Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
боље секта, отколку безредие. Вака во секое време имаш seed на некој торент, а не како на другиве, кога ти притреба нешто да симнеш, да не можеш.
@MyloXyloto - и ти го потроши инвајтот? :P
Не знам дали има инвајт, али има лош сооднос на симнато/качено. :D
ratio.JPG
П.С. ова до бројката е shit, да нема забуни. :icon_mrgr::icon_mrgr:

боље секта, отколку безредие. Вака во секое време имаш seed на некој торент, а не како на другиве, кога ти притреба нешто да симнеш, да не можеш.

Не знам дали има инвајт, али има лош сооднос на симнато/качено. :D
Прегледај го приврзокот 160790
П.С. ова до бројката е shit, да нема забуни. :icon_mrgr::icon_mrgr:
Ама педери се скапани, сега барав по хрватски форуми, многу тешко се доаѓа до покани и за TorrentHR и за тој другиот хрватски, не знам точно како беше. Сум заборавил, имам акаунт и на balkanelite, ама ништо никогаш не сум симнал од таму. CrnaBerza е босански веројатно. Ме мрзи сега и по босански форуми да читам.

Ако некој има покана за CrnaBerza, THR или тој другиот хрватски, zahvaljujem! :P

@Anon Бараше да ги видиш картите од кино. Па еве ги. 50-тина се, а за 20-тина филмови немам карта пошто или сум ги гледал студентскине проекции за кои не даваат карта или на некој роденден од МКЦ, Бела ноќ... Повеќето се како што може да видите гратиси и немој да чујам дека да се оди во кино е скапа работа.:ROFLMAO:IMG_20161125_205151.jpg IMG_20161125_205203.jpg IMG_20161125_205439.jpg
@Zlatikevichius види си фб.

@Anon Бараше да ги видиш картите од кино. Па еве ги. 50-тина се, а за 20-тина филмови немам карта пошто или сум ги гледал студентскине проекции за кои не даваат карта или на некој роденден од МКЦ, Бела ноќ... Повеќето се како што може да видите гратиси и немој да чујам дека да се оди во кино е скапа работа.:ROFLMAO:Прегледај го приврзокот 160796 Прегледај го приврзокот 160797 Прегледај го приврзокот 160798
@Zlatikevichius види си фб.
алооооооо од каде толку бесплатни евреј еден

@MyloXyloto - и ти го потроши инвајтот? :P
Имам уште, само слабо некако се симнува филмов, еве цел саат може, едвај до пола, ајде ќе го исчекам ваљда, ако не утре ќе го гледам. Инаку за Даниел, утре го глеам, така да не може да ми го укинат, ќе ги тужам ако ми го направат пред проекција :D

Ајде ме убедивте да си ги избројам кино билетите...
43 од Синеплекс :eek:
16 од Милениум
8 од Рамстор :ROFLMAO: (тука заклучив дека сум стар)

А имам и во Фросина гледано филм со Одри Срцката , Коко пред Шанел. Ама некоја гага проекција беше :(

Имам уште, само слабо некако се симнува филмов, еве цел саат може, едвај до пола, ајде ќе го исчекам ваљда, ако не утре ќе го гледам. Инаку за Даниел, утре го глеам, така да не може да ми го укинат, ќе ги тужам ако ми го направат пред проекција :D
За 10-15 минути со солидна брзина се симнува филмот. Тебе ваљда ти намалиле брзината поради лошото ратио. Пушти си го и Звиздан да ти сее и овој кога ќе го симнеш не го гаси од торент. Инаку не ти бега банирање. :D

Кај мене се симна за 15 мин. Веројатно дека имаш слабо ratio е споро кај тебе.

Кај мене се симна за 15 мин. Веројатно дека имаш слабо ratio е споро кај тебе.
Го гледав, рестартирав рутер и тргна експресно. Доста солиден филм, камерата е најдобрата ствар во целиот проект, толку одлично доловено тоа “од онаа страна“ да филмот само ради движењето те води без да трепнеш. Приказната не беше нешто нова, со мали дупки, но сепак добро скоцкано. Крајот ми беше :eek::eek::eek::eek:

Го гледав, рестартирав рутер и тргна експресно. Доста солиден филм, камерата е најдобрата ствар во целиот проект, толку одлично доловено тоа “од онаа страна“ да филмот само ради движењето те води без да трепнеш. Приказната не беше нешто нова, со мали дупки, но сепак добро скоцкано. Крајот ми беше :eek::eek::eek::eek:
Па чуму седмица тогаш? Мене ми беше меѓу 8 и 9. Одличен! Еден од најдобрите од трката за Оскар за странски филм годинава, од тие што ги имам гледано.

BTW, кога сме кај Оскарот за странски, пред некое време случајно видов дека на HBO го има виетнамскиот - „Yellow Flowers on Green Grass“, со македонски превод, па ако имаш HBO и сакаш да го гледаш... Не дека беше нешто WOW, ама cute филмче.

Па чуму седмица тогаш? Мене ми беше меѓу 8 и 9. Одличен! Еден од најдобрите од трката за Оскар за странски филм годинава, од тие што ги имам гледано.
Не беше за осум поради тоа што откако го изгледав го немав она грдо/убаво чувство после гледање филм. Едноставно, си гледал добар филм а немал никакво влијание врз твојата моментална состојба. Пример, по Добра жена ми се промени расположението, сакам кога еден филм ќе ме трогне некако или ќе ме направи да се почувствувам поинаку од пред гледањето. Седум поради приказната, се` до последните 20 минути не гледаме некој пресврт или возбуда, за разлика од камерата која што во текот на целиот филм беше предобра но не ми е тоа единствено мерило да му дадам осум. Иако режисерски послаб, Такви су правила пример повеќе ми се допадна, баш поради таа драматичност и грутка во грлото.

Моана, супер Дизни авантуриче, 2-3 песни ми останаа у глава, можда веќе видено али свежо изглеаше, многу убава анимација и општо убав за глеање.. на граница меѓу 7 и 8, али ај 8че ради Моанчето :love:
ко дизни верзија на годподар на прстените, само место прстен, треба да го вратат срцето на Таки Фити :pos:

Само што беа доделени New York Film Critics Sircle наградите:

Best film: La La Land
Best director: Berry Jenkins, Moonlight
Best actor: Casey Affleck, Manchester by the Sea
Best actress: Isabelle Huppert, Elle
Best supporting actor: Mahershala Ali for Moonlight
Best supporting actress: Michelle Williams, Manchester by the Sea and Certain Women
Best screenplay: Manchester by the Sea, Kenneth Lonergan
Best animated film: Zootopia
Best cinematography: Moonlight, James Laxton
Best first film: (tie) Kelly Fremon Craig’s The Edge of Seventeen and Trey Edwards Shults Krisha
Best foreign film: Toni Erdmann (Germany)
Best non-fiction film (documentary): O.J. Made in America

Инаку, 10-те најдобри филмови според National Board of Review за 2016 се:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom