Дискусија за Атеистите, Исламот, Христијанството и останати убедувања

• Креатор на темата Креатор на темата kooperativa
  • Време на започнување Време на започнување
И мики кај е цитатот каде Исус, бог да го прости, ја укинува наредбата на татко му дека свинското е забрането за јадење?

Цитатот е во Новиот Завет. Ете, сега знајш кај е и немој да плачиш дека не ти кажале...

Веќе ти е одговорено.
Што не се сеќаваш? Прочепкај по дискусијата, ќе си го освежиш сеќавањето.
Не, не е. Како мрзливците стигнале на блискиот исток? Пливале грбно, веслале? Гњуреле? Како?

Не, не е. Како мрзливците стигнале на блискиот исток? Пливале грбно, веслале? Гњуреле? Како?

Наспроти твоево глупирање, еве го мојот, веќе даден одговор:

http://forum.kajgana.com/threads/Ди...станати-убедувања.71895/page-713#post-7884906

И, за секој случај, провери си ја меморијата...Досадно ми е да си арчам мојата за освежување на твојата.

Цитатот е во Новиот Завет. Ете, сега знајш кај е и немој да плачиш дека не ти кажале...
во христијански нов завет го нема
можи користиш некој друг.....

во христијански нов завет го нема
можи користиш некој друг.....

Не, туку ти не користиш ниту еден...За секој случај, читни троа во Делата Апостолски, 10.10-10.16 и прочитај ми шо пишуе...

Наспроти твоево глупирање, еве го мојот, веќе даден одговор:

http://forum.kajgana.com/threads/Дискусија-за-Атеистите-Исламот-Христијанството-и-останати-убедувања.71895/page-713#post-7884906

И, за секој случај, провери си ја меморијата...Досадно ми е да си арчам мојата за освежување на твојата.
Епа сега реши се! Или амазон непостоел т.е бил едно со блискиот исток, или постоел! Еднаш велиш едно, друг пат друго! И после јас сум се глупирал.
Ако не постоел амазон, тогаш зошто го кажа ова:
Тоа ти и твојата генијалност велите дека Јужна Америка, пред 4 000г,. била споена со Блискиот Исток.

Епа сега реши се! Или амазон непостоел т.е бил едно со блискиот исток, или постоел! Еднаш велиш едно, друг пат друго! И после јас сум се глупирал.
Ако не постоел амазон, тогаш зошто го кажа ова:

Ипси, не се пењави; не ти е прв пат да бидеш фатен во незнаење и сега бегството од својот јавен резил го бараш во извитоперување на зборовите кои самиот ги пишуваш и во обид со пренасочување и преформулирање на своите барања, на кои веќе имаш добиено одговор, мене да ми ја префрлиш кривицата за своето незнење???...

Ипси, не се пењави; не ти е прв пат да бидеш фатен во незнаење и сега бегството од својот јавен резил го бараш во извитоперување на зборовите кои самиот ги пишуваш и во обид со пренасочување и преформулирање на своите барања, на кои веќе имаш добиено одговор, мене да ми ја префрлиш кривицата за своето незнење???...
Кај е тој одговор?! Ако мрзливците биле на арката а сега ги има само во амазон, како стигнале од блискиот исток до амазон? Објасни?

Кај е тој одговор?! Ако мрзливците биле на арката а сега ги има само во амазон, како стигнале од блискиот исток до амазон? Објасни?

Ја спомена меморијата пред пар минути; имаш проблем со истата?

Ја спомена меморијата пред пар минути; имаш проблем со истата?
Очигледно ти имаш. Значи пред пар минути постираше линк од пост каде тврдиш дека амазон не постоел кога се случил потопот! Арно ама, сега постои! И не само што постои, туку е 11 000 километри оддалечен од блискиот исток! Е сега, мрзливци моментално има само во амазон, како стигнале таму?

Очигледно ти имаш. Значи пред пар минути постираше линк од пост каде тврдиш дека амазон не постоел кога се случил потопот! Арно ама, сега постои! И не само што постои, туку е 11 000 километри оддалечен од блискиот исток! Е сега, мрзливци моментално има само во амазон, како стигнале таму?

Ај уште еден „рифреш„ на твојата меморија:

http://forum.kajgana.com/threads/Ди...станати-убедувања.71895/page-714#post-7884961

Значи, веќе ти е одговорено, а ти продолжуваш да верглаш едно и исто...
Ама од кај знајш, може од „n„-ти пут ќе ти успее. Се‘ што ти треба, е што поголема количина од време...

Не, туку ти не користиш ниту еден...За секој случај, читни троа во Делата Апостолски, 10.10-10.16 и прочитај ми шо пишуе...
Значи исус, бог да го прости, на кое место ја укинува божјата заповед дека свинското месо е забрането да се јаде?

Значи исус, бог да го прости, на кое место ја укинува божјата заповед дека свинското месо е забрането да се јаде?

Веќе одговорено, ама еве рефреширање и за твојот заборав:

http://forum.kajgana.com/threads/Дискусија-за-Атеистите-Исламот-Христијанството-и-останати-убедувања.71895/page-732#post-7901877

http://forum.kajgana.com/threads/Ди...станати-убедувања.71895/page-732#post-7901892

Веќе одговорено, ама еве рефреширање и за твојот заборав:
Мики, вака госпот наредува:

8. и свињата, оти, иако копитата и се разделени, но таа не прежива: таа е нечиста за вас; месото нивно не јадете го и до труповите нивни не се допирајте.

e ceга каде исус вели пример:

8. и свињата, оти, иако копитата и се разделени, но таа не прежива: таа е чиста за вас; месото нивно јадете го и до труповите нивни допирајте се

имаш ли такво нешто или ќе продолжиш со филозофско бладање и набадање?.

имаш ли такво нешто или ќе продолжиш со филозофско бладање и набадање?.

Имам: иди под хитно на „систематски„, со посебен акцент на содржината од черепот...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom