- Член од
- 29 февруари 2016
- Мислења
- 41
- Поени од реакции
- 27
I jas sum tuka bez promeni uzas...36xx/2014NEMA NISTO KATASTROFA 2014 I JAS SUM .
I jas sum tuka bez promeni uzas...36xx/2014NEMA NISTO KATASTROFA 2014 I JAS SUM .
Другар вадеше лани или прехлани по редовна постапка ми рече 40 евра дал за пасош а посредник ми рече 200-250 за пасош па затоа прашувам, веројатно го покачиле или посредниците не колат?
Sent from my Redmi Note 3 Pro using Tapatalk
Другар вадеше лани или прехлани по редовна постапка ми рече 40 евра дал за пасош а посредник ми рече 200-250 за пасош па затоа прашувам, веројатно го покачиле или посредниците не колат?
Така е има логика тоа што одеднаш завршуваш ама некако драстично ми дојде 5-6 пати поскапо. Нормално и посредниците си наплаќаат за услуги ама многу ми се виде, затоа што кога го вадиш пасошот ти СИ веќе бугарски државјанин и зошто би се плаќале тие работи што ги наброја? Кај нас е 65 евра итна постапка А сме 20 години поназад од БугаријаВо тие 250 евра такси,провизии за указ,легализирање-преведување извод и пасош по брза постапка.Рече и дека демек е поскапено ама како и да е ако одев по редовна ќе подадев за егн и ќе си одев,па требаше да идам пак за сликање,па пак за подигање пасош ќе ги дадев истите пари по пат.Вака супер ми дојде.[DOUBLEPOST=1479142014][/DOUBLEPOST]
Во тие 250 евра такси,провизии за указ,легализирање-преведување извод и пасош по брза постапка.Рече и дека демек е поскапено ама како и да е ако одев по редовна ќе подадев за егн и ќе си одев,па требаше да идам пак за сликање,па пак за подигање пасош ќе ги дадев истите пари по пат.Вака супер ми дојде.
da od covek sto raboti vo ministerstvoto posigurna zdravjeSa vojna knjizica od dedo mi, i sa izvod iz maticna knjiga da se izjasnio kao bugarin, inace sam veteran od 2013. Br 11***/2013
Imas li neka pouzdana inf, ili?
Jao sad si nasao da se salis, kad nam gori pod nogamada od covek sto raboti vo ministerstvoto posigurna zdravje
Заедно сме и јас сум од 23.09 на финална,ке почекаме до кај нова година,Со среќаOd 21.09 na finalna i uste nisto novo do koga vaka???????
Ако Каракачанов бил против ГЕРБ, а ГЕРБ победи на претстојните избори, според мене тоа не е добро за македонците што бараат бугарско гражданство.Граганите не гласаха за партиjaта,а за ликот Радев. БСП не може да е прва политичка сила. Прва е ГЕРБ.
реално ако бркаш сам цените се вакви: 25 евра даваш за указот, 15 за егн-то и после во зависност од тоа за колку време сакаш да ти излезе пасошот и лк - за месец дена 30 евра, за три дена 60 евра, а за еден ден некаде 100 евра беа мислам... сега по најнормалната варијанта све ќе те фати некаде 70 евра, посреднициве апла колат... ама сам ако трчаш треба да се помачиш, да знаеш како и во кои институции да одиш итн, низ цела Софија треба... реално јас би препорачал да не им се верува на тие посредници бидејќи пази чув дека за егн да извадат наплаќаат по 100 евра... значи 6-7 пати поскапо отколку сам да отидеш. Ама сега ако некои имаат пари за фрлање тоа е, не можеш да ги премислиш.[DOUBLEPOST=1479154006][/DOUBLEPOST]Другар вадеше лани или прехлани по редовна постапка ми рече 40 евра дал за пасош, сам го вадеше, а посредник ми рече 200-250 за пасош па затоа прашувам, веројатно го покачиле или посредниците не колат? Мислам ок е разбирливо и тие да земат процент за услуги ама 5-6 пати поскапо...
реално ако бркаш сам цените се вакви: 25 евра даваш за указот, 15 за егн-то и после во зависност од тоа за колку време сакаш да ти излезе пасошот и лк - за месец дена 30 евра, за три дена 60 евра, а за еден ден некаде 100 евра беа мислам... сега по најнормалната варијанта све ќе те фати некаде 70 евра, посреднициве апла колат... ама сам ако трчаш треба да се помачиш, да знаеш како и во кои институции да одиш итн, низ цела Софија треба... реално јас би препорачал да не им се верува на тие посредници бидејќи пази чув дека за егн да извадат наплаќаат по 100 евра... значи 6-7 пати поскапо отколку сам да отидеш. Ама сега ако некои имаат пари за фрлање тоа е, не можеш да ги премислиш.[DOUBLEPOST=1479154115][/DOUBLEPOST]Другар вадеше лани или прехлани по редовна постапка ми рече 40 евра дал за пасош, сам го вадеше, а посредник ми рече 200-250 за пасош па затоа прашувам, веројатно го покачиле или посредниците не колат? Мислам ок е разбирливо и тие да земат процент за услуги ама 5-6 пати поскапо...
70 до 100 евра е сам да средиш, пресметано и платеноВо тие 250 евра такси,провизии за указ,легализирање-преведување извод и пасош по брза постапка.Рече и дека демек е поскапено ама како и да е ако одев по редовна ќе подадев за егн и ќе си одев,па требаше да идам пак за сликање,па пак за подигање пасош ќе ги дадев истите пари по пат.Вака супер ми дојде.[DOUBLEPOST=1479142014][/DOUBLEPOST]
Во тие 250 евра такси,провизии за указ,легализирање-преведување извод и пасош по брза постапка.Рече и дека демек е поскапено ама како и да е ако одев по редовна ќе подадев за егн и ќе си одев,па требаше да идам пак за сликање,па пак за подигање пасош ќе ги дадев истите пари по пат.Вака супер ми дојде.
Ти благодарам пријателереално ако бркаш сам цените се вакви: 25 евра даваш за указот, 15 за егн-то и после во зависност од тоа за колку време сакаш да ти излезе пасошот и лк - за месец дена 30 евра, за три дена 60 евра, а за еден ден некаде 100 евра беа мислам... сега по најнормалната варијанта све ќе те фати некаде 70 евра, посреднициве апла колат... ама сам ако трчаш треба да се помачиш, да знаеш како и во кои институции да одиш итн, низ цела Софија треба... реално јас би препорачал да не им се верува на тие посредници бидејќи пази чув дека за егн да извадат наплаќаат по 100 евра... значи 6-7 пати поскапо отколку сам да отидеш. Ама сега ако некои имаат пари за фрлање тоа е, не можеш да ги премислиш.[DOUBLEPOST=1479154006][/DOUBLEPOST]
реално ако бркаш сам цените се вакви: 25 евра даваш за указот, 15 за егн-то и после во зависност од тоа за колку време сакаш да ти излезе пасошот и лк - за месец дена 30 евра, за три дена 60 евра, а за еден ден некаде 100 евра беа мислам... сега по најнормалната варијанта све ќе те фати некаде 70 евра, посреднициве апла колат... ама сам ако трчаш треба да се помачиш, да знаеш како и во кои институции да одиш итн, низ цела Софија треба... реално јас би препорачал да не им се верува на тие посредници бидејќи пази чув дека за егн да извадат наплаќаат по 100 евра... значи 6-7 пати поскапо отколку сам да отидеш. Ама сега ако некои имаат пари за фрлање тоа е, не можеш да ги премислиш.[DOUBLEPOST=1479154115][/DOUBLEPOST]
70 до 100 евра е сам да средиш, пресметано и платено