Акции на СЈО (Генерална дискусија)

Статус
Затворена за нови мислења.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.698
Поени од реакции
25.101
Многу, многу.
Почнувајќи од 10 годишната хибернација, внатрешна нехомогеност и суетност, лоша кадрова политика, нудење на паторот нагодба за мирно повлекување од власт (што сите го забораија), меки, дезорганизирани протести, па сега со коалицииве со лиле-ферид копучаана...ко да се консултира со ќорава овца што да напраи наредниот ден.
Не само со прислушкувањево, туку и без тоа потезите на бандитиве 10 години беа 100 чекори понапред од нив, поорганизирани, покомпактни - само со многу лоши намери.
Ако Заев во Пржино не знаел дека истата судијка што маста му ја извади и му упропасти живот на Кежаровски дека ќе го „суди“ паторот, нека иде да се фрли у Вардар.
Најголем дел од ова малку изборено до сега е добра волја на странски амбасади (не го кажувам ова во негативна конотација), кои се стаписани и шашардисани од растењето на организација од типот на таа на Пабло Ескобар во 21 век, сред Европа.
Edno realno misenje i od tebe... Posledniot del ti e promasen, ne se ni stapisani ni sardisani recisi site ambasadori ovde se oparuvale uste od vremeto na sankciite kon srbija koga hil i kompanija primaa kesh od sdsm/vmro funkcioneri za meko krsenje na embargoto pa do den denes koga del od evropskite diplomati si imaat biznisi zaedno so nasite politicari. Ti mislis niv gajle im e za tebe? Lol. Ke vidis posle izbori nekoj interesni raboti i kako se saka SVOJATA drzavi i branat NIVNI interesi (zboram za strancite)

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Edno realno misenje i od tebe... Posledniot del ti e promasen, ne se ni stapisani ni sardisani recisi site ambasadori ovde se oparuvale uste od vremeto na sankciite kon srbija koga hil i kompanija primaa kesh od sdsm/vmro funkcioneri za meko krsenje na embargoto pa do den denes koga del od evropskite diplomati si imaat biznisi zaedno so nasite politicari. Ti mislis niv gajle im e za tebe? Lol. Ke vidis posle izbori nekoj interesni raboti i kako se saka SVOJATA drzavi i branat NIVNI interesi (zboram za strancite)
Ништо не си разбрал од тоа што сум го напишал, as usual.
Мали луѓе коментираат луѓе, големи луѓе разговараат за идеи. Мојата идеја е дека има(ше) овде доволно школуван, паметен и разумен народ што заслужува да живее во по-нормална, демократска, правна држава. И ги критикувам сите кога мислам дека тоа што го направиле не е во корист на државава и општиот интерес, а тоа ја вклучува и опозицијата - и отсекогаш така сум пишувал. Тоа што ти се крстиш во една мизерна „човечка“ криминална појава и банда и веројатно ти е ефтино платено за тоа си е твој проблем.
И пишувај на темата, престани да се бавиш со мене.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.698
Поени од реакции
25.101
Ништо не си разбрал од тоа што сум го напишал, as usual.
Мали луѓе коментираат луѓе, големи луѓе разговараат за идеи. Мојата идеја е дека има(ше) овде доволно школуван, паметен и разумен народ што заслужува да живее во по-нормална, демократска, правна држава. И ги критикувам сите кога мислам дека тоа што го направиле не е во корист на државава и општиот интерес, а тоа ја вклучува и опозицијата - и отсекогаш така сум пишувал. Тоа што ти се крстиш во една мизерна „човечка“ криминална појава и банда и веројатно ти е ефтино платено за тоа си е твој проблем.
И пишувај на темата, престани да се бавиш со мене.
Sepak si kurton...

Nemas prestava ni kaj zivees ni so kogo zivees. Vo princip sekoj dobiva sto zasluzil taka i narodot vo mkd. Jas edino se krstam vo sebe, sam stvaram, sam odlucuvam sto, koga i kade ke ziveam. Ti legaci i cekaj nekogo, kukaj, sto ti dusa saka lol...

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Што имам приметено секогаш кога има некоја ваква јака и скандалозна вест поврзана со истрагите на СЈО или со некој друг скандал од големи размери. Провладините медиуми и портали целосно ја избегнуваат веста, не пишуваат ништо (или пишуваат само кратко со пренесување на веста без дополнителни коментари) и тоа трае од 12-48 часа, за после кога ќе ги добијат инструкциите ќе се расфрлат на сите можни страни со истата копи-пејст нарачка, која ќе биде препишана и препрочитана на секој еден интернет, телевизиски или пишан медиум под нивна контрола. Уште поинтересно, и на форумот денес ги нема на темава одредени „дежурни коментатори“, кои по истиот терк ќе чекаат 12-48 часа за реакција.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.698
Поени од реакции
25.101
Што имам приметено секогаш кога има некоја ваква јака и скандалозна вест поврзана со истрагите на СЈО или со некој друг скандал од големи размери. Провладините медиуми и портали целосно ја избегнуваат веста, не пишуваат ништо (или пишуваат само кратко со пренесување на веста без дополнителни коментари) и тоа трае од 12-48 часа, за после кога ќе ги добијат инструкциите ќе се расфрлат на сите можни страни со истата копи-пејст нарачка, која ќе биде препишана и препрочитана на секој еден интернет, телевизиски или пишан медиум под нивна контрола. Уште поинтересно, и на форумот денес ги нема на темава одредени „дежурни коментатори“, кои по истиот терк ќе чекаат 12-48 часа за реакција.

Normalno de... Cekaj vecer na Natali ke i ja ukradat tasnata pa toa sto skandal ke bide... DEMOKRATIJA, koj sto saka pisuva, koj kako saka cita i tolkuva.

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.180
Поени од реакции
3.428
Нормално, тоа се вика стратегија и сум 95% сигурен дека ќе има контра напад, во кој крив ќе биде СДСМ и Зајко, (а можеби и Кејт)
и самите видовте каков беше контра нападот за Димета наш, крив излезе Спасовски, а единствено Диме остана крив кај жена му, за службената кола никој не го боле.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.698
Поени од реакции
25.101
Е така де, затоа и постои изразот чипирани идиоти.
Takva e sredinata, siromasna drzavata, siromasen narodot lesno se manipulira....

Problem e sto ima kurtoni sto mislat deka vo mkd imalo dovolno skolovan, pameten i razumen narod i uste ne sfakaat deka se samo del od ping pong partija.

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.180
Поени од реакции
3.428
Takva e sredinata, siromasna drzavata, siromasen narodot lesno se manipulira....

Problem e sto ima kurtoni sto mislat deka vo mkd imalo dovolno skolovan, pameten i razumen narod i uste ne sfakaat deka se samo del od ping pong partija.
И веруваат дека ќе победат на избори:ROFLMAO:
а не зимаат дигитрон да бројат по избирачкиот список, туку го користат фејсбук како репер:pos:

Член од
29 септември 2016
Мислења
464
Поени од реакции
285
демократија - лажи, кради, само пази да не те фатат

Член од
5 април 2012
Мислења
8.151
Поени од реакции
8.946
И веруваат дека ќе победат на избори:ROFLMAO:
а не зимаат дигитрон да бројат по избирачкиот список, туку го користат фејсбук како репер:pos:
Ах бе темата е за СЈО, ти кажи ми дали мислиш дека Началниче ќе се спаси од затвор за Трезор. Мене ми се чини дека овој предмет е толку сигурен што подобро би било сами да си отидат во Идризово за порано да си ги одлежат годините #ТикТакТикТак

Bitcoin

Член од
24 мај 2005
Мислења
5.530
Поени од реакции
13.903
Дечки, има доволно материјал за дискусија и затоа престанете со тие (едни та исти) муабети.

Во контекст на темава, гледаме дека клопчето се одмотува и фактите полека но сигурно пливаат на површина.
Вистината (како релативна ствар) ја градиме на основа од информациите кои ги апсорбираме секојдневно.
За жал сеуште постои маса на луѓе кои не сакаат, не можат или замижуваат пред многу-очигледната ситуација. Со нив не постои рационална дискусија, и секој обид за аргументирање е невозможен.
Топката ја држат ниско, нивото на дискусија е сведено на шпекулации, конспирации и муабети од непроверени извори зошто само така можат да ја ублажат катастрофалната слика (впечаток) што се остава после секое нивно појавување на тв екраните. Токму поради истите причини, ТВ дуел од типот Груевски - Заев е невозможен.

Но добро е што граѓанското колективно чувство и интелектуалниот свет ја поставил дијагнозата, знае со кого има работа и знае како да го размонтира системот кој практично со европски пари и европски мониторинг успеа да метастазира низ опшеството и да креира една хибридна диктатура кој ќе биде пример за изучување во иднина.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Провладините медиуми и портали целосно ја избегнуваат веста, не пишуваат ништо (или пишуваат само кратко со пренесување на веста без дополнителни коментари) и тоа трае од 12-48 часа, за после кога ќе ги добијат инструкциите ќе се расфрлат на сите можни страни со истата копи-пејст нарачка, која ќе биде препишана и препрочитана на секој еден интернет, телевизиски или пишан медиум под нивна контрола.
Сега ќе причекаме малку повеќе, пошо Мара Протуѓер веќе смислува James Bond филм со кој треба се зашљака аналното рекреирање на илче, пандов и целата вмровска педераана од централен комитет на Халкидики. Уште марсовци им фалат у тоа "конструкциите" да личат на дечиња од пет години. Па, уште се у филмот дека за диме некој им поверува за тоа лажгите.

Член од
15 ноември 2014
Мислења
331
Поени од реакции
319
Pred deset meseci ste ja pocnnale temava i za celo vreme drobite ovoj onoj, chekate Lenche da gi apsi kriminalcite. Pa 25 godini tie se realnost vo drzhavata, premachkani so razni boi, vo pricip ista prikazna, vlastodrshci i pokorena raja koja se stremi i ochajno posakuva da vleze vo gorniot sloj i taka sé vo krug, 25 god. I skoro nikoj vo zatvor, barem ne golemite.
I tuka gledam si verglate dali na forum dali po charshija kako ovoj - onoj nechinel, pa kje go apsele itn.
Pred desetina godini Sonja-TAT i e*a majkata na Bitola, ottogash pa navamu Bitola ne stana grad povekje i kako izgleda nema ni da bidi. A toa dali lezhela kjorka i kolku, za pravnata drzhava e vazhno, ama za narodot, kakva vrska, shtetata e nenadomestliva. Bitolchani si znaat.

Taka i so politicharite, shtetata po drzhavata i narodot e nepopravliva, nemozhe da se opishe so zborovi, a vamu narodot si vergla i taka do nedogled.
Ako pred 20 god. ne se uspea da se napravi pravna drzhava i prevencija od zloupotrebi na funkcija, koj pa sega kje uspee koga celo sudstvo e na kolena plus se shto chini gleda poskoro def da fati ako vekje ne zaminale dosega. Ni Lenche, ni izori, ni nishto, shansata pomina, kje ostane samo vrtenjeto vo krug i jalovi muabeti.

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.180
Поени од реакции
3.428
Ах бе темата е за СЈО, ти кажи ми дали мислиш дека Началниче ќе се спаси од затвор за Трезор. Мене ми се чини дека овој предмет е толку сигурен што подобро би било сами да си отидат во Идризово за порано да си ги одлежат годините #ТикТакТикТак
Јас, па ни ти (можеби) не ги знаме точните докази, знаеме само тоа што ни кажаа на пресот, но биди сигурен дека братучедот сигурно е информиран што има и ако е доволно паметен работи на случајот доказите да немаат ефект по него (ако досега не го направил тоа).
Знаете за онаа големите риби ги јадат помалите, така ќе биде и тука, освен ако не се смени власта, (а јас не очекувам такво нешто) па да биде изедена и големата.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom