Класично македонско размислување...Македонска работа. Пијаничиште ќе бира пејачи.
Класично македонско размислување...Македонска работа. Пијаничиште ќе бира пејачи.
Не е така? Пијаница и коцкар, дно од човек ќе бара таленти по нешто за кое и самиот е за никаде.Класично македонско размислување...
[Темна уличка во позадина. Градска бучава]Ајде вака, show сите знаеме што значи. Некој што се моча од страв на бина не може да направи show, тие му кажуваат во лице дека и да има добар глас не е тој за на сцена. Зошто не за балканската музика, затоа што веќе преку к*р им е дојдена на сите во секој кафич и дискотека се пушта екс ју бидејќи немаме сопствена музика, како минуваат годините има по некоја песна што ќе остане но не е тоа тоа... Македонија никогаш не вложувала во пеачи еве сега вложува и овде се најде некој шугав што е необразован но има пари да нарекува друг дека е пијаница и кљошар, не другарче училиштето и домот може да ти дадат култура и некое образование што тие го сакаат, но улицата го дава најголемото образование што тебе ти треба. Игор е еден меѓу ретките во нашава земја кој може да направи show а истиот е музички поткован. Ова е аудиција, незнам дали си гледал еве од овие твоите „Ѕвездите на Гранд“ како личи аудиција и се останато, пластична маса и столчина за на изллет што се склопуваат...
Само што не требало аудициите да се прикажуваат јавно пошто навистина е срам преголем за пријавените, мене повеќе ми е срам од нив што му е изгледа
И јас баш тоа го приметив. Кога го најавуваа шоуво кажаа дека не е битна возраста на кандидатите, а сега и на децана што знаат супер да пејат им викаат премали сте за ова шоу. Бар требале да нагласат од која до која возраст може да се пријавуваат. И ми се свиѓа тоа што не даваат да се пее српско. Треба и англиските песни да ги забранат. Македонско музичко шоу еНајакото од се е кога ќе се појават старци или мали деца и после има кажуваат не е тоа што го бараме. Можеле да одредат годините од колку до колку да се пријавуваат а не вака да се малтретираат деца и старци безвезе.
Покрај годините пред почеток на шоуто во рекламата и во листот за пријавување требало да напишат каков жарн смее да се пее.
Они помислеле дека тоа е аудиција за звезде пинкове гранде, не сватиле дека тоа е кастинг за мјузикал.Зошто воопшто го направиле достапно за јавноста ова, стварно не знам, можеле фино лепо двајца квалитетни да одберат во тајни аудиции и да си продолжат со проектот. Ужас кандидати од она што видов, не знам со кој памет се пријавуваат, башка и проектот има сосема поинаква замисла од што они се претставуваат.