Во Струга сите македонски знамиња се тргнати!!! Поставени само албански знамиња !!!!

Статус
Затворена за нови мислења.

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.184
Поени од реакции
3.431
Од анкетиве до сега таа беса има 1-1,5% што не е некој загрозувачки процент.
Најдобри анкети се прават во локалните штабови, тие се со статистичка грешка од десетина неопределени кој можат да гласат како ќе и текне,
доколку и наредат одозгоре можат да направат и детален попис, кој колку години има, колку плата зима, дали има деца, каде е во странство, која му е швалерка и сл.

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Колку му одговара на Вмро и Дуи вакви членови како Тиквеш и многу други што се затруени со национализам во 21 век..затоа после победувале убедливо на изборите....се се се ќе помини,ни федерализација ни јазик ништо нема да има(и крстот во Бутел колку што ќе го имаше) туку Вмро и Дуи како по обичај стиснуваат на етничките проблеми односно форсираат национализам за да има поделби(бидејќи Сдсм се претставува како граѓанска партија со повратен данок,поголема минимална плата,укинување на радиодифузна такса..и многу други проекти во поглед на стопанството и економијата) и нормално откако ќе добијат на избори подоцна ќе почнат на големо да крадат и да местат тендери и волкот сит и (вмр)овците на број...

Потоа пак власта ќе направат некоја глупост со некој нов иновативен криминал каде ќе не задолжат 60000 милијарди сите до еден и ќе почнат сите луѓе да пцујат и да критикуваат со зборови како "Не гласам повеќе за Вмро",рекетирање на фирми,блокирање на сметки,тормозење на вработение на секаков начин,бркање од Кромберг за да влезат нови вработени(бидејќи нормално за новите до 2 години не се плаќаат придонеси)..за во следните избори пак се магично да се заборави и Груевски со Ахмети да си продолжат со националистичките програми а од друга страна џебојте си ги преполнаа..маме ебаа од крадење..

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.184
Поени од реакции
3.431
А и ова, после изборите се прави анализа колку од тие 10 гласале и за кого, обично ќе утнат за некој ама кој го ебе, што к. барал да биде неопределен.

B

Bafra

Гостин
Spored toa sto go pises, imas 50-60 godini ali mozok i izrazuvanje kako 19godisnjak koj se fali kolku e dobar jebac vo negovoto selo. Najverovatno si kradel i ti pari koga si bil clen na toj izboren stab ali nekoj drug povekje pa si ljubomoren. Ti veruvam se sto kaza makar da e pola izmisleno. Znam sega zasto si tolku cesto ovde. Nesvesno si go otkri kompleskot od koj patis. Bidi mi Pozdraven.
Абе ти револуционер/комита нели беше, од каде се психоаналитичар :D
уствари вие сте дечки за се и тоа 24/7, само кога се работи суштествените работи за доброто на Македониа секогаш се некој друг како Сорос,САД шќиптарите итн се виновни и спречуваат да го направите најдоброто за Македониа.

Со Let 3 кога дебатираш стварно некогаш ти иде да се упукаш во колено ама па стварно има информации и не е безчуствителен како г-дин Иреал.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Spored toa sto go pises, imas 50-60 godini ali mozok i izrazuvanje kako 19godisnjak koj se fali kolku e dobar jebac vo negovoto selo. Najverovatno si kradel i ti pari koga si bil clen na toj izboren stab ali nekoj drug povekje pa si ljubomoren. Ti veruvam se sto kaza makar da e pola izmisleno. Znam sega zasto si tolku cesto ovde. Nesvesno si go otkri kompleskot od koj patis. Bidi mi Pozdraven.
веројатно ова веројатно она
То е одлика на шанкуриња кои се уште играат кантер и мислат дека ако те отепаат во војна можад да притиснат ЕЅС копче и почнат пак одново
ПС
најверојатно е дека можам со мојот шарм знаење искуство... да ти ја клецнам и женската (или дечкото зависи шо имаш вака “модерен“)

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Единствен начин да згаснат националистичките и големоалбански фантазирања е Албанците да почнат да гласаат за граѓански опции и партии наместо за етнички. Тоа нема да се случи преку ноќ туку со тек на време би требало да дојде.

Албанците треба да сфатат, и мислам дека е само прашање на време порано или подоцна, дека федерализација, кантонизација или што и да е нема да се случи и е само фантазија и дека нивниот животен стандард ќе биде полош.

Избориве би требало да покажат до кај сме со граѓански концепт. Тоа што дуи и дпа стиснаа гас на национализмот би можело да е поради загрозеност од сдсм. Тоа резултатите ќе покажат дали албанците се спремни да подадат рака.

А за војна... обичниот граѓанин од двата етникуми ја научи лекцијата од 2001 година така да тешко дека ќе си го жртвува животот за после некој политичар да си го нацрепи газот во кожна фотелја.
Ne se sekirajne sakaat ni oni vojna svakaat braerm tie obrazuvanite,poucenute i biznismenite gledajki go nastavnikot rafiz aliti od dui kaoko se bogati i zima rudnici pod koncesija na 100 godini i kakov se ne vozen park ima i ali ahmeti sto zima pasista pod koncesija za da ima kade da napasuva 5k grla ovci i 3k grla kravi...........[DOUBLEPOST=1480687808][/DOUBLEPOST]
Колку му одговара на Вмро и Дуи вакви членови како Тиквеш и многу други што се затруени со национализам во 21 век..затоа после победувале убедливо на изборите....се се се ќе помини,ни федерализација ни јазик ништо нема да има(и крстот во Бутел колку што ќе го имаше) туку Вмро и Дуи како по обичај стиснуваат на етничките проблеми односно форсираат национализам за да има поделби(бидејќи Сдсм се претставува како граѓанска партија со повратен данок,поголема минимална плата,укинување на радиодифузна такса..и многу други проекти во поглед на стопанството и економијата) и нормално откако ќе добијат на избори подоцна ќе почнат на големо да крадат и да местат тендери и волкот сит и (вмр)овците на број...

Потоа пак власта ќе направат некоја глупост со некој нов иновативен криминал каде ќе не задолжат 60000 милијарди сите до еден и ќе почнат сите луѓе да пцујат и да критикуваат со зборови како "Не гласам повеќе за Вмро",рекетирање на фирми,блокирање на сметки,тормозење на вработение на секаков начин,бркање од Кромберг за да влезат нови вработени(бидејќи нормално за новите до 2 години не се плаќаат придонеси)..за во следните избори пак се магично да се заборави и Груевски со Ахмети да си продолжат со националистичките програми а од друга страна џебојте си ги преполнаа..маме ебаа од крадење..
Xa xa xa ednas so matna nerazjasneta tranzicija go unistija,sega decata i vnucite na tranziciskite kriminalci sakaat da se vratat da go unistat toa so dpmne go krena od pepel.

Tuku pisav jas sto e nadobro da se sluci na predvremenive izbori vo Makedonija pa ako saka sekoj sekogo neka koci

Последно уредено:

Mojso

uneducated knob
Член од
14 септември 2009
Мислења
4.739
Поени од реакции
12.798
Што го потите со политика бе ? Избориве се строго за пратенички места и министерски позиции. Секако ќе биде голема коалиција. Едино ДПА и маливе партии ќе го јадат. Одамна ни е скроена судбината после избориве.

Само кога ќе ни лупнат Албанец за претседател наредно кој ќе биде кривиот не знам.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Што го потите со политика бе ? Избориве се строго за пратенички места и министерски позиции. Секако ќе биде голема коалиција. Едино ДПА и маливе партии ќе го јадат. Одамна ни е скроена судбината после избориве.

Само кога ќе ни лупнат Албанец за претседател наредно кој ќе биде кривиот не знам.
шо ќе праи претцедник албанец полошо од Ѓорѓија наш
Ќе намали плати во Кромберг од 12.000 а 10.000?
ќе шета наоколу и ќе коли луѓе?
ќе ја допоскапе струјата?
шо очекуваш да се помизери повеќе во оваа земја на тагата сиромаштијата и очајот ако претцедник не биди наш Македонец?

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.788
Поени од реакции
5.063
шо очекуваш да се помизери повеќе во оваа земја на тагата сиромаштијата и очајот ако претцедник не биди наш Македонец?
Боље Али Ахмети од она што беше со Бранко и Борис...Хорхе е цвеќе за мирисање во однос на предходните претседатели.

Mojso

uneducated knob
Член од
14 септември 2009
Мислења
4.739
Поени од реакции
12.798
Грешно ме сфати. Мене ич не ми смета. Ништо чудно и ова да ни биде најисплатлива мизерија нас како народ. Таа некаква си голема коалиција или што ти не. Па и Албанец Претседател. Факт е дека имигрантите ќе мора да ги населат негде а ние ќе бидеме идеална тампон зона. Само прашање е дали ќе искористиме и ние нешто од сето тоа, или само ќе го јадеме.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Грешно ме сфати. Мене ич не ми смета. Ништо чудно и ова да ни биде најисплатлива мизерија нас како народ. Таа некаква си голема коалиција или што ти не. Па и Албанец Претседател. Факт е дека имигрантите ќе мора да ги населат негде а ние ќе бидеме идеална тампон зона. Само прашање е дали ќе искористиме и ние нешто од сето тоа, или само ќе го јадеме.
Мигрантите ќе направат војна ако се обидат да ги задржат овде во овој јад и очај.
Си имаат тие свое достоинство и карактер и не сакаат да завршат овде

Mojso

uneducated knob
Член од
14 септември 2009
Мислења
4.739
Поени од реакции
12.798
Мигрантите ќе направат војна ако се обидат да ги задржат овде во овој јад и очај.
Си имаат тие свое достоинство и карактер и не сакаат да завршат овде
После цел овој националистички налет низ повеќето западни и про-западни земји, после полека смирување на жариштата низ Мала Азија, Русија се естаблира како примарен контролор врз тој регион, нормално дека ќе е потребно ново жариште. Сериозно мислиш дека се цели кон нешто друго освен војна на регионов?

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
После цел овој националистички налет низ повеќето западни и про-западни земји, после полека смирување на жариштата низ Мала Азија, Русија се естаблира како примарен контролор врз тој регион, нормално дека ќе е потребно ново жариште. Сериозно мислиш дека се цели кон нешто друго освен војна на регионов?
многу ќе ме разочара и европа и русија и америка ако го одбра балканот а посебно македонија за некакво си светско жариште

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.996
Да беше ш претседател немаше да ја потегне онаа скапана амнестија, која им купи време на криминалциве. Коњ да избереме место Хорхе е подобро за држаава.

Член од
28 август 2016
Мислења
19
Поени од реакции
7
Bog da cuva, ziveeme vo zemja rasparcena iljada pari a vie na prviot tezok predizvik "isecete go tetovo"

Pa znaete deka za uspesna idnina se uci od istorijata? Makedonija e podelena 300 pati i do koga ke se deli? Dodeka ne stigneme do ulici i trotoari?

Ili ke ucat da ziveat so nas (ne nie so niv) ili neka begaat!!!!!

Sent from my SM-G930W8 using Tapatalk

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom