Фан клуб: РК Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата ziko bt
  • Време на започнување Време на започнување
Хаха,Касимчо,вика дека ако добиеме делегат од запад во февруар и ако мери тмпература по пропис нема да се игра,јас сум сигурен дека и со Вогошча беше под 14 степени температурата.:pos:
Како прво,ако не ни прогледваја низ прсти немаше ни теоретски шанси да ни дозволат да играме макар и пријателска утакмица од меѓународен карактер,камоли европски куп,ама и тие не се замарат со Челинџ,овај куп е за сиромашните екипи и оние како шо беа лани Брага и Бенфика,да си набилдат име и рејтинг за во иднина да одат со некое резиме во ЕХФ или ЛШ,истата та приказна е со Спортинг сезонава.
Да се вратам на проблемо, вика Камени АПЕЛ ДО ТИЕ ШО ТРЕБА ДА СЕ ГРИЖАТ ЗА СПОРТО И ОБЈЕКТИТЕ ДА ГО РЕШАТ ОВА ПРАШАЊЕ,:icon_mrgr:а тие шо (треба) да се "грижат"се неговите РАБОТОДАВЦИ:pos:
Абе хаос е се во овај луд град,никој за ништо не превзема одговорност,сите си ја префрлат топката.
Едните излегват со прес,па другите одма со контра-прес:гик:,листо пред нив и РЕЦИТИРАТ ко некој првачиња шо прв пат научиле стихотворба,а како,кога ќе се решат проблемите никој не кажва:sneaky:.
По една работа да ја праеја во салата сите овие 4,5 години колку се откако ЈПСДП ги предаде спортските објекти на општините ќе имаше нешто.
Една година да клаеја столчиња,колку коштаја?10 илјади евра за цела сала,20?Пари се то,за 26 милиони евра општински буџет?:tapp:
Друга година да купеа,еве не мораше нова,да земеа некој половна ГЕФЛОР подлога,сигурно за ова можеа да добијат и донација од ЕХФ,или од тие соработниците шо се нивни.
Трета година да ги решеа тие места за новинарите,еден,или два реда треба да се скрати секоја трибина и да се напрај простор за новинарите,и кај едниот од голојте мора да се ослободи барем уште едно метро,а и то можеа да го решат некако,оти ете и Кале е слична сала со ѕидој одма до голојте па има лиценца за тие пониски купој,освен за СЕХА и ЛШ,,ама нејќат да го прат ова оти ако почнеа ќе излезеше наместо една работа цела сала да напрат,оти се ќе повлечеше,ПОКРИВОТ ОЧАЈ,ОСВЕТЛУВАЊЕТО КАТАСТРОФА,ХОДНИЦИТЕ,ПОДТРИБИНСКИОТ ПРОСТОР,ВЕЦИЊАТА,ПРОСТОРОТ ОКОЛУ САЛАТА,ПАРКИНГОТ НЕ Е РЕШЕН (оти му го поклонија на Стентоно):zloo:итн.
Зато намерно вака прат,и сеа од нигде никаде излегва ова,а не е случајно шо излегва,утре иди боксеро да фрла лопати в касарна,ќе го пушта пато шо го праеја 4 години и само 200 метра напраја:lolzz:,е сеа ќе видиме утре шо ќе кажи,ако фрлат пари од влада можи ќе се напрај,ако не :kuracc:ко досега.
Со пари од општински буџет видовме "ШО НАПРАЈА"ништо,една обична тенда кај мосто кај Безистено ја пријавија дека била 47 тисуча еура,ма немој:ojeaa:
А да не ве чуди ова се да е ДИЛ со Циле,како шо беше салата во Аеродром,ЈАВНО-ПРИВАТНО ПАРТНЕРСТВО СО САМС И ОПШТИНА АЕРОДРОМ,се мотаја муабети одамна,
Вака двата партнери и Тушнико и Боксеро се ќар,не за џабе толку се поштоват:icon_lol:
Ако прат нова сала од корен 100% тушнико е вмешан,и ќе си фати уште едно тендерче.
Утре ќе се изват картите на маса,ќе се види шо е како е.

Neka napraj cile sala, ne ke ja nosi v grob, ke ostani za gradot... samo i 6000 e malce za bt ... 6000 se imat sobrano i vo mladost ... treba sala od cetiri strani kako jane sandanski i ne mora krenata nie sme uceni da mu disime na igracite vo vrat.. i nikakvi propratni objekti za djudo vaterpolo ne ni trebat...ke propadnat prvata zima...se pomalce od 8000 iljadi e isto stranje razlicno pakovanje so mladost... da razmisluvame za 20 godini unapred, a ne koj ke pobedi na izbori... bitola treba da ja ima najgolemata sala vo mkd... taka i bese do boris trajkovski... e sega cile e sitna dusa i cicija taka da nema da go napravi ova i ke reci me koci vlasta, ke bara partneri poznata prica... ama lugeto se pamtat po delata sto gi napravile a toj e sitna dusa...

Во 19ч играме со РК Прилеп во гости.
Мора да се добие овај натпревар, за да колку толку го покријат поразот на домашен терен од Прилепчани.
Тежок натпревар ќе биди, нашите имаја тежок викенд и долга релација за патување. Колку имаја време да се одморат и совземат од победата некни, ќе се види денес на терен.

Не е страшно и да загубиме, само ќе немат право на кикс до крајот ако денес не ги земат 3 бода од Прилеп. Зато да си ја завршиме денес работата за следно коло да влезат растеретени со Радовиш.

Си газиме,за 28 мин 19 комада,да не беа глупостите на Вешо(2 исклучвања,2 банани јаде и 3,4 топки од раце му паднаја)ќе водевме 7,8 лаганица.
Ќе го умри старио:)
20161130_192111.jpg

Нема да биди лошо овај грузиецот да го земиме некако кај нас топ има во раката дечкото види таму дури си ти @Tomasino со Реваз заедно убедетего :LOL::angel::P

30-35 :bravobe:

Браво за победата, сеа останва Радовиш во недела да ги тепаме и да си избиеме први на табелата.

Ме чуди една работа само... До кога Касим ќе го толерира онај Вешо ??:unsure:
Денес му даде цел натпревар да се глупира. Буквално беше Константин Вешовски Вешо - Late night show. :busi:
Освен ако не ја дели платата со Касим, друго објаснување неам како уште е во екипата. :toe:

p.s.
Овај грузиецот мора да се донеси во Пелистер. Ваков лев бек нема во останатите екипи во суперлигата. Буквално од кај шо сака голој стега, топ држи во раката.
Нека му го пуштат Резо по грузиска линија да го донеси во Битола:tvg:

15233761_10208758054123534_1141223657_o.jpg
Конечно ги ДЕШНАВМЕ комшите,комлекс ни настегајаовие две сезони во лигата.
Немаше денес кај да бегат,од прва до 60та нападот беше ко ШВАЈЦАРСКИ САТ,освен гореспеманатиот Вешо,Павле еба наивно неколку топки,другите одиграа на своето ниво.Вешо,која ПОЈАВА Е ДЕЧКОТО,хаха,се кинам од смеење со него,и во сон Камени вика ВЕШО ШТА РАДИШ:pos:,секој втор збор му е ВЕШОООО,ВЕШОООО:ROFLMAO:
Ќе еби некој чист отворен шут,ќе го залепат,или ќе му ја подај на голмано а ќе извај некојси рандом потег ко ќе не очекува никој,ролинго со Вогошча таму,во стил на НБА играч:D,денес 3 многу тешки гола даде,еден со влез во 6,заебана акција,еден од среден,ко не очекуваја,и една испали во второ,не мрдна ВЕШТЕРО:pos:,и секако имаше еден куп асистенции до десните крила,со иста акција за десно крило ги убивме:D,едно 4,5 пати само во второ иста акција му праевме.
Се друго ШКОЛСКИ,секоја чест,вишоци за крило,акции за пикер,да не беа тие нерезонски шутој на Вешо и Павле ќе даевме преку 40 ко од мајтап,ништо не играше Прилеп во одбрана.
На почеток многу слабо почнавме во одбрана,не отепа пикеро Тренчески,не сакати,алал да му е:bravobe:,опасен пикер,да беше повисок малце и послаб и да играше во два правци подобро можи ќе дотуркаше и подалеку,ама и вака не е лош за наша лига,прилично младо дете е,многу мака ни даде првите 20 минути,ќе го отепаше Камени Кире:anco:,хаха му вика нешто во стилот МА НЕМОЈ ДА НЕ ЈЕБЕШ КИРЕ БРЕ:icon_mrgr:,хаха,стварно не знаевме кај тераме во одбрана,не само Кире,и Папата и Богдан не можеа никако да се справат со Тренчески.
Арно ама после 20та друга песна,не поминваја појќе така лесно тие акции,се затвори тие десетина минути од 20-30минута пикеро и мораше да шуткат од далеку,игра за крила немаа никаква,а на бекојте не му одеше,освен на Бозаро тие моменти,Ангелески доста грешеше,а Грузиецо во прво беше десен и не моеше да дојди до израз,освен во неколку ситуации,како само го помина Богдан во еден напад:pos:,хаха ко брз воз,по сончоглед го пушти.:bravobe:Опасно шанкуре овај,стварно,има нос Томчета за играчи,и лани со Шаренац ,Украинецо и Вештеро Рајичич,ете сеа и овај,ако можи да се тргни по овај треба да тргнат со сите сили,опасен играч ќе биди.
И тој згреши нешто,се умори,,ама не моеше сам,беа принудени да шуткат од надвор,после Томче го седна на клупа и му вика READ THE PLAY,па го кладе син му на Боро Шокоски(ви текнува на братот,не решеташе години):icon_mrgr:Бозаро полесно поминваше,и овај е страшен бек,штета шо така му помина кариерата,онаков скокшут ко него ретко кој имаЛ сите оие изминати години,не отепа од надвор,каква само задршка има,по,по а појќе од 183,4 нема,стварно штета шо не напрај поголема кариера..
Вештеро Рајичич,конечно немаше ден:D,иако скина некоја топка и неколку зицери,ама за разлика од порано не беше на своето ниво од мин 15 одбрани,ама и да беше со онаа игра во напад пак требаше да тепаме,имавме игра и течност и знаевме шо играме.
Без Борјанчо и Колев цел меч игравме,уствари Колев влезе последните 10ина минути ко се доближија на 3 ама после ко се виде дека ќе тепаме пак се врати ЏАМБО:X3:(прекарот на Даниловски),значи по Скопскиот Џамбо ете и ние си добивме Џамбо:icon_lol:
Одлично избрани малио,секоја чест,ќе биди нешто од детето,штета шо нема уште некој см ФАЗЛА,ама и вака не е лош,интелегнтно голманче,чита игра,не лета ко другите голмани,чека удар,со добра одбрана пред него ќе биди уште подобар,вистински баланс на Колев ОКТОПОДО.:pijani:
Одамна сме немале ваква игра на гости,не памтам јас од кога,уште од времето на Маковеј,настрана то шо лигата не е кузнеј шо квалитет,за разлика од порано ко еве на пример беше Прилеп заебан противник,ама и ние одевме некако со СТРАВ ВО ГОСТИ ,а сега обратно,дома играме со страв и притисок во гости како шо не сме играле досега,дојсе големи промени старио,за ова нема ништо друго освен :bravobe:
Да не беа тие порази дома ќе немаше никаков белег,ама и вака се остварува целта,засега се е според планот.
Да имавме уште два бека,еден лев и десен,а Павле и Вешо да седат за резерва ќе бевме многу опасен тим,ама и вака има простор за напредок,ВЕЗЕНИ ко шо го вика Камени почна да игра,конечно,се враќа во форма,со него играта е далек посигурна,какви само топки му даваше на Папата и Тасевски,нешто собраја овие,нешто му падна од раце,некој друг пикер со оние асистенции ќе чукнеше 10 гола лаганица,му треба време на овај Тасевски,се гледа дека е потенцијал ама уште не е ко шо треба,на +6 во второ чист зицер еба,многу зицери промашва,мора да се подобри на ова поле,сепак да му се дај шанса,до лани беше резерва во Охрид,му треба време да фати ритам,добар бекап можи да биди на Папата.
Мене најпојќе ми е криво за Перо Топиќ,од цела ланска екипа само тој ни фали,со својата висина е баш то шо ни треба и го неаме,ЦЕНТРАЛЕН БЛОК И ГУСТИНА НА 3И4,двометраши неаме,сите овие шо ги имаме се добри 4или5ки,фалат 3и4ка,некој класични,баш со екипи шо имат пуцачи имаме олеми проблеми,првата утакмица со Прилеп дома,со Вогошча Дивковиќ ни закопа 15 парчиња од игра,сите од надвор,ваљда ќе се ископа нешто на зима.
Многу важна победа,сеа ако тепаме со Радовиш сабота,а не гледам оти да не е така,според мене послаби се овие од Прилеп,ако не игра и Соколов пак уште поубо,ама и да игра треба да ги тепаме,освен Паунков и Чизмовиќ немат ништо конкретно и тие,тој кослајо Петрушевски од Пролет шо дојде е повреден мислам не игра,еден суртук од 2 метра го играт,на плеј Мачијавелов:pos:,на лев бек Фенов,единстване опасност од надвор можи да напрај Милосављевиќ,ама овај нема сила за појќе од 15-20 минути.
Ако играме макар и со 50% од нападот денес нема да има никаков проблем за победа во Радовиш.

