285
шопинг курви и дрога сигурно не покрива мртв но се останато најверојатно е влезено во трошоци

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500

The King of Clay

Модератор
Член од
28 јануари 2012
Мислења
5.037
Поени од реакции
3.623
А тогаш зошто одат?
Веројатно не одат присилно, но сакам да кажам дека голем дел од трошоците се на грб од изведувачот. Не е се толку розево како што изгледа. Генералниот проблем со македонскиот народ е тоа што кој и да биде избран, нас нешто ќе ни недостасува и сме спремни константно да плукаме.

http://mrt.com.mk/sites/default/files/ГОДИШЕН ИЗВЕШТАЈ ЗА ФИНАНСИСКОТО РАБОТЕЊЕ НА ЈРП МРТ ЗА 2014 ГОДИНА.pdf
според годишен извештај за 2014
МРТ за евровизија потрошила 2,2 милиона денари за програмски права
и уште 7,5 милиони за трошоци
Тие 125к евра т.е. 7.5 милиони денари не мора да значат ништо. Тука влегуваат сите трошоци за цел македонски тим, проби и уште не знам што таму. На изведувачот и неговиот тим му се платени соодветен број на ноќевања + појадок и авионска карта, а со оглед на обрвската тоа воопшто и не претставува луксуз. Имаше некои тука кои се жалеа зошто баш таа мора да се шета со нивните пари, ајде да се пожалиме и да пратиме некој од нив да се прошета во Киев... :)

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
8.394
Поени од реакции
12.058
Веројатно не одат присилно, но сакам да кажам дека голем дел од трошоците се на грб од изведувачот. Не е се толку розево како што изгледа. Генералниот проблем со македонскиот народ е тоа што кој и да биде избран, нас нешто ќе ни недостасува и сме спремни константно да плукаме.

Тие 125к евра т.е. 7.5 милиони денари не мора да значат ништо. Тука влегуваат сите трошоци за цел македонски тим, проби и уште не знам што таму. На изведувачот и неговиот тим му се платени соодветен број на ноќевања + појадок и авионска карта, а со оглед на обрвската тоа воопшто и не претставува луксуз. Имаше некои тука кои се жалеа зошто баш таа мора да се шета со нивните пари, ајде да се пожалиме и да пратиме некој од нив да се прошета во Киев... :)
Клучен збор у твоево бранење на јанчето е избран/а.
Јана не е избрана туку назначена, што е огромна разлика, која се надевам можеш лесно да ја воочиш. Е глеаш коа немаше да ја има таа разлика многу подруго ќе беше.
Друга работа, ако тебе 125к евра ти се ништо тогаш дај ми мене едно 100к евра, еве не мора 125к, мене и тие 100к многу ќе ми значат.
Како тоа и покрај тие 125к евра што ги дава МТВ, пак демек најголемиот трошок паѓал на изведувачот, пак ќе ми остане нејасно.
Кога чита човек дека 125к за тимот биле ништо, си мислиш ние којзнае каков сценски настап иаме на евровизииве, па какви се реквизити треба да се купат/изнајмат...

Трошоците од 125к евра и плаќањето спиење и јадење на Јанчето не било луксуз.
У право си, не е, за некоја европска земја со развиена економија, ама за земја како Македонија кај што за таа ебана радиодифузна такса се блокираат сметки и каде што голем број луѓе живеат под прагот на сиромаштијата, 125к евра за шеткање низ Европа, е и те како голем луксуз.

А еве зошто ти како што глеам по ставовиве си така толерантен, европски, модерен и широкограден човек за кој 125к евра му се ситни паричиња и се расфрлаш со „... да се пожалиме и да пратиме некој од нив да се прошета во Киев...“ еве пиши ми на ПП да се договориме за кој датум ТИ мене да ме финансираш да се прошетам до Киев. Викаат убав град бил, а ја не сум го видел, па еве ти благодарам што ти како очигледно големо богаташиште за кого 125к евра се колку за кафе да се има, ќе го финансираш моето шеткање до Киев :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom