Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

Meh

Член од
15 април 2012
Мислења
1.341
Поени од реакции
2.211
Дали последниве два месеца бил некој во Софија да закаже интервју? И кога истото му е закажано?

Ако имате било каква информација, дал од вас ил друг, споделете...

Pat Bateman

Oh Africa, brave Africa
Член од
7 февруари 2009
Мислења
1.908
Поени од реакции
1.867
Дали последниве два месеца бил некој во Софија да закаже интервју? И кога истото му е закажано?

Ако имате било каква информација, дал од вас ил друг, споделете...
прошлиот месец бев таму и од што можев на слушнам на другите што им закажуваа, отприлика за март 2018-та беше...

• Ми се допаѓа
Reactions: Meh
Член од
5 јануари 2015
Мислења
773
Поени од реакции
1.643
Има ли некој информации дали има вратени од финален на дополнитена и колку? Малку е ова чуден статус пак чекање и нервози.Нели е логично да враќаат од задолзително согласување статусот ако не е нешто во ред со документите ,а не и од финална. Бар порано ќе знаеш на што си....

Член од
9 јули 2014
Мислења
130
Поени од реакции
44
Има ли некој информации дали има вратени од финален на дополнитена и колку? Малку е ова чуден статус пак чекање и нервози.Нели е логично да враќаат од задолзително согласување статусот ако не е нешто во ред со документите ,а не и од финална. Бар порано ќе знаеш на што си....
ti na finalna si?
od koja godina si?mislam koe brojce si od 2013 si ti

Член од
6 јануари 2015
Мислења
1.308
Поени од реакции
1.249
nemam nisto be brat samo intervjuto i tolku
посебен случај си,,колку што гледам велиш неси однел никакви документи ама те вратиле неколку пати во процедура,сега освен ако непланираат уште неколку пати да те вратат на дополнителна би требало или да ти дадат или недајбоже да те одбијат,барем така мислам јас...

Член од
19 мај 2016
Мислења
26
Поени од реакции
51
Ti go podigna taka ukazot, preku ambasada si daj poobjasni malku povece
Zdravo da da Jas go podignav ukazot vo Sofija a imam podneseno preku ambasada vo Skopje tebe Ti izleze ukaz Ili ushte cekas Koga ke Ti izleze ukaz odma pravis rezervacija Na stranata Na koja go proveruvas statusot gore vo leviot agol imas pole Na koje pisiva elektronsko zajavjanje vleguvas I rezerviras termin I odis po ukaz Toa treba da go napravis odma dodeka tvojot ukaz ne e praten so diplomatska poshta ako e praten ke cekas dolgo vreme od tebe zavisi shto ke napravis I kolku ke cekas Ako ushte neshto Te interesira pisi mi vo inbox se ke Ti objasnam Puno pozdrav[DOUBLEPOST=1479006515][/DOUBLEPOST]
Ti go podigna taka ukazot, preku ambasada si daj poobjasni malku povece
Zdravo da da Jas go podignav ukazot vo Sofija a imam podneseno preku ambasada vo Skopje tebe Ti izleze ukaz Ili ushte cekas Koga ke Ti izleze ukaz odma pravis rezervacija Na stranata Na koja go proveruvas statusot gore vo leviot agol imas pole Na koje pisiva elektronsko zajavjanje vleguvas I rezerviras termin I odis po ukaz Toa treba da go napravis odma dodeka tvojot ukaz ne e praten so diplomatska poshta ako e praten ke cekas dolgo vreme od tebe zavisi shto ke napravis I kolku ke cekas Ako ushte neshto Te interesira pisi mi vo inbox se ke Ti objasnam Puno pozdrav

Член од
25 август 2016
Мислења
438
Поени од реакции
318

Da vrakjaat od finalna. Jas dvapati bev na dopolintelna, i 2meseci na finalna i me vratija so obrazlozenie deka sovetot po grazdanstvo ne mi ja uvazuvaat molbata.

Член од
5 јануари 2015
Мислења
773
Поени од реакции
1.643
Da vrakjaat od finalna. Jas dvapati bev na dopolintelna, i 2meseci na finalna i me vratija so obrazlozenie deka sovetot po grazdanstvo ne mi ja uvazuvaat molbata.
Мoрa дa имa oбрaзлoжение зoштo сoветoт не јa увaжил мoлбaтa. Акo сoветoт не јa увaжил тoa значи декa мoрaш нaнoвo све

Член од
25 август 2016
Мислења
438
Поени од реакции
318
Мoрa дa имa oбрaзлoжение зoштo сoветoт не јa увaжил мoлбaтa. Акo сoветoт не јa увaжил тoa значи декa мoрaш нaнoвo све
С'вет'т по гражданство не е уважил молбата Нјама категорични данни за наличието на в'зходјашт б'лгарин.

Sto mislis? Moze nesto molba da se podnese ili dzabe se od novo?

Член од
22 август 2016
Мислења
21
Поени од реакции
22
С'вет'т по гражданство не е уважил молбата Нјама категорични данни за наличието на в'зходјашт б'лгарин.

Sto mislis? Moze nesto molba da se podnese ili dzabe se od novo?
Причина за ваков стстус има повеќе муслиманско,српско име презиме ,недостаток на документи и т.н

Член од
18 септември 2014
Мислења
828
Поени од реакции
747
26 ??? OKTOMVRI 2016?? Limonka sme bile skoro vo ist den. Ke pocekame okolu 8 meseci minimum, barem tuka na forumov sto objavuvaat luge najbrzo e 8 meseci; poveketo se nad 10 meseci.
Ке почекате малку повеќе.. Јас сум 8 месеци од интервју и уште сум на задолжителнно согласване..

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom