Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
@Fringe
@Torte Mobile
Фала на помошта дечки, се решив за Цитроен С4 од 2007 година и плус ми испадна евтина варијанта за овој модел. Пошто повеќе се разбирате, правам грешка или океј се овие??

dali moze i dali ke se postigne efektot ako so spric i igla mu vbrizgam tecna gres mast vo jabuckite na ramenata
nesto mi krcka koga go motam volanot skros na desno,pa dali ke bide ovaa ravota kako sho ja planiram ili ke moram novo rameno da kupuvam
Многу често го правам ова на други коли(на мојата уште пред да ја ставам споната или јабучицата ја бушам и и ставам мазалица)

@Fringe
@Torte Mobile
Фала на помошта дечки, се решив за Цитроен С4 од 2007 година и плус ми испадна евтина варијанта за овој модел. Пошто повеќе се разбирате, правам грешка или океј се овие??
Нека не те лаже годината, севкупно земено слаб квалитет, проблематична електроника, компјутери и не толку ефтино одржување, посебно на дизелот

@Fringe
@Torte Mobile

додај уште некое евро и земи си опел астра х од тоа годиште, батали француски и италијански коли, вози германско ко човек, разликата во цена не е бадијала

@Fringe
@Torte Mobile
Нема да згрешиш.
Имам ц5 2010 и сум презадоволен а имам и ксантиа со 450к поминато а купена е од бомак.
Секоја кола си бара одржување а ако ја купиш од некој што сакал само колата да му служи и маста и ја извадил има да се растуриш пари давајќи по поправки.

Германска сум имал 1-2 коли и за сите пати на свет не би помислил не па да купам.
ПРЕЦЕНЕТИ СЕ

@Fringe
@Torte Mobile
Јaс имaм слушaнo декa имaaт прoблеми сo електoрникa oсoбенo 1.6 хди мoделите
И тoa oд некoлку луѓе.Личнo не сум имaл искуствo.

@Fringe
@Torte Mobile
Фала на помошта дечки, се решив за Цитроен С4 од 2007 година и плус ми испадна евтина ,варијанта за овој модел. Пошто повеќе се разбирате, правам грешка или океј се овие??

ТОП кола..Тетин ми ја има,он ја зема од Фаир Ауто,2012 година е произведена,а 2014 ја купи он..Со 20.000 км поминати,неговата е бензин 1.4 80 КС..Вика 180 km/h ја терал,нема мака веројатно тоа и е максимална брзина..Широка,убава кола,со 4 врати е неговата,сум се возел повеќе пати,воланот ме нервира што не се врти,т.е не се врти тоа централното..Неговата е со ФУЛ опрема,со АБС,ЕСП,алумински бандажи,климатроник,магленки,курци палци,само нема кожа..Ептен е задоволен,освен масло и филтри и антифриз и нема сменето ништо друго,..Зависи како е возена,и одржувана,сепак 10 години е стара колата,али ако ти прави мерак,земај и не се мисли,секако пред тоа добро да ја провериш..Од 3000-4000 евра максимум не давај за бензинец..[DOUBLEPOST=1480166241][/DOUBLEPOST]
додај уште некое евро и земи си опел астра х од тоа годиште, батали француски и италијански коли, вози германско ко човек, разликата во цена не е бадијала

Што ќе вози Германско?Голф 3 од 1994 година,што газдата му бара 2300 евра фиксно?Бегај таму..Канта до канта.Нека додека уште 6000-7000 евра,нека купи Џета,или Бора,тие ми се свиѓаат многу..

Место ланци како задолжителна зимска опрема се важат чорапи за гуми или зависи на каков цајкан ќе налеташ :) ?

Место ланци како задолжителна зимска опрема се важат чорапи за гуми или зависи на каков цајкан ќе налеташ :) ?
Се важат, во законот пишува ланци или други помагала

Незнам што масло има во колата зошто ја купив неодамна и сега гледам дека треба малку да се дотури а не ми изгледа како за менување па прашањето ми е дали би и штетело ако дотурам какво било масло?

Незнам што масло има во колата зошто ја купив неодамна и сега гледам дека треба малку да се дотури а не ми изгледа како за менување па прашањето ми е дали би и штетело ако дотурам какво било масло?

Не е штетно..Дотури какво сакаш,10w40..Најубаво да си го замениш комплет со се филтри..Ама ако не си при пара,на колата повеќе ќе и штети ако нема масло,од колку ако ставиш некое,па и било какво да е..

Сакам да правам чип тунинг на пежо 206 1.4 hdi. Колку би ме коштало од прилика и дали вреди т.е. дали има значителна разлика во забрзивање, крајна брзина и потрошувачка

А на што кола е, кај мене пред палење штом дадам контакт си дава инфо на компјутерот за маслото, ако е за менување ми сигнализира, макар што немаш зијан и да и дотуриш како што те посоветува членот погоре.

Патем кога сме кај масло, кое масло е најдобро на нашиов пазар, сум слушнал од повеќемина дека се пакува во Арачиново по гаражи најразлични марки, па се плашам што купувам.
Јас возам рено и ставам постојано Elf, тоа го препорачуваат од рено, гледам цените на 5литри знаат да варираат и по 400-500 денари (што не знам дали е маржата или може да има врска и каде е пакувано), дали има начин да се открие дали е оригинал или пак да препорачате продавница што е 100% сигурна и не продава фалш?

А на што кола е, кај мене пред палење штом дадам контакт си дава инфо на компјутерот за маслото, ако е за менување ми сигнализира, макар што немаш зијан и да и дотуриш како што те посоветува членот погоре.

Патем кога сме кај масло, кое масло е најдобро на нашиов пазар, сум слушнал од повеќемина дека се пакува во Арачиново по гаражи најразлични марки, па се плашам што купувам.
Јас возам рено и ставам постојано Elf, тоа го препорачуваат од рено, гледам цените на 5литри знаат да варираат и по 400-500 денари (што не знам дали е маржата или може да има врска и каде е пакувано), дали има начин да се открие дали е оригинал или пак да препорачате продавница што е 100% сигурна и не продава фалш?

ЕЛФ и Тотал се произведуваат во иста фабрика,само пакувањето е поинакво..И двете се Француски масла..
Арал и Кастрол се буквално исти масла,дури и паковањето од еден литар е скроз исто,само бојата на налепницата и етикетата е различна..Се произведуваат на иста лента,во иста фабрика во ист град..Но,Кастролот е за 50 денара поскап од Аралот,а зошто незнам..

Единствено нешто што не продава фалш,се маслата на Лукоил,што и јас планирам да ставам на мојата кола,а и не е скапо..Многу ме бендисува тубичката,250-300 денара е литарот,10w40.

ЕЛФ и Тотал се произведуваат во иста фабрика,само пакувањето е поинакво..И двете се Француски масла..
Арал и Кастрол се буквално исти масла,дури и паковањето од еден литар е скроз исто,само бојата на налепницата и етикетата е различна..Се произведуваат на иста лента,во иста фабрика во ист град..Но,Кастролот е за 50 денара поскап од Аралот,а зошто незнам..

Единствено нешто што не продава фалш,се маслата на Лукоил,што и јас планирам да ставам на мојата кола,а и не е скапо..Многу ме бендисува тубичката,250-300 денара е литарот,10w40.

До пред некое време строго користев гориво на Лукоил, но во последно време мислам дека ја исчуручија премногу нафтата, премногу адитиви и барем кај мене реното не ја поднесува баш најдобро, се надевам дека маслото им е подобра класа :)
P.S wikipedia за Арал и Кастрол не вика дека е истата фирма, да не си ги помешал.
https://en.wikipedia.org/wiki/Aral_AG
https://en.wikipedia.org/wiki/Castrol

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom