Види немам искуство на темава ама до толку мозам да сврзам, во самиот проспект ти пишува дека троши 2кв ел.енергија на саат. Е сега просто 10 саати во денот да го користиш ти е 20кв потрошени во денот, под претпоставка дека преку ден нема да си дома или тогаш ќе спиеш а само навечер после 10 ќе се грееш за да заштедиш зашто викаш сметките ти се битни 20кв х 3,5 денари (толку е цената на евтина тарифа навечер после 10) = 70 дневно ама запамти ова ти е само навечер после 10 ако се грееш. Ако го користиш истово за преку ден да се грееш цената ти расте на одма скоро за двојно зашто тогаш 1кв ел.енергија е 6,5 денари.Ете такво нешто ми треба компактно и зидно и да не зафаќа многу место. За клима незнам тоа буџето ми е околу 400 евра. До сега сум се греел на дрва но повеќе немам место каде да ја ставам во кујната каминот што ми е на дрва а и исто тако на местото каде што имав оџак сега таму е поставен аспиратор.
Со таков електричен камин колку би биле сметките за струја на месечно ниво? Да не надминуваат над 2000 ден битно ми е.
Е сега дали 2кв се доволно за ти да го загрееш твојот стан ти си знаеш.
ПС како и да вртиш газот ти е од позади зашто ти нема да спиеш преку ден и да си буден навечер за да се грееш на ефтина тарифа и сигурно ќе ти троши над 2000 денари месечно, а дали ке бидеш загреан е друго прашање. (не велам дека треба да ставиш клима само ти направив пресметка за уредот кој го постави)

.