- Член од
- 19 март 2011
- Мислења
- 18.984
- Поени од реакции
- 40.199
Зошто бре младино наша „прогресивна“ си толку неписмена? Прво, во прекарот си напишал „ја“. Море неписмен, „јас“ е правилниот збор. „Уствари“ (треба да е „у ствари“) е од српскиот јазик....Уствари може има дно...таму сигурно ќе се сретнат со Иреал и Ѓорѓи![]()
Секогаш кога немаш аргументи се фаќаш за правописни грешки.Зошто бре младино наша „прогресивна“ си толку неписмена? Прво, во прекарот си напишал „ја“. Море неписмен, „јас“ е правилниот збор. „Уствари“ (треба да е „у ствари“) е од српскиот јазик.
Има и подолу од дното кај што сум јас. Ти. Јас сум барем писмен, а ти си тежок уличар за кој турбо фолкот е врв на уметноста. Можеби се правиш „cool“ тврдејќи обратно, ама се гледа колку си неписмен.
семантика и ad hominem тоа се едниствените и најсилните оружја за оние кои немаат аргументиСекогаш кога немаш аргументи се фаќаш за правописни грешки.![]()
Не си во СЈО, најверојатно во некое од министерствата.Во СЈО. Што има врска тоа? Работам секако.. и вака и така.
Кажа „артуЕБ“... и остана жив. Де жити мене, прочитај го напишаното и кажи кои аргументи не можам да ги побијам. Кои црни аргументи ги немам, кутро мало? Па не гледаш ли дека се сотреа од навреди кон мене, а никого не сум го навредил, само сум го пишувал аргументирано она што го согледувам. За жал, се „истопорија“ неуки соговорници кои воопшто не се зрели за дискусија.[DOUBLEPOST=1477921291][/DOUBLEPOST]Секогаш кога немаш аргументи се фаќаш за правописни грешки.![]()
Па штом не пишувам одбрана значи дека не сум партиски овде. За чудо, има и такви кои се овде според (семејните и работните) обврски, а не од партиски причини како ти. Што ми го „береш гајлето“ кога сум во можност да пишувам. Можам од секаде да пишувам.. дома, работа, мобилен... Но имам и други обврски во животот.Не си во СЈО, најверојатно во некое од министерствата.
Има врска како нема, со народни пари телаќаат за јадење гурабии по форуми, имај бар малку совест, сработи нешто. Можеби пак токму тоа тие работна обрска.
Оклучи се барам еднаш од дома да не бидеш вака сомнителен, можеби немешаш приватност со работа.
Цел викенд тука војна водат твоите сопартијци за да го одбранат Диме, а ти дремеш никаков те нема во одбрана, срамота. Чекаш понеделник 08:30h.
Се сложувам, јас не лижам газови.Јас она што го сработувам, тешко дека ти и цел живот ќе имаш шанса да го сработиш.
А.. не ни мислев, да беше за тоа, лесно ќе ти беше.Се сложувам, јас не лижам газови.
Може и намерно го помилувале за да имаат џокер за вакви работи пред избори..Еден од "криминалците" што го бркале Диме бил помилуван од Иванов
Нема дно јамава со гомна во која што паднаа.
Уствари може има дно...таму сигурно ќе се сретнат со Иреал и Ѓорѓи![]()
Се понашаат како джавата да е на татко им и мајка им.Спасов бил во ноќна рута со службена кола и бензин на државна сметка
Туарегот со кој што дополнителниот заменик министер Диме Спасов направи две сообрајни несреќи, вечерта го наполнил резервоарот со бензин од службената картичка на Министертво за труд и социјала
.....на сопруг, на сопруга......Се понашаат како джавата да е на татко им и мајка им.
Тоа не е прекршок , те гонат ако приватно возило наполниш со службена картичка ...Спасов бил во ноќна рута со службена кола и бензин на државна сметка
Туарегот со кој што дополнителниот заменик министер Диме Спасов направи две сообрајни несреќи, вечерта го наполнил резервоарот со бензин од службената картичка на Министертво за труд и социјала
Сигурен сум дека од нивна сметка никогаш нема да дадат 30.000 денари за "гоштевање" со бифтек.Се понашаат како джавата да е на татко им и мајка им.