Дискусија за Атеистите, Исламот, Христијанството и останати убедувања

• Креатор на темата Креатор на темата kooperativa
  • Време на започнување Време на започнување
Преку Писмото и преку Црквата-така дознаваме.

Сега ти кажи; како вие ги дознавате особините од разлеаниот бог?
На колку што можеш повеќе луѓе да им објасниш како црквата дознала дека јужна америка и блиски исток биле споени пред 4000 години! На што повеќе!
Сам си поставуваш „тези„ и самиот се убедуваш и докажуваш дека „тезите„ се точни.

„Сам свој мајстор„!...
Постои нешто кое се вика логика, но ти нити си ја имал нити ќе ја имаш, така да секако не би сватил.

На колку што можеш повеќе луѓе да им објасниш како црквата дознала дека јужна америка и блиски исток биле споени пред 4000 години! На што повеќе!

Тоа ти и твојата генијалност велите дека Јужна Америка, пред 4 000г,. била споена со Блискиот Исток.[DOUBLEPOST=1480090575][/DOUBLEPOST]
Постои нешто кое се вика логика, но ти нити си ја имал нити ќе ја имаш, така да секако не би сватил.

Да користеше логика, немаше да пишуваш постови со вградени противречности, а згора на све, и да бидеш убеден во точноста од противречностите.

Толку од твојата „логичност„.

Тоа ти и твојата генијалност велите дека Јужна Америка, пред 4 000г,. била споена со Блискиот Исток.
Е ај да видиме кој вели:
Денес, и во некое согледливо блиско минато, Амазон е таму кај што е‘, што не значи дека отсекогаш бил „таму„. Миљон пати напишав дека после Потопот, копнените и водените површини на Земјава се битно променети.

За илустрација; кога Светите Оци ја опишуваат првобитната Земја, тие никаде не гледаат планини со врвови високи по пар километри, туку единствеоно возвишение кое го наведуваат, тоа е Рајската градина. Климата на почетната Земја е униформна во целата незјина површина.

Како што е појќе од очигледно, таква Земја денесе нема...
Да користеше логика, немаше да пишуваш постови со вградени противречности, а згора на све, и да бидеш убеден во точноста од противречностите.

Толку од твојата „логичност„.
Сам со себе си муабетиш? Кафе има кој да ви свари?

Денес, и во некое согледливо блиско минато, Амазон е таму кај што е‘, што не значи дека отсекогаш бил „таму„. Миљон пати напишав дека после Потопот, копнените и водените површини на Земјава се битно променети.
e aj дај ни примери од библијата каде земјите реките планините спомнати пред потоп ги нема после потоп или се на битно изменети места.
Дај ни библиски докази дека амазонија или нов зеланд или јужна америка... во предпотопско време, не биле на местото каде се денес.

Е ај да видиме кој вели:

Сам со себе си муабетиш? Кафе има кој да ви свари?

Дај посочи ми, онака, со зголемен и болдуван фонт, кај имам напишано дека Јужна Америка, далечна 11 000км, била споена со Блискиот Исток, а јас за возврат, ќе ти посочам ТВОЈ пост, во кој подметнуваш став кој никаде го немам напишано?[DOUBLEPOST=1480094445][/DOUBLEPOST]
e aj дај ни примери од библијата каде земјите реките планините спомнати пред потоп ги нема после потоп или се на битно изменети места.
Дај ни библиски докази дека амазонија или нов зеланд или јужна америка... во предпотопско време, не биле на местото каде се денес.

Важи; јас ќе ги посочам таков доказ, а ти ќе ми најдеш стих од Писмото, со рецепт за сарма со свинско, завиткана во лозов лист.

Договорено?....

Важи; јас ќе ги посочам таков доказ, а ти ќе ми најдеш стих од Писмото, со рецепт за сарма со свинско, завиткана во лозов лист.

Договорено?....
Свинкото е забрането во писмото
ееее рисјанинину...

Свинкото е забрането во писмото
ееее рисјанинину...

Свинското е забрането само за јудеите и само во Стариот Завет,

Врати се на предлогот; важи или не?

Свинското е забрането само за јудеите и само во Стариот Завет

Врати се на предлогот; важи или не?
Heшо имаш конкретен дел кај шо Исус, бог да го прости, вели дека то шо рекол гопсот за свинското не важи појќе и дека свинското се симнува од листа на забранети

Heшо имаш конкретен дел кај шо Исус, бог да го прости, вели дека то шо рекол гопсот за свинското не важи појќе и дека свинското се симнува од листа на забранети јадења ооо сложеницо наша

Да, имам.
Ти, немаш, така?

Дај посочи ми, онака, со зголемен и болдуван фонт, кај имам напишано дека Јужна Америка, далечна 11 000км, била споена со Блискиот Исток, а јас за возврат, ќе ти посочам ТВОЈ пост, во кој подметнуваш став кој никаде го немам напишано?
Има уште еден MIKI1? Не се ли твои зборови болдираните? Нели тврдеше дека амазон не бил таму кај што е сега бидејќи мрзливците биле на арката, а тие животни поминуваат само стотина метри за целиот свој живот? Или меморија колку златна рипка имаш?

Има уште еден MIKI1? Не се ли твои зборови болдираните? Нели тврдеше дека амазон не бил таму кај што е сега бидејќи мрзливците биле на арката, а тие животни поминуваат само стотина метри за целиот свој живот? Или меморија колку златна рипка имаш?

Не, мојата меморија е во добра состојба, туку провери си ја твојата.
Ај да те потсетам: каде имам напишано дека Јужна Америка била споена со Блискиот Исток? Посочи линк од тој мој пост.

А еве го целиот мој пост, без вадење од контекст:

http://forum.kajgana.com/threads/Ди...станати-убедувања.71895/page-718#post-7886169

Не, мојата меморија е во добра состојба, туку провери си ја твојата.
Ај да те потсетам: каде имам напишано дека Јужна Америка била споена со Блискиот Исток? Посочи линк од тој мој пост.
Ако не била споена, како стигнале мрзливците од амазон на блискиот исток?

о

немам мики,

Знам дека немаш и без да ми кажеш....[DOUBLEPOST=1480095452][/DOUBLEPOST]
Ако не била споена, како стигнале мрзливците од амазон на блискиот исток?

Веќе ти е одговорено.
Што не се сеќаваш? Прочепкај по дискусијата, ќе си го освежиш сеќавањето.

Знам дека немаш и без да ми кажеш....[DOUBLEPOST=1480095452][/DOUBLEPOST]
И мики кај е цитатот каде Исус, бог да го прости, ја укинува наредбата на татко му дека свинското е забрането за јадење?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom