Купување преку интернет (генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Josifoskii
  • Време на започнување Време на започнување
Здраво на сите..
Ми треба да си купам дисплеј за мобилен (оти ми се скрши), овде да го правам ми побараа 5500.
На ebay и на aliexpress ги гледав се по 50 долари.
Е сеа дали некој има порачувано вакво нешто? Колку е царина и данок?
Имам акаунти и на ebay (paypal со visa ) и на aliexpress.
Од каде е подобро да купам?

Здраво на сите..
Ми треба да си купам дисплеј за мобилен (оти ми се скрши), овде да го правам ми побараа 5500.
На ebay и на aliexpress ги гледав се по 50 долари.
Е сеа дали некој има порачувано вакво нешто? Колку е царина и данок?
Имам акаунти и на ebay (paypal со visa ) и на aliexpress.
Од каде е подобро да купам?
Види каде ти е поевтино.

Подобро ти е од ибеј, не се квалитетни од алиекспрес..
Знаеш дека голем дел од она на Алиекспрес се препродава на Ибеј за повисока цена? Во последно време се позастапен е дроп шипингот од Али на Ибеј.

Види каде ти е поевтино.

Знаеш дека голем дел од она на Алиекспрес се препродава на Ибеј за повисока цена? Во последно време се позастапен е дроп шипингот од Али на Ибеј.
Царина и ддв колку би биле?

Некоја евтина онлајн страна за купување патики дуксери тренерки

Дечки царината за нарачани производи онлајн од 20 евра нарачки ли почнува, знае некој?

Дечки царината за нарачани производи онлајн од 20 евра нарачки ли почнува, знае некој?

http://www.customs.gov.mk/DesktopDefault.aspx?tabindex=0&tabid=487

Carina se naplaka za stoki nad 45€.
Poveke info imas na linkot pogore.[DOUBLEPOST=1479917825][/DOUBLEPOST]

http://www.customs.gov.mk/DesktopDefault.aspx?tabindex=0&tabid=487

Carina se naplaka za stoki nad 45€.
Poveke info imas na linkot pogore.

Ни тие во царина не знаат што и како царинат ... све багра идиоти се собрани таму .. купувам еден производ на попуст од 100$ за 60 и ми го царинат и му праќам све таму колку сум го платил и ми викаат ама гледаме дека на страната кај што си го купил кошта 100$ . па му викам јас на попуст го зедов за 60 и ми го царинија на 100$ дека тоа му била цената во моментот , му викам па да беше 100 немаше да го купам и овде го има истото за 200 денари поскапо затоа го нарачав за 60 али тоа е таква држава такви закони такви кретени ќе работат по институциите .

Ни тие во царина не знаат што и како царинат ... све багра идиоти се собрани таму .. купувам еден производ на попуст од 100$ за 60 и ми го царинат и му праќам све таму колку сум го платил и ми викаат ама гледаме дека на страната кај што си го купил кошта 100$ . па му викам јас на попуст го зедов за 60 и ми го царинија на 100$ дека тоа му била цената во моментот , му викам па да беше 100 немаше да го купам и овде го има истото за 200 денари поскапо затоа го нарачав за 60 али тоа е таква држава такви закони такви кретени ќе работат по институциите .

Ne prilozi printscreen ili izvod od banka?

Ne prilozi printscreen ili izvod od banka?
Како не им пратив све и принтскрин и извод од банка и извод од пејпал .. ама со коњи не можиш да се разбериш плус ми се јави една жена и уште ми вика ќе те блокирам да не можиш повеќе да нарачуваш дека не знајш да се понашаш ..

Moram da gi pofalam kinezite: pazareno na 11.11, pristigna denes.
Nikogas nisto mi nema pristignato za pomalku od 25 dena.

Какво искуство имате со порачки на потешки продукти 5-6 кг. во однос на достава и дали се доплаќа нешто дополнително кога ќе треба да се подигне пакетот од пошта?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom