прошлиот месец бев таму и од што можев на слушнам на другите што им закажуваа, отприлика за март 2018-та беше...Дали последниве два месеца бил некој во Софија да закаже интервју? И кога истото му е закажано?
Ако имате било каква информација, дал од вас ил друг, споделете...
ti na finalna si?Има ли некој информации дали има вратени од финален на дополнитена и колку? Малку е ова чуден статус пак чекање и нервози.Нели е логично да враќаат од задолзително согласување статусот ако не е нешто во ред со документите ,а не и од финална. Бар порано ќе знаеш на што си....
На финална веќе 2 недели, интервју октомври 2015 амбасадаti na finalna si?
od koja godina si?mislam koe brojce si od 2013 si ti
Zdravo mozes
посебен случај си,,колку што гледам велиш неси однел никакви документи ама те вратиле неколку пати во процедура,сега освен ако непланираат уште неколку пати да те вратат на дополнителна би требало или да ти дадат или недајбоже да те одбијат,барем така мислам јас...nemam nisto be brat samo intervjuto i tolku
Zdravo da da Jas go podignav ukazot vo Sofija a imam podneseno preku ambasada vo Skopje tebe Ti izleze ukaz Ili ushte cekas Koga ke Ti izleze ukaz odma pravis rezervacija Na stranata Na koja go proveruvas statusot gore vo leviot agol imas pole Na koje pisiva elektronsko zajavjanje vleguvas I rezerviras termin I odis po ukaz Toa treba da go napravis odma dodeka tvojot ukaz ne e praten so diplomatska poshta ako e praten ke cekas dolgo vreme od tebe zavisi shto ke napravis I kolku ke cekas Ako ushte neshto Te interesira pisi mi vo inbox se ke Ti objasnam Puno pozdrav[DOUBLEPOST=1479006515][/DOUBLEPOST]Ti go podigna taka ukazot, preku ambasada si daj poobjasni malku povece
Zdravo da da Jas go podignav ukazot vo Sofija a imam podneseno preku ambasada vo Skopje tebe Ti izleze ukaz Ili ushte cekas Koga ke Ti izleze ukaz odma pravis rezervacija Na stranata Na koja go proveruvas statusot gore vo leviot agol imas pole Na koje pisiva elektronsko zajavjanje vleguvas I rezerviras termin I odis po ukaz Toa treba da go napravis odma dodeka tvojot ukaz ne e praten so diplomatska poshta ako e praten ke cekas dolgo vreme od tebe zavisi shto ke napravis I kolku ke cekas Ako ushte neshto Te interesira pisi mi vo inbox se ke Ti objasnam Puno pozdravTi go podigna taka ukazot, preku ambasada si daj poobjasni malku povece
6 meseciPosle kolku meseci od intervjuto?
Има ли некој информации дали има вратени од финален на дополнитена и колку? Малку е ова чуден статус пак чекање и нервози.Нели е логично да враќаат од задолзително согласување статусот ако не е нешто во ред со документите ,а не и од финална. Бар порано ќе знаеш на што си....
Мoрa дa имa oбрaзлoжение зoштo сoветoт не јa увaжил мoлбaтa. Акo сoветoт не јa увaжил тoa значи декa мoрaш нaнoвo свеDa vrakjaat od finalna. Jas dvapati bev na dopolintelna, i 2meseci na finalna i me vratija so obrazlozenie deka sovetot po grazdanstvo ne mi ja uvazuvaat molbata.
С'вет'т по гражданство не е уважил молбата Нјама категорични данни за наличието на в'зходјашт б'лгарин.Мoрa дa имa oбрaзлoжение зoштo сoветoт не јa увaжил мoлбaтa. Акo сoветoт не јa увaжил тoa значи декa мoрaш нaнoвo све
Причина за ваков стстус има повеќе муслиманско,српско име презиме ,недостаток на документи и т.нС'вет'т по гражданство не е уважил молбата Нјама категорични данни за наличието на в'зходјашт б'лгарин.
Sto mislis? Moze nesto molba da se podnese ili dzabe se od novo?
Ке почекате малку повеќе.. Јас сум 8 месеци од интервју и уште сум на задолжителнно согласване..26 ??? OKTOMVRI 2016?? Limonka sme bile skoro vo ist den. Ke pocekame okolu 8 meseci minimum, barem tuka na forumov sto objavuvaat luge najbrzo e 8 meseci; poveketo se nad 10 meseci.
Исто, 7 и пол месеци и уште сум на задолжително.Ке почекате малку повеќе.. Јас сум 8 месеци од интервју и уште сум на задолжителнно согласване..