Xibalba
Corona Australis
- Член од
- 24 јануари 2012
- Мислења
- 6.091
- Поени од реакции
- 11.496
Он: Се мислам дали сега е вистинскиот момент да се влезе во ОХБ, гледам стабилизација на цената, а има потенцијал да расте во тек на следната година.
ОХБ има доста голем левериџ на капитал може многу добивка а може и катастрофално да помине. Не е лошо да се земе само многу внимателно со неа.
Он: Се мислам дали сега е вистинскиот момент да се влезе во ОХБ, гледам стабилизација на цената, а има потенцијал да расте во тек на следната година.
Toa so trgovskite dogovori voopsto ne e dobro za ekonomijata. Zabavuvanje na razmenata moze da vodi do recesija.Лорд Dondarrion постирал..
обично може да му се верува....
...но условите на "договорот" ја претвараат Европа во дрогирана и пуна со хормони, адитиви и слично , да не ја спомнам во целост инфериорната положба во однос на претежно американските гигантски корпорации..чии пипци се у секоја можна интересна ниша, насекаде...., за цицање крв до бесвест. Глобализмот е неминовен и пожелен , но не овој корпорацискиот, туку оној во кој на рационален за опстанок на планетата и животот на неа соработуваат , партиципираат и влечат соодветни, максимално можни бенефити....сите...Toa so trgovskite dogovori voopsto ne e dobro za ekonomijata. Zabavuvanje na razmenata moze da vodi do recesija.
Мене како инвеститор ме интересира економијата и глобалниот раст а не нешто друго. Јас сум за либерални трговски договори кој насаат профит за сите компании. Трговски војни и протекционизам се негативни појави. Затоа Трамп не ми се допаѓа. Но барем ќе ги намали даноците и редтејп или барем така вети. Најбитно е да не го продлабочува долгот на САД. Тоа е опасност. Ќе видиме што ќе биде. Ваљда се разбира од макроекономија да не усере нешто....но условите на "договорот" ја претвараат Европа во дрогирана и пуна со хормони, адитиви и слично , да не ја спомнам во целост инфериорната положба во однос на претежно американските гигантски корпорации..чии пипци се у секоја можна интересна ниша, насекаде...., за цицање крв до бесвест. Глобализмот е неминовен и пожелен , но не овој корпорацискиот, туку оној во кој на рационален за опстанок на планетата и животот на неа соработуваат , партиципираат и влечат соодветни, максимално можни бенефити....сите...
ууух.. Херр Инвеститор, ти си млад човек , фати се за работа со време за да не те оддува ветерот на како малите џокици од вол стрит замишљаат либерализам. Никој не спомнува трговски војни и протекционизам, туку копач и мотика...во најшироко сватен смисол, од тастатура до пикомер у длабок рудник... Од опшнси и фјучерси и други "деривативи" нема изгледа баш многу леб да има во некоја догледна иднина....Мене како инвеститор ме интересира економијата и глобалниот раст а не нешто друго. Јас сум за либерални трговски договори кој насаат профит за сите компании. Трговски војни и протекционизам се негативни појави. Затоа Трамп не ми се допаѓа. Но барем ќе ги намали даноците и редтејп или барем така вети. Најбитно е да не го продлабочува долгот на САД. Тоа е опасност. Ќе видиме што ќе биде. Ваљда се разбира од макроекономија да не усере нешто.
Убаво си го кажа своето мислење. Ама јас не сум тема туку МСЕ. Ако имаш мислење за мк изборите груевски и заев кажи.ууух.. Херр Инвеститор, ти си млад човек , фати се за работа со време за да не те оддува ветерот на како малите џокици од вол стрит замишљаат либерализам. Никој не спомнува трговски војни и протекционизам, туку копач и мотика...во најшироко сватен смисол, од тастатура до пикомер у длабок рудник... Од опшнси и фјучерси и други "деривативи" нема изгледа баш многу леб да има во некоја догледна иднина....
..не мислев ништо лошо со советот, ми личиш на умно момче..Убаво си го кажа своето мислење. Ама јас не сум тема туку МСЕ. Ако имаш мислење за мк изборите груевски и заев кажи.
Јас очекувам груевски да тепа и да се продолжи па старо уште некоја година. Заев лошо би можел да е за градежните компании на мсе. Друго прашање е дали ќе го остави даночното ослободување од данок на капитална добивка. Како и да е не би имало поголеми потреси и со промена на власта. Може едни да добијат а други да изгубат но се на се нула разлика.
Треба да си одбереш брокер и да потпишеш договор со него. После преку него ќе можеш вложуваш во акции по твој избор.Би сакал да вложам во вакво нешто. Не се разбирам од тргување со акции, ме интересира каков е процесот на купување/продавање, и кој се најдобри да се купат во моментов. Молам ако може на кратко некој да ми објасни тука или по приватна порака.
Доколку играш на Америчката и те како ќе се опариш сеа а и во иднина, доколку типуваш акции и private equities а бегаш од државни обврзници . Сите очекува после Трамп да падне а таа уште повеќе порасна и со тендеција за огромен раст. Доларот исто.ууух.. Херр Инвеститор, ти си млад човек , фати се за работа со време за да не те оддува ветерот на како малите џокици од вол стрит замишљаат либерализам. Никој не спомнува трговски војни и протекционизам, туку копач и мотика...во најшироко сватен смисол, од тастатура до пикомер у длабок рудник... Од опшнси и фјучерси и други "деривативи" нема изгледа баш многу леб да има во некоја догледна иднина....
...хммм, занимливо со ФЗЦ , но мислам корозија ќе ја изеде, тие што знаат да прават цевки исчезнуат, зградите ќе се урушуваат...Доколку играш на Америчката и те како ќе се опариш сеа а и во иднина, доколку типуваш акции и private equities а бегаш од државни обврзници . Сите очекува после Трамп да падне а таа уште повеќе порасна и со тендеција за огромен раст. Доларот исто.
Политички опортунисти со олигарсите се опарија, па дел од парите најубаво ќе ги внесат во системот преку берза плус до 2018 нема оданочување. Дал бил Зајко или Грујко ако нема насилство берзата стабилно ќе продолжи со раст. Олигарсите и политичарите најлесно им е преку берза да ги внесат во системот тешко заработените милиони плус да си купат некоја фирма а богами многу се потценети а и немаат мнозиински сопственик.
Бранот на МСЕ е започнат време е за мирно јавање.
ФЗЦевки изгледа ќе е интересна периодов .
Македонија мора некад да се гасифицира ебаго .
П.С. имам акции од цевки уште од 2007, за деца/ внуци ќе се најдат
Не викам дека не е можно и тоа, само што времињата на социјалистичките директори кои појма немаа од работење па чекаа залихи да продадат или некој да ги купи се минато. Нови дечки има во градот...хммм, занимливо со ФЗЦ , но мислам корозија ќе ја изеде, тие што знаат да прават цевки исчезнуат, зградите ќе се урушуваат...
Интересна и ризична. Изјавите се дека нивната работа не била многу зависна од гасоводот. Не ми е познато ништо за новите газди ама компанијата лани отпишала речиси 2 милијарди денари.Доколку играш на Америчката и те како ќе се опариш сеа а и во иднина, доколку типуваш акции и private equities а бегаш од државни обврзници . Сите очекува после Трамп да падне а таа уште повеќе порасна и со тендеција за огромен раст. Доларот исто.
Политички опортунисти со олигарсите се опарија, па дел од парите најубаво ќе ги внесат во системот преку берза плус до 2018 нема оданочување. Дал бил Зајко или Грујко ако нема насилство берзата стабилно ќе продолжи со раст. Олигарсите и политичарите најлесно им е преку берза да ги внесат во системот тешко заработените милиони плус да си купат некоја фирма а богами многу се потценети а и немаат мнозиински сопственик.
Бранот на МСЕ е започнат време е за мирно јавање.
ФЗЦевки изгледа ќе е интересна периодов .
Македонија мора некад да се гасифицира ебаго zz:.
П.С. имам акции од цевки уште од 2007, за деца/ внуци ќе се најдат