Па било је јасно, да нам не може добити ДВА ПУТА ПРИЛЕПА, на Томчета ПетровскоГ :ROFLMAO:

Мора да се добијат следните 2 утакмици, со Радовиш во гости, тие се домашна екипа, дома се победиле само нерешено со клупчето, а во гости кој стигна му го кладе :D Ги гледав неколку пати низ преносот кога ги даваја не се ништо посебно, има лек Камени за нив ;) Да му нанеси прв пораз, а секако ние да си ја продолжиме победничката серија во гости, па после во среда играме дома со Тинекс и тука треба лесно да поминиме, а во гости до крајот не гледам некое тешко гостување освен кај Охрид, ама не штима нешто и кај нив 2 порази со ред јадат, и на гостувањето кај Џуниорите на битолчанецот, ако му ги собери Лино за во СЕХА дел од нив шо зема треба лесно да ги шлакниме, ако ги остај имаат ОПАСНИ пуцачи од 9,10 метри ќе биди меч со над 65 гола :D

Ама сега скоро е сигурно дека влегваме плеј оф, така да не е битно дали завршуваме 1,2 или 4 место, посекако не се пренесува ништо за другото разигрување и се почнува од 0 кога ќе влезат Вардар и Металург. Така да до тогаш нека си држат форма ракометарите, нека ја враќа Везениот формата, па за другото нека му ја мислат за нови лев и десен бек, а има најави и за добри спонози...

Па било је јасно, да нам не може добити ДВА ПУТА ПРИЛЕПА, на Томчета ПетровскоГ :ROFLMAO:

Мора да се добијат следните 2 утакмици, со Радовиш во гости, тие се домашна екипа, дома се победиле само нерешено со клупчето, а во гости кој стигна му го кладе :D Ги гледав неколку пати низ преносот кога ги даваја не се ништо посебно, има лек Камени за нив ;) Да му нанеси прв пораз, а секако ние да си ја продолжиме победничката серија во гости, па после во среда играме дома со Тинекс и тука треба лесно да поминиме, а во гости до крајот не гледам некое тешко гостување освен кај Охрид, ама не штима нешто и кај нив 2 порази со ред јадат, и на гостувањето кај Џуниорите на битолчанецот, ако му ги собери Лино за во СЕХА дел од нив шо зема треба лесно да ги шлакниме, ако ги остај имаат ОПАСНИ пуцачи од 9,10 метри ќе биди меч со над 65 гола :D

Ама сега скоро е сигурно дека влегваме плеј оф, така да не е битно дали завршуваме 1,2 или 4 место, посекако не се пренесува ништо за другото разигрување и се почнува од 0 кога ќе влезат Вардар и Металург. Така да до тогаш нека си држат форма ракометарите, нека ја враќа Везениот формата, па за другото нека му ја мислат за нови лев и десен бек, а има најави и за добри спонози...

Ако не е тајна за кој спонзори се збора оти поќе луѓе такво нешто спомнуват а незнам за кој се шпекулира? :D

Ако не е тајна за кој спонзори се збора оти поќе луѓе такво нешто спомнуват а незнам за кој се шпекулира? :D
За многу се шпекулира(Самсоненко,Орце,Зик,Синпекс итн):masa:,ама се зависи од ПАРТИЈАТА:icon_mrgr:

Veso i kamenica se sudbinski povrzani... kako jing i jang :) ... so familija ima kamenica znaj nekoj ? ... jas mislam ili ke go praj zet veso, ili ke go posini, ili ke go lezi :) drugo nema .... golmanot djambo go vikale ? hahaha ke vikame bitolski djambo :) :) :) se nadevam majtap toa e deka efto ke se vraka :) ke gi vrati kire atanasovski i zlatko dimitrovski na polusezona :) :) :) mozi ke go klat precedatel na povekenamenskata sala ... so ive kazino ke ja naprat :) :) :) ... cirkuzi ... za ovie bage e grofot monte kristo :) !!!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom