Lester Freamon
A man of focus, commitment, sheer will...
- Член од
- 14 јануари 2015
- Мислења
- 16.241
- Поени од реакции
- 36.551
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
може пример со зоофили или педофили?Да.
Али ако сите околу тебе во општеството се хетеро,а тебе едноставно жени не ти го дигаат,ке бидеш ли и ти хетеро,или ке си бараш свој пат да ги задоволиш своите природни потреби.Образно зборам,земи било кој друг пример ако сакаш,немора со педери.
Па сам одбери си пример,стави се во улога која највеќе ти одговара,и одговори ми на прашањето.може пример со зоофили или педофили?
примери има разни, еве ти се дига на некоја која не те сака, единствено чаре за тебе е да ја силувашПа сам одбери си пример,стави се во улога која највеќе ти одговара,и одговори ми на прашањето.
- Али ако сите околу тебе во општеството се хетеро,а тебе едноставно жени не ти го дигаат,ке бидеш ли и ти хетеро,или ке си бараш свој пат да ги задоволиш своите природни потреби?
зато и набројав силуватели, педофили некрофили зоофили...Само сакам да ти кажам дека ако нешто ти е природно вродено,кое ќе те идентификува цел живот го чуствиваш и го носиш у себе,нема шанси да го промениш,и да почнеш поинаку да се чуствуваш,само поради стандардите на општеството!
Ќе се обидам да ти одговорам,иако стварно ми е тешко да ти ја сватам логикава.зато и набројав силуватели, педофили некрофили зоофили...
сите тие имаат свои природни нагони
природни се.
за природата немаИма разлика меѓу педер и психопат јас мислам ?
Има.за природата нема
а чоечка особина е дали нешто ќе прифати или не
исто ко педерлукот
зато е погрешно да на чоек му се наметнува идејата за педерство како природна - повикувајќи се при тоа на примери од животински свет а истовремено осудувајќи инцест полигамија канибализам педофилија силување кои исто така ги има за пример во животинскиот свет
то се некои човечки мислења а не природниИма.
Кај хетеро,лезбејките,педерите станува збор за секс по заедничка желба и согласност на две особи.
А кај тие што ги напомена ти,станува збор за блуд,од страна на едно болно лице.Мањаците напаѓаат и насилно обљубуваат, како и ти неможеш ти овцата да ја прашаш дали и се ебе.
па шо дикутираш кога не си се ни обидел да поднаучиш нешто на таа тема?Јас за силување и педофилија кај животните немам слушнато.
Додека овие појави во човештвото се девијантни , кривично дело и дело и казнеиви со закон.
Ние сме врвот на еволуцијата,со најразвиен мозок и свест.Сето тоа што прават два возрасни хомосапиенси,свесно,и обострана желба,е ОК за мене.
Строго сум воспитуван,уверен сум во мојата сексуалност,и сексуалните малцинства мене не ми пречат.Меѓутоа сум апсолутно против посвојувања на деца,геј паради,и лигавења во јавност !
Кој данок е поврзан со секс?Бракова еднаквост. Зошто бракова еднаквост? Зашто и хомосексуалците и хетеросексуалците плаќаат исти даноци на државата за исти нешта, па државата е должна да биде подеднакво поставена и кон хомосексуална двојка и кон хетеросексуална двојка. Значи сега не стануува збор за еднаквост на закони што се однесуваат на индивидуата, туку за закони што дефнираат одредена врска (институцијата брак) и од кои произлегуваат некои индивудуални права. Ако една жена може да го користи здравственото осигурување на својот сопруг при што е на товар на фондот во кој и јас придонесувам, очекувам истото право да го има и мојот партнер зашто, нели, и јас придонесувам таму. Ако нечија жена може да ја користи пензијата на својот сопруг по неговата смрт, мојот партнер да го има истото право зашто и јас го полнам фондот за пензиско итн. Не е во ред оние фондови во кои влегуваат средства од сите граѓани да привилегираат некого на сметка на некој друг. Тука лежи една од нееднавкостите за кои се зборува. Сега можеби ова може да се постигне со манипулација на други закони, и ако тоа е точно, истото значи постоење на нееднакви процедури, различни трошоци и сл. за постигување исти права.
При тоа, аналогија на Аргумент (2) мора да се запази т.е. сите страни мора да се способни, свесни и волево да пристапат во брак. Зошто брак со куче или маче не е во ред, зашто тие не можат да изразат согласност за пристапување во брак - брак со малолетници - не се сметаат за доволно зрели за да изразат таква согласност итн. И повторно, условите кои дефинираат дали некој е способен да даде согласност за брак се ствар на дебата независна од хомосексуалноста.