Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Имам проблем со Опел Корса 1.0.При додавање на гас се дешава сецкање и трокирање во било која брзина.Дали се работи за гршка во електрониката???
Однеси ја на дијагностика
Можно е да е маф сензор т.е. за проток на воздух[DOUBLEPOST=1479762070][/DOUBLEPOST]
Тојота.
Вообичаено ми менуваат масло, филтри некои од ер-кон и сл. Обично ми наплаќаат околу 50-100 евра. Сега околу 210 (глицерин, масло во менувач, масло мотор, филтри еден куп за се и сешто, фреон рециклирање... ).
Не ми е за цената уопште, за двербата ми е. Пошто до сега не сум им ја оставал. Па ме занимаше дали праат некои "македонски работи" (од типот на менување делови или други заебанции), кај нас по сервисите, ако им ја оставиш.

Има начин како да проверам што и правеле, ама еве зошто да не прашам поопитни пред да ја однесам.
Според мене немаш зашто да се мислиш

Каде може да најдам ако се продава посебно пластика за ретровизор ми треба долниот дел само марка Опел модел астра х.

Epa računajte mene me fati promena na regler zaedno so se rabotna raka 700 denari kaj majstor vo Kičevo(Citroen ax).

Sporedete so ceni vo ovlasteni saloni
А мене на цитроен ксантиа на лице место реглерот го вадам ,сам менувам четкици и трошам 30-40 минути и 100 денари на секои 5-6 години,додека на алфата во неовластен сервис и сам поторшив 1200 ден. за вадење и ставање алтернатор,два лагери скф 1300 ден колектор 400 ден ,четкици 100 ден или вкупно 3к денари.
Ц5 та ја имам 3-4 години и да чукнам во дрво до сега освен филтри и масло немам денар потрошено за ништо друго

Патем, ја остаив у Тојота колава за гореспоменатиот сервис. На време ми ја средија и попуст ми дадоа. Наместо 13кила 10 ми земаа (дека сите сервиси до сеа, од коа ми помина гаранција, кај нив ми беа).
Сеа уште останува да видиме дали све е ОК ко што си пишува.

Одлично си пројде и Тојота сервис нема заебанции и се ќе биде ОК [emoji6]

Sent from my iPhone 6s Plus using Tapatalk

Ако може некој да даде предлог за кола зошто баш и не се разбирам многу во коли (да не кажам ич :))
Значи во некој буџет околу 3,000 евра. Значи да небиде некоја многу стара пред 2000 година. Небитно дали е дизел или бензин, кој мотор е подобар знаете вие сигурно повеќе. Јас што најдов во тој ранг беа
Peugeot 307
Punto Grande
Citroen C4

Alfa 147
Renault Megane
Opel Corsa
Ме интересира посебно мислењето за болдираните ако може зошто некако повеќе ме влече накај нив :)
или ако имате некој друг предлог слободно

Ако може некој да даде предлог за кола зошто баш и не се разбирам многу во коли (да не кажам ич :))
Значи во некој буџет околу 3,000 евра. Значи да небиде некоја многу стара пред 2000 година. Небитно дали е дизел или бензин, кој мотор е подобар знаете вие сигурно повеќе. Јас што најдов во тој ранг беа
Peugeot 307
Punto Grande
Citroen C4

Alfa 147
Renault Megane
Opel Corsa
Ме интересира посебно мислењето за болдираните ако може зошто некако повеќе ме влече накај нив :)
или ако имате некој друг предлог слободно
Од болидираните бидејќи цените се вештачки кренати тешко да најдеш по таа цена што сакаш.
Ти препорачувам и пореални цени имаат да си разгледаш алфа 147 без разлика дали е бензинец или дизел.
Имаш во ПП некои понуди

Ја изгребав колата... дали може да се одстрани гребаницата без фарбање ..
3726196e008f5941830821cb90af6820.png

Sent from my iPad Pro 9.7 using Tapatalk

Земи со полир паста помини, види што ќе искочи од ова и дали ќе искочи. Од она што ќе остане пробај со нокт дали ќе фаќа, ако фаќа = фарбање.

Tешко
Веќе е поправано и тоа белото е штприц кит,освен ако другата кола не била бела
Пробај со бензин таму кај што е најмалку изгебано но не гарантирам успех

Tешко
Веќе е поправано и тоа белото е штприц кит,освен ако другата кола не била бела
Пробај со бензин таму кај што е најмалку изгебано но не гарантирам успех

ја изгребав од ограда кафеава

ја изгребав од ограда кафеава

Тогаш шприц кит е тоа белото.
Може да се поправи само тој дел така што ќе се ишмиргла со најситна водена шмиргла,најможно приближна нијанса на бојата и со лак.
Само тешко некој авто лимар да ти се нафати да го прави тоа,туку за повеќе пари да ти земат ќе те убедуваат дека треба цела врата или цело крило да се фарба а всушност ќе го направи погоре наведеното.

Од болидираните бидејќи цените се вештачки кренати тешко да најдеш по таа цена што сакаш.
Ти препорачувам и пореални цени имаат да си разгледаш алфа 147 без разлика дали е бензинец или дизел.
Имаш во ПП некои понуди
Незнам зошто ама кого и да прашам има многу негативно мислење за алфиве :)
Иначе што мислиш дали оваа кола вреди за парите?
http://reklama5.mk/AdDetails?ad=2255622

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom