Во Струга сите македонски знамиња се тргнати!!! Поставени само албански знамиња !!!!

Статус
Затворена за нови мислења.

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.184
Поени од реакции
3.431
Пак истото ми го кажуваш, плаќаат рамен данок, муабетот е дека не треба да плаќаат ист процент, овој со големиот маркет прави промет дневно колку овој со малата продавница во цела година, нормално дека сумата е поголема, муабетот е дека тој со големиот треба да плати карикирам 15, а тој со малата 7%, е тогаш имаш некаква еднаквост и може овој да се одржува на пазарот, пред се производите на големо за тој големиот маркет се со многу пониска цена од малиот....
Дај намести ми тендер мене да заработам 1милион евра и ќе платам 10% без проблем, исто 10% ќе плати и некој што имал добивка од 150 000 денари, исти ќе бидеме јас и тој или?
Го знаеш вицот за исто е ама не е исто?
Сега истото го кажува Зајко во врска со вракањето на ДДВ, само за нив си гледаат:(

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.788
Поени од реакции
5.063
Сега истото го кажува Зајко во врска со вракањето на ДДВ, само за нив си гледаат:(
Кој троши повеќе тој повеќе ќе добие поврат на ДДВ. Ќе се стимулира потрошувачка и задолжување. Ако ти даваат 15% поврат да земеш кредит и да купиш нешто ќе испадне дека има негативна камата. Незнам како го замислуваат ова со ДДВ ама многу ми е сумљиво. Додуше цела програма им е фантазирање.

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Ти момче навистина ли си имал инцест односи дома? Таков делуваш.
Ова што го пишуваш нема врска со животот и логиката и разговорите... труп си се родил, така и ќе живееш. Како ќе комуницира некој во источна МК со шалтеристите на албански јазик? Со Google Translate? Море... греда човек си. А плус, јас никаде не реков дека некој ќе носи некаде, туку дека некако тоа мора оперативно да се реализира, ако се воведе друг службен јазик таму. Или постоечките вработени да се натераат да учат нов јазик. Или нови да вработат кои го знаат...
Море абдал зошто да се натераат да учат бе простак еден селски? Ти викам, само ќе се додаде една мала безначајна табла на Албански и готово, зошто мора некој на шалтерот да разбира што пишува на таблата? Простак еден вмровски, никој нема да им носи Албанци затоа што нема потреба, не ни мора да има Албанци во градот, само таблата нека со стои под Англискиот и толку. Тоа ли ти смета?
Во врска со тоа подолу напишаното те прашав најчовечки,
и мојот интелектуален капацитет си е задоволителен, ама за твојот не сум сигурен иако те сметам за малку од пореалните:rolleyes:

Па зошто ќе го воведуваат за службен кога никој нема потреба да го учи?

Шошоните при службен Македонски јазик не го користат Македонскиот, а ти очекуваш кога ќе и се даде неограничена можност да ти го знаат Македонскиот,
и тоа како ќе треба да учеш Албански оти ќе ти треба при комуникација со нив;)[DOUBLEPOST=1480595986][/DOUBLEPOST]
А зошто не би смеел да работи во Кочани?[DOUBLEPOST=1480596066][/DOUBLEPOST]
Супер поента, со секој вработен да се вработи и преведувач:pos:[DOUBLEPOST=1480596123][/DOUBLEPOST]Одма невработеноста ќе ни падне на минус 25%:icon_mrgr:
Па мајка бара во Кочани кога може во Скопје да работи.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.835
Поени од реакции
25.288
Ај и ти глуп еден, каков кадар на Дуи ќе те лечи во Кочани бе? Може да те лечи на Клиника како сега што е, што мајка бара во Кочани. Бре прост народ.
Kretenu poseti nekoja bolnica u sk i odgatni gi dijalektite i zosto e toa taka. Se e mozno vo mkd ama ok, zakopaj glava u pesok i teraj si magareto

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Kretenu poseti nekoja bolnica u sk i odgatni gi dijalektite i zosto e toa taka. Se e mozno vo mkd ama ok, zakopaj glava u pesok i teraj si magareto
Зошто е тоа така?
Ај и ти глеј си ги курвите Филипински и не се замарај со Македонија.

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.515
Не сум во тек што промовирал, има некаде линк детално како замислува враќање на ддв?
Во принцип кој и да дојде сме заебани, не е до партиите проблемот туку до менталниот склоп на македончето, додека си на власт мораш да накалапиш за себе и за уште 10 следни поколенија, кој ги ебе останатите.
Знам само дека веел албанско знаме во Прилеп да промовира двојазичност, ако навистина го направил тоа во тој град нема што да бара на изборите, може да се надева на гласови од Западна Македонија, ако сака да го земе Прилеп треба да се залага за тутунот, во моментов тоа е главниот приход на градот.

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.184
Поени од реакции
3.431
Кој троши повеќе тој повеќе ќе добие поврат на ДДВ. Ќе се стимулира потрошувачка и задолжување. Ако ти даваат 15% поврат да земеш кредит и да купиш нешто ќе испадне дека има негативна камата. Незнам како го замислуваат ова со ДДВ ама многу ми е сумљиво. Додуше цела програма им е фантазирање.
Се коси со твојот погорен пост;)
пример некој богаташ троши по 10 милиони годишно ќе добие 1,5 милиони, додека оние просечните со 300 илјади ќе добијат 45 илјади, а оние ептен сиромашните кој немаат ни 100 илјади ќе добијат само 15 илјади

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.788
Поени од реакции
5.063
пример некој богаташ троши по 10 милиони годишно ќе добие 1,5 милиони, додека оние просечните со 300 илјади ќе добијат 45 илјади, а оние ептен сиромашните кој немаат ни 100 илјади ќе добијат само 15 илјади
Незнам за кој пост зборуваш...
Дури побогатите нема да добија 15% зошто не си ги трошат парите барем не сите на ДДВ стоки. Дел од пари одат во депозити акции харти од вредност фирми и слични инвестиции. Но од друга страна ќе се зголеми потрошувачка што значи поголем промет за фирмите поврзано е се. Во основа поврат на ДДВ е земање од инвестиции и пренасочување во потрошувачка ова има добар ефект на краток рок на долг е лошо. Да не зборувам дека ќе значи проблем во финансирање на буџетот и најверојатно зголемување на долгот. Инаку СДСМ нема ни збор во програмата за како ќе го намали дефицитот ни дали.[DOUBLEPOST=1480599566][/DOUBLEPOST]
Дури побогатите нема да добија 15% зошто не си ги трошат парите барем не сите на ДДВ стоки. Дел од пари одат во депозити акции харти од вредност фирми и слични инвестиции. Но од друга страна ќе се зголеми потрошувачка што значи поголем промет за фирмите поврзано е се. Во основа поврат на ДДВ е земање од инвестиции и пренасочување во потрошувачка ова има добар ефект на краток рок на долг е лошо. Да не зборувам дека ќе значи проблем во финансирање на буџетот и најверојатно зголемување на долгот. Инаку СДСМ нема ни збор во програмата за како ќе го намали дефицитот ни дали.

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.184
Поени од реакции
3.431
Дури побогатите нема да добија 15% зошто не си ги трошат парите барем не сите на ДДВ стоки. Дел од пари одат во депозити акции харти од вредност фирми и слични инвестиции. Но од друга страна ќе се зголеми потрошувачка што значи поголем промет за фирмите поврзано е се. Во основа поврат на ДДВ е земање од инвестиции и пренасочување во потрошувачка ова има добар ефект на краток рок на долг е лошо. Да не зборувам дека ќе значи проблем во финансирање на буџетот и најверојатно зголемување на долгот. Инаку СДСМ нема ни збор во програмата за како ќе го намали дефицитот ни дали.[DOUBLEPOST=1480599566][/DOUBLEPOST]
Дури побогатите нема да добија 15% зошто не си ги трошат парите барем не сите на ДДВ стоки. Дел од пари одат во депозити акции харти од вредност фирми и слични инвестиции. Но од друга страна ќе се зголеми потрошувачка што значи поголем промет за фирмите поврзано е се. Во основа поврат на ДДВ е земање од инвестиции и пренасочување во потрошувачка ова има добар ефект на краток рок на долг е лошо. Да не зборувам дека ќе значи проблем во финансирање на буџетот и најверојатно зголемување на долгот. Инаку СДСМ нема ни збор во програмата за како ќе го намали дефицитот ни дали.
Пак тонеш подлабоко, прочитај што си пишал за фирмите

На богаташот и не му е битно дали ќе ги потроши ваму или таму, тој си има многу пари и овие би му дошле како бонус затоа што е богат, додека сиромавиот обично троши на храна и сметки и тие малку пари ништо не му менуваат, верувај ми колку и да трошам крајното салдо секогаш ми е 0, кога имам повеќе трошам за глупости, кога немам трошам само за онаа што ми треба.

