Акции на СЈО (Генерална дискусија)

Статус
Затворена за нови мислења.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.698
Поени од реакции
25.100
Тоа со предавството е субјективна материја.
Voopsto ne e. Vo sekoja normalna drzava da ucenuvas premier, da objavuvas razgovori, da nudis federalizacija i dvojazicnost e PREDASTVO...

Toa sto i drugata opcija e ebi vetar i kriminalogena e edina pricina zasto ova e demek subjektivno. Vo sekoj slucaj nimalku lesen izbor

S

silmarillion

Гостин
Не ме интересира како е у друга држава, за мене лично дали сум тука Франција или Никарагва најголемо предавство е свесното осиромашување на народот, крадењето на неговите пари и користењето на власт за трансферирање од држава во ДООЕЛ со цел криминално повлекување на средствата на сметката кон приватни сметки. Име јазици федерализации и слични приказни за сиромашен и глуп народ ми се скроз небитни. Гледаш дека е субјективно?

Член од
5 април 2012
Мислења
8.151
Поени од реакции
8.946
Ако Заев ја освои власта и проба да го направи тоа од што ти се плашиш ќе падне во рок од три ден. Еве вчера видовме зошто тиранијата трае 10 години и тоа не е затоа што народот ќе одлучи туку затоа што ваков репресивен систем во Европа не е познат веројатно од времето на Штази.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.698
Поени од реакции
25.100
Не ме интересира како е у друга држава, за мене лично дали сум тука Франција или Никарагва најголемо предавство е свесното осиромашување на народот, крадењето на неговите пари и користењето на власт за трансферирање од држава во ДООЕЛ со цел криминално повлекување на средствата на сметката кон приватни сметки. Име јазици федерализации и слични приказни за сиромашен и глуп народ ми се скроз небитни. Гледаш дека е субјективно?
Gledam deka si slepec sto veruva/slusa samo edna strana.

Mene pa ne me interesira toa sto ti mislis deka imalo kradenje i gluposti. Si ima sjo neka dokaze. Do sega se e samo spekulacii. Od druga strana poveke me zasega ona sto zajko go zbori za federalizacija i jazik posto od toa posle nema vrakanje.[DOUBLEPOST=1479542139][/DOUBLEPOST]
Ако Заев ја освои власта и проба да го направи тоа од што ти се плашиш ќе падне во рок од три ден. Еве вчера видовме зошто тиранијата трае 10 години и тоа не е затоа што народот ќе одлучи туку затоа што ваков репресивен систем во Европа не е познат веројатно од времето на Штази.

Ko sto padnaa branko i kiro za imeto i znameto i grujo posle site gluposti? Ne si pravi filmovi ne sme nie takov narod. Ke si pomine glatko i bezbolno a posle koga ke se svsetite ke bide kasno za se.

Последно уредено:
S

silmarillion

Гостин
Гледаш курац гледаш. Сам си дојде на моето дека е субјективно :) ајт не се секирај Грујо ќе тепа цела ќе остане и нема да биде двојазична и федерализирана :))

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.698
Поени од реакции
25.100
Гледаш курац гледаш. Сам си дојде на моето дека е субјективно :) ајт не се секирај Грујо ќе тепа цела ќе остане и нема да биде двојазична и федерализирана :))
Ne se sekiram de.

Jas ne rekov deka ne mozes subjektivno kako individua da gledas na nekoj raboti, ti mozes ako sakas subjektivno da gledas bilo sto, toa si e tvoe pravo. Sepak kako sakas vrti go faktite se tie, kolku toa tebe licno ti znaci e totalno nebitno vo cela prikazna.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.578
Поени од реакции
16.777
се тоа го има нашироко, не само во ехЈу туку и во самата ЕУ... ама никаде немаше оваков дрзок напад на тајната служба. Дури и сосем друга работа, случката со шефот на Удба од Хрватска кој го судат во Германија бидејки таму во Германија организирал убиство на германски граѓанин (хрватски емигрант) не одеше така лесно, Хрватска изгласуваше закони да го заштити ех удбашот пред се да ја покаже независноста на државата и правосудниот систем и им го испорача на Германија дури по влезот во ЕУ.
... кај нас странците отворено ги потплатија и заштитија кртовите од УБК. Нормална реакција ќе беше протерување на амбасадорите на тие држави, но ние сме под перманентна закана од терористички упади од соседство, а кој лесно ќе се прикажуваат како внатрешни работи, па го имаве тоа во 2001 кога ни направија фуцк ин браин, а знаеме и како помина ех председателот кој им се закани со објава на нивните валкани работи... нашата немоќ е што не можеме ни да лустрираме, а не да гониме правно ниту издајници на нашиот народ, па и по распадот на еден систем и структура.(удба)..Дури работата оди до таму да лидер на опозициона партија слободно ги напаѓа интересите на својата држава..

Цитирајќи ја изјавата на Заев „Не може да бидат сите лоши околу нас, а ние да сме најдобрите. Ако сите се скарани со Македонија, проблемот е во Македонија“ оцени дека не постои политичар од 1945 година досега кој кажал поопасна теза за македонскиот народ, јазик и култура.

Од аспект на сето ова, однесувањето на СЈО во моментот е отворено предизборно подржување на една партија. Тоа не може да го смени комплетно резултатот од изборите, но може да предизвика нестабилност во Собранието а која им одговара на некој соседни држави.

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Ako dpmne ne gi sakaat 20-30% sds gi mrazat 70-80% i nema da dobijat ni 12 pratenici duri ni so mnogu golema posos od sjo

S

silmarillion

Гостин
Ne se sekiram de.

Jas ne rekov deka ne mozes subjektivno kako individua da gledas na nekoj raboti, ti mozes ako sakas subjektivno da gledas bilo sto, toa si e tvoe pravo. Sepak kako sakas vrti go faktite se tie, kolku toa tebe licno ti znaci e totalno nebitno vo cela prikazna.
Фактот е дека ти никад нема синти да го школуваш у Монако :)

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.180
Поени од реакции
3.428
Постовите погоре ви се каша попара:pos:

Со овој нов случај во кој има прислушувани броеви и по 1000 и кусур денови, значи дека онаа стара опрема која ја уништија, навистина била стара и нефункционална со што сигурно тоа ќе им биде одбраната. Уништиле :гомце: опрема која само зафакала место.

Друго не го знаеме периодот во кој се прислушкувани, Гоца и братучедот не се на функција година и пол што се некој повеќе од 550 дена, ако тие броеви се прислушкувани во тој период автоматски они не се наредбодавателите и лесно ќе си поминат во речиси сите случаи, на пазете сега и Грујо не е на функција скоро година дена.

Обавезно мора да го соопштат периодот за секој поединечно, оти на крајот ќе излезе дека Бранко во 2005 ги прислушкувал:icon_lol:

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Дури работата оди до таму да лидер на опозициона партија слободно ги напаѓа интересите на својата држава..
Твоите неспособни 200 евра месечно или украдените милијарди евра се „интерес за државава“?

W

wicked_1

Гостин
Постовите погоре ви се каша попара:pos:

Со овој нов случај во кој има прислушувани броеви и по 1000 и кусур денови, значи дека онаа стара опрема која ја уништија, навистина била стара и нефункционална со што сигурно тоа ќе им биде одбраната. Уништиле :гомце: опрема која само зафакала место.

Друго не го знаеме периодот во кој се прислушкувани, Гоца и братучедот не се на функција година и пол што се некој повеќе од 550 дена, ако тие броеви се прислушкувани во тој период автоматски они не се наредбодавателите и лесно ќе си поминат во речиси сите случаи, на пазете сега и Грујо не е на функција скоро година дена.

Обавезно мора да го соопштат периодот за секој поединечно, оти на крајот ќе излезе дека Бранко во 2005 ги прислушкувал:icon_lol:
Се си има, само треба да собереш храброст и да ги ислушаш пресовите.

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.180
Поени од реакции
3.428
Се си има, само треба да собереш храброст и да ги ислушаш пресовите.
Не можам да најдам ниту една функционална страна на соросоидните медиуми, се живо е по се изгледа хакирано[DOUBLEPOST=1479547664][/DOUBLEPOST]Најдов а1он уште работи и на јутуб е потпишано во Ленче Ристоска, инаку јас ретко слушам пресови туку го читам заклучокот и од едните и од другите медиуми, туку и овие го немаат напишано периодот, што би било битно во врска со уништената опрема.
Ќе ги изгледам видеата подоцна не се секирајте

Последно уредено:
W

wicked_1

Гостин
инаку јас ретко слушам пресови туку го читам заклучокот и од едните и од другите медиуми
Затоа ти и викам собери храброст изгледај некој прес, посебно на последниот имаш се убаво објаснето, за причинител, начини и времетраење.

А и тоа што го зборат им е поткрепено со којзнае колку материјални докази и искази од сведоци и засегнати страни, нема потреба ништо да читаш после ова, само е потребно волја, исправена кичма и храброст понекогаш.

Член од
16 мај 2016
Мислења
453
Поени од реакции
613
Што се случува со македонските медиуми?
Вчера новатв објави сторија за пропагандата на вмро, правеле сајтови на српски, нешто слично на велешаните што правеа за трамп. Денес скоро сите медиуми што ја критикуваат власта се down.
ddos maybe? Налутија некој од штаб?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom