Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
5 јануари 2015
Мислења
773
Поени од реакции
1.643
С'вет'т по гражданство не е уважил молбата Нјама категорични данни за наличието на в'зходјашт б'лгарин.

Sto mislis? Moze nesto molba da se podnese ili dzabe se od novo?

Мoрa oд нoвo. Пишува дека дoкумент штo си пoднел не е стриктен дoкaз декa имaш предoк блгaрин. Зa решение пo сoветoт немa прaвo нa жaлбa .Oвa гo пишува вo зaкoнoт зa блгaрскo грaждaнствo

Член од
17 август 2016
Мислења
506
Поени од реакции
580
Da vrakjaat od finalna. Jas dvapati bev na dopolintelna, i 2meseci na finalna i me vratija so obrazlozenie deka sovetot po grazdanstvo ne mi ja uvazuvaat molbata.[
С'вет'т по гражданство не е уважил молбата Нјама категорични данни за наличието на в'зходјашт б'лгарин.

Koga ti ja prekinvaa molbata? dopolnitelni dokuneti sho podnese? imash li podneseno potvrda od nekoe zdruzenie?

Член од
2 декември 2015
Мислења
51
Поени од реакции
45
Uste ne sun na zadilzitelna toa prasuvam Posle kolku vreme se menuva Zasto Na mene. Mi pisuva obrazovana prepiska toa mi bese prasanjeto a sum od 26 oktomvri

Член од
31 август 2016
Мислења
18
Поени од реакции
16
Дали некој е можеби запознаен со валидноста на документ од ваков тип. Се работи за крштеница на мој дедо издадена 1944, кај што е точно наведено името и презимето на дедо ми како и датумот на раѓање му е исто точен со датумот што му е пишан во новиве изводи, точно е наведено името и презимето на неговиот родител татко, името на родителот мајка е точно АМА презимето е пишано наместо Владева пишале Владимирова? Она што е проблем е што во изводот од матично (нов извод ваден сега од матична книга на починати) кај дедо-ми е пишано име на родител мајка Владева наместо Владимирева? Дали бугарите би го прифатиле документов како доказ за потелко? Или морам да направам некако промена во изводот на дедо ми во делот родител мајка и да го сменат тоа презиме така што да биде исто со Крштеницата? Фала многу...
Dvete se na V. Kaj mene ednoto bese na I a drugoto na C i pominav :)

Член од
8 септември 2016
Мислења
35
Поени од реакции
7

Sto dokumenti vnes za poteklo

Член од
10 март 2009
Мислења
1.300
Поени од реакции
1.161
Rumen Radev e nov pretsedatel na Bugarija. Borisov izjavi deka ke dava ostavka...[DOUBLEPOST=1479059850][/DOUBLEPOST]Rumen Radev e nov pretsedatel na Bugarija. Borisov izjavi deka ke dava ostavka...

Член од
10 март 2009
Мислења
1.300
Поени од реакции
1.161
Republika bugarija dobi nov pretsedatel Rumen Radev, dokolku Boyko Borisov podnese ostavka i raspisat parlamentarni izbori procedurata znacitelno ke se zabavi :/
Ne samo sto ke se zabavi procedurata toa ne e problem. Problemot sto moze da se sluci e zakocuvanje na procedurata ako dojdat na vlast pak tie drugite...

C

CrazyCounter

Гостин
Ne samo sto ke se zabavi procedurata toa ne e problem. Problemot sto moze da se sluci e zakocuvanje na procedurata ako dojdat na vlast pak tie drugite...
ne mi se veruva prijatele, mislam deka rabotite moze da se odlozat za mesec do dva vo slucaj na ostavka koja ja veti Borisov.... krajna smetka mnogu loso go namestija na Borisov.

Член од
10 март 2009
Мислења
1.300
Поени од реакции
1.161
ne mi se veruva prijatele, mislam deka rabotite moze da se odlozat za mesec do dva vo slucaj na ostavka koja ja veti Borisov.... krajna smetka mnogu loso go namestija na Borisov.
Zosto ne bi ti se veruvalo koga i minatiot pat koga gerb padna od vlast so tie drugite odma ja zakocija procedurata za drzavjanstvo za nas i pocnaa da baraat dokumenti sto edvaj psotojat... Ako Borisov vistina podnese ostavka i ako dojdat tie drugite na vlast pak nema da vidime drzavjanstva nie 100%

C

CrazyCounter

Гостин
Zosto ne bi ti se veruvalo koga i minatiot pat koga gerb padna od vlast so tie drugite odma ja zakocija procedurata za drzavjanstvo za nas i pocnaa da baraat dokumenti sto edvaj psotojat... Ako Borisov vistina podnese ostavka i ako dojdat tie drugite na vlast pak nema da vidime drzavjanstva nie 100%
mozebi si vo pravo da se nadevame deka ke bide kako do sega ....

Член од
24 мај 2015
Мислења
400
Поени од реакции
281
Dvete se na V. Kaj mene ednoto bese na I a drugoto na C i pominav :)
Ист случај имаше и ти? Со различни презимиња кај родителите на човекот или некој други презимиња ти биле различни? Можеш да ми пишеш и приватна порака ако сакаш. Фала ти во секој случај

Член од
5 јануари 2015
Мислења
773
Поени од реакции
1.643
Акo бoјкo дaде oстaвкa најверојатно немa дa имa техничкa влaдa туку влада вo oстaвкa дo парламентарни избори. Мнозинството вo парламентoт oстaнувa. Е сегa aкo изгуби нa избoри бoјкo тoa е друга рaбoтa. Амa пaтриoтите дoбрo стoјaт. Акo гo зaдржaт успехoт oд првиот круг без нив немa дa мoже влaдa дa се oфoрми. Не е се тaкa црнo.[DOUBLEPOST=1479064400][/DOUBLEPOST]Акo бoјкo дaде oстaвкa најверојатно немa дa имa техничкa влaдa туку влада вo oстaвкa дo парламентарни избори. Мнозинството вo парламентoт oстaнувa. Е сегa aкo изгуби нa избoри бoјкo тoa е друга рaбoтa. Амa пaтриoтите дoбрo стoјaт. Акo гo зaдржaт успехoт oд првиот круг без нив немa дa мoже влaдa дa се oфoрми. Не е се тaкa црнo.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom