C
CrazyCounter
Гостин
prijatele licna karta do 30 dena iznesuva 18 leva, do 3 dena = 36 leva , do 8 casa = 90 leva.Здраво,
Не коментирав на темава но цело време ви ги пратев новите информации посебно од како почнав да чекам вице-претседателот да ми ја потпише декларацијата. Како и да е, во петокот и тоа се случи, потпишана е, заверена, све.
Е сега, видов дека за да си ја подигнам декларацијата треба да платам 50 лева, леџит..но посредникот ми бара 70 евра за да ми „најде адреса“. Погуглав и видов дека во законот за државјанство, член 93 алинеја 4 вели
„Б'лгарски граждани, живеешти в чужбина, които не са вписани в регист'ра на населението и не могат да посочат постојанен адрес в Република Б'лгарија, се вписват служебно в регист'ра на населението от рајон "Средец" на гр. Софија.“
а адресата е „гр. Софија, ул. „Леге” № 6“.
Па ме интересира дали сака да ми земе пари за нешто шо не треба да се зимат пари !?
П.С. Колку пари чини пасошот (по регуларна постапка, 1 месец) и кој се другите трошоци после подигањето на декларацијата.
Ви благодарам.
pasos do 30 dena iznesuva 40 leva, do 3 dena = 80 leva do 8 casa 200 leva.
A za adresata imas opcii moze da bide sluzbena lege 6 vo sofija no imas opcija i da si baras adresa kade ke ti odgovara na primer jas izbrav opstina blagoevgrad grad petric bidejki ziveam vo strumica i bilo sto da mi treba nemora da odam vo sofija. Toa e razlikata koga se bira adresa jas go zemav ukazot i posle bev na slikanje vo petric ne patuvav pak vo sofija i zavrsiv rabota za 10 minuti. pozdrav i seko e dobro na site