Кинеските моторчиња

Член од
7 јули 2008
Мислења
131
Поени од реакции
4
Матрикс 50 кубици од поновите со дигитална километража и свиткан ауспух.

Член од
4 април 2006
Мислења
9.179
Поени од реакции
3.073
јас со 125 ка толку поминвам (80 км со 200 денари ) .... со 60 ако возам а ако одам побрзо троши ептем многу

Член од
7 јули 2008
Мислења
131
Поени од реакции
4
Јас во просек возам 45-50 пошто не оди појке од 60
Ама за градски услови не ми треба повеќе.
Не ми е јасно како може да зборуваат дека кинезите не знаат да прават мотор. Сигурен сум дека би знаеле да направат и тие да оди 80 и да троши појќе ама сиромашна земја се одлучиле за економиа.

Член од
4 април 2006
Мислења
9.179
Поени од реакции
3.073
Јас го имам околу 2 месеци и имам 2200 км поминато , 3 пати му сменав улје и ништо друго не му имам напраено . Еднаш јас паднав јако со него и уште еднаш еден другар ама ништо не му е на моторот
Пластика е целиот ама јак мотор имаат , охрид без проблем за 15 минути сум и појден сум 3 пати белица ( село в планина околу 15 км угорница )

Член од
7 јули 2008
Мислења
131
Поени од реакции
4
Знам каде е белица (струшко)
Сеа не кажа со кинез имаш. И со пари плакаш регистрација

Член од
4 април 2006
Мислења
9.179
Поени од реакции
3.073
125 трува . 4500 денари регистрацијата ме фати

Член од
7 јули 2008
Мислења
131
Поени од реакции
4
Прв пат слушам за таков мотор. Ама не е битно. Некако многу регистрацијата. Јас толку пари цела сезона за бензин нема да дадам

kpbKENGUR

Devil's Advocate
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.132
Поени од реакции
201
Прв пат слушам за таков мотор. Ама не е битно. Некако многу регистрацијата. Јас толку пари цела сезона за бензин нема да дадам
е аман што сте запнале. се си има предности и маани. ти нема да дадеш толку пари, ама ќе се влечеш ко полжав, а тој ќе шиба 15 км по угорници со брзина што ти на рамно неможеш да ја постигнеш. па ни на удолница. не споредувајте глупости. кој за каква потреба му е и на крај краева, кој што сака си зима. кој сака економичност-50че, а кој сака брзина и повеќе моќ-125цц и тоа е.
ем, мислам дека е доста поевтинета регистрацјата за 125... околу 3500 дека е. можеби и помалце.
едит-ем тој збореше за првата регистрација, која е поскапа од сите наредни.
едит2. уште една предност на 125. тој може да искочи на меѓуградски пат, а 50цц по закон не смее да излегува.

Член од
7 јули 2008
Мислења
131
Поени од реакции
4
Во првата регистрација ја плакаш и таблата околу 800. Затоа е поскапа. Инаку во право си. Кој каква потреба таков скутер. И не е исто задоволството со 3.5 коњи и 8 и повеќе
Ме интересира дали некој со кинез имал квар на моторот, му зарибали слично. И ако има зошто му зарибал нека кази. А за тоа пластиките ако беа метал ќе беше за воени цели наменет а не за цивилни

Член од
4 април 2006
Мислења
9.179
Поени од реакции
3.073
Ако ја имаат намалено тоа е друго , мене ме кошта 4500 со табличка ама беше ептем голема таа табличката што ми ја дадоја и за 200 ден си направив помала :)
btw ваква е ама сребрена

Член од
7 јули 2008
Мислења
131
Поени од реакции
4
Ако ја имаат намалено тоа е друго , мене ме кошта 4500 со табличка ама беше ептем голема таа табличката што ми ја дадоја и за 200 ден си направив помала :)
btw ваква е ама сребрена

Класика. А колку коњи или киловати има?

Член од
4 април 2006
Мислења
9.179
Поени од реакции
3.073
5.8 kw или не знам колку коња иде тоа :)

Член од
7 јули 2008
Мислења
131
Поени од реакции
4
Дури 8 коња. Да не ти се верува. Замисли да имаше 8 коња колку трева ке ти требаше

Член од
7 јули 2008
Мислења
131
Поени од реакции
4
Не би ризикувал јас со мотор(скутер) толку да возам. Посебно не со кинески пошто да бидам искрен неам многу доверба во квалитетот на гумите.

korun

lame
Член од
21 октомври 2007
Мислења
389
Поени од реакции
28
Знајш ти Априлиа, Гилера и Дерби (потомци на пиаџо) колку пари земет за тие трки, немат теоретски шанси да се во загуба, зато шо Априлиа скоро секој шампионат го земат за мотори од 125 и 250 кубици, плус реклами на нивниве мотори... Поекономични се зато шо имет послаба машинерија, а никој не те оспори дека не вредет за парите, само прајш грешна спредба.

Kajgana Shop

На врв Bottom