Подобро е тие пари од ДДВ да се инвестираат во нешто што би имале корист сите.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.835
Поени од реакции
25.288
Зошто е тоа така?
Ај и ти глеј си ги курвите Филипински и не се замарај со Македонија.

Zatoa sto se e partizirano, proces sto go pocna sdsm. Ke si prodolzi taka. Ti gledaj si gi siptarcinjata utre tebe i tvojte ke gi rabotat ama ocigledno ne ti smeta, naviknavte da im go pusite kaj stignete.

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.788
Поени од реакции
5.063
Пак тонеш подлабоко, прочитај што си пишал за фирмите

На богаташот и не му е битно дали ќе ги потроши ваму или таму, тој си има многу пари и овие би му дошле како бонус затоа што е богат, додека сиромавиот обично троши на храна и сметки и тие малку пари ништо не му менуваат, верувај ми колку и да трошам крајното салдо секогаш ми е 0, кога имам повеќе трошам за глупости, кога немам трошам само за онаа што ми треба.

Подобро е тие пари од ДДВ да се инвестираат во нешто што би имале корист сите.
Незнам за што зборуваш...
Како и да е се согласувам дека ДДВ подобро е да се инвестира во инфраструктира на пример. Но од друга страна и намалување на ДДВ па и поврат има дел кој ќе заврши во инвестиција но само од страна на богатите инвеститори зошто се тие кој инвестираат со вишокот пари а не ниска и средна класа. Не е баш се црно-бело.

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Zatoa sto se e partizirano, proces sto go pocna sdsm. Ke si prodolzi taka. Ti gledaj si gi siptarcinjata utre tebe i tvojte ke gi rabotat ama ocigledno ne ti smeta, naviknavte da im go pusite kaj stignete.
И каква врска има тоа со една табла на која ќе пишува на Албански, во град каде ниту ќе има ниту има Албанци? Никој нема да ја знае ни ќе има потреба да го учи јазикот.

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.184
Поени од реакции
3.431
Незнам за што зборуваш...
Како и да е се согласувам дека ДДВ подобро е да се инвестира во инфраструктира на пример. Но од друга страна и намалување на ДДВ па и поврат има дел кој ќе заврши во инвестиција но само од страна на богатите инвеститори зошто се тие кој инвестираат со вишокот пари а не ниска и средна класа. Не е баш се црно-бело.
Тој повраток ќе има ефект само кај побогатите оти ќе си добијат плус, но кај сиромасите тешко дека ќе смени нешто тоа е ситнеш кој нема да ти смени ништо во животот, освен да отидеш на одмор во Грчка, па и ти да се фалиш дека си бил:boksix:
Сум за прогресивен данок, сум да имаат екстра данок за повеќе станови, но не сум за враќање на ДДВ

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.788
Поени од реакции
5.063
Тој повраток ќе има ефект само кај побогатите оти ќе си добијат плус, но кај сиромасите тешко дека ќе смени нешто тоа е ситнеш кој нема да ти смени ништо во животот, освен да отидеш на одмор во Грчка, па и ти да се фалиш дека си бил:boksix:
Сум за прогресивен данок, сум да имаат екстра данок за повеќе станови, но не сум за враќање на ДДВ
Во исто како процент добиваат сите од поврат на ДДВ. Прогресивен данок е социјалистички обид за урамниловка. Многу е лесно на некој да му земеш пари преку гласачка кутија. Прогресивен данок е тоа. Прогресивен данок има негативен ефект на инвестиции зошто богатите инвестираат. Сега наместо тие тоа го прават корумпирани политичари. Само се корумпира државата и им се дава моќ на лоби групи. Плус ако се намали приходот на инвестиции со даноци се ризикува рецесија и побавен раст. Повеќе им верувам на олигарси од на Грујо Зајко и компанија.

Sungerot Bob

Живеј го животот
Член од
7 август 2012
Мислења
32.391
Поени од реакции
36.508
Знамињата се веат од 1998 год така да Гвујо не е крив.
Знам дека нивните знамиња се веат на бандерите заедно со нашите со години, но колку што знам, до сега прв пат се случува сите наши знамиња да ги тргнат и да остават/постават само нивни. Па затоа ме интересира дали ги вратија Македонските знамиња или не?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom