Диме Спасов локални јебо

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.688
Поени од реакции
11.790
ima vo oficialniot izveštaj na MVR deka vozačot od incidentot vo gradski park vozel po nego, toa sega što negiraat tie što samite taka kažale togaš e drugo.
Lažna izjava se goni krivično ako se raboti za krivično delo, a siten soobraćaen incident ne e toa.
Sekojdnevno ima lažni izjavi što osiguriotelnite kompanii gi tužat, ne im se plaća šteta i plaćaat sudski trošoci, nikoj ne e gonet krivično.
Vo oficialniot izveštaj na MVR ne pišuva za vozenje pod dejstvo na alkohol, toa e izmislica na žoltite sorosoidni portali. Tie vo početok pišuvaa za teški soobraćajki i povredeni luđe... Sega treba site da bidat parično kazneti od komisija za regulacija na mediumi, baška privatni tužbi
аа такооооооо
да не треба и овие лошо паркираниве да му платат нешо? како и оној шо го собрал у спротивна лента? курвичето за претрпен страв нешо и нарушен углед? да ги оратиме на рехабилитација на малдиви, м?
и да бил пијан неможе да се знае веќе кога не била стандарна процедура напраена јер пичето избегал и се пријавува по пет саати
и уште го браниш тука а има еден куп нерегуларности, почни со возење на службено возило од др министерство па заврши со тоа кај шо бега од полиција

Sent from my iPhone using Tapatalk

Z

zmej gorjanin

Гостин
ima vo oficialniot izveštaj na MVR deka vozačot od incidentot vo gradski park vozel po nego, toa sega što negiraat tie što samite taka kažale togaš e drugo.
Lažna izjava se goni krivično ako se raboti za krivično delo, a siten soobraćaen incident ne e toa.
Sekojdnevno ima lažni izjavi što osiguriotelnite kompanii gi tužat, ne im se plaća šteta i plaćaat sudski trošoci, nikoj ne e gonet krivično.
Vo oficialniot izveštaj na MVR ne pišuva za vozenje pod dejstvo na alkohol, toa e izmislica na žoltite sorosoidni portali. Tie vo početok pišuvaa za teški soobraćajki i povredeni luđe... Sega treba site da bidat parično kazneti od komisija za regulacija na mediumi, baška privatni tužbi
А што е проблемот ако возел? Го лупнал и не застанал ко секој нормален што прави. Што требало да направи оштетениот, да се надева дека ќе му проработи совеста на Диме и утре ќе дојде ќе му плати за штетата што му ја направил? Можел поштено ко човек да застане, да си плати штетата, да си плати казна што возел под дејство на алкохол и тоа е тоа (барем него сигурно не му се проблем пари). Тој што го следел се јавил неколку пати у полиција за да ги извести за неговата локација (зошто криминалци што го бркале за да го убијат би го правеле тоа побогу). Лошото не е сообраќајката, туку што пробал да бега, па и уште лаже за некаква криминална група. Од кај ја виде која криминална група се ако биле у кола, па и имињата на сите им ги знае.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.854
Поени од реакции
17.091
А што е проблемот ако возел? Го лупнал и не застанал ко секој нормален што прави. Што требало да направи оштетениот, да се надева дека ќе му проработи совеста на Диме и утре ќе дојде ќе му плати за штетата што му ја направил? Можел поштено ко човек да застане, да си плати штетата, да си плати казна што возел под дејство на алкохол и тоа е тоа (барем него сигурно не му се проблем пари). Тој што го следел се јавил неколку пати у полиција за да ги извести за неговата локација (зошто криминалци што го бркале за да го убијат би го правеле тоа побогу). Лошото не е сообраќајката, туку што пробал да бега, па и уште лаже за некаква криминална група. Од кај ја виде која криминална група се ако биле у кола, па и имињата на сите им ги знае.
Прво никој не ти плаќа штета, може само некој со нерегистрирана кола, секогаш се оди преку осигурителна компанија.
Ако те удри некој и бега грешка е да го бркаш или да му се закануваш. Остануваш на местото а полиција доваѓа и утврдува факти. Полиција не смее да ти даде ни негови лични податоци спрема број на таблица, само може да пријавиш.
Ако го поместиш возилото нема пари, едино со европски, без полиција, но за тоа треба да го знаеш другиот учесник и да го составите европскиот.
А јас прочитав дека штетата на сите 3 возила е 150еу што значи се работело само за помали оштетувања бидејќи се работи за скапи коли.
А секојдневно на паркинг нам ни ги удираат колите и џипови и доставни камиончиња па никому ништо. И да го видам ако немам човек што ќе се нафати да сведочи (а не ми е роднина ) ништо не правам, едино јас да му направам штета, бушење гуми и слично, но тоа не е тоа.[DOUBLEPOST=1477871054][/DOUBLEPOST]
со возење на службено возило од др министерство па заврши со тоа кај шо бега од полиција
Sent from my iPhone using Tapatalk
АВРМ потпаѓа под истото министерство

Последно уредено:

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.762
Поени од реакции
7.594
Прво никој не ти плаќа штета, може само некој со нерегистрирана кола, секогаш се оди преку осигурителна компанија.
Ако те удри некој и бега грешка е да го бркаш или да му се закануваш. Остануваш на местото а полиција доваѓа и утврдува факти. Полиција не смее да ти даде ни негови лични податоци спрема број на таблица, само може да пријавиш.
Ако го поместиш возилото нема пари, едино со европски, без полиција, но за тоа треба да го знаеш другиот учесник и да го составите европскиот.
А јас прочитав дека штетата на сите 3 возила е 150еу што значи се работело само за помали оштетувања бидејќи се работи за скапи коли.

А секојдневно на паркинг нам ни ги удираат колите и џипови и доставни камиончиња па никому ништо. И да го видам ако немам човек што ќе се нафати да сведочи (а не ми е роднина ) ништо не правам, едино јас да му направам штета, бушење гуми и слично, но тоа не е тоа.
Абе види, некој ќе си ќути и никому ништо, некој ќе си брка работа и ќе биде обештетен.
Ете дечконо кој бил удрен од Диме си збркал работа,не останал на принцип "никому ништо" и еве ќе си ја истера правдината.

Z

zmej gorjanin

Гостин
А секојдневно на паркинг нам ни ги удираат колите и џипови и доставни камиончиња па никому ништо. И да го видам ако немам човек што ќе се нафати да сведочи (а не ми е роднина ) ништо не правам, едино јас да му направам штета, бушење гуми и слично, но тоа не е тоа.
За осигурителна компанија да ти плати штета мора да постои европски записник и на тој записник да бидат потпишани и тој што направил штета, демек ја признава вината и оштетениот. У случајов Диме си ја киднал. Мислев ако неќел да се мрцвари пошто е министер и пари не му се проблем, можел да му плати и завршена работа, дури и полиција немало да дојде.

Вака ко некој копиљ што украл кола од дома се испонашал.

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.762
Поени од реакции
7.594
За осигурителна компанија да ти плати штета мора да постои европски записник и на тој записник да бидат потпишани и тој што направил штета, демек ја признава вината и оштетениот. У случајов Диме си ја киднал. Мислев ако неќел да се мрцвари пошто е миностер и пари не му се проблем, можел да му плати и завршена работа, дури и полиција немало да дојде.

Не бе па ти. Требало да вика полиција,увид да се прави, записник, па после судска постапка да биде обештетен. Со среќа. :LOL:

Можел димче и европски да направи, да си го викне возачот да потпише. И да му "заврши работа" на човекот. Ама решило детето да бега.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.854
Поени од реакции
17.091
За осигурителна компанија да ти плати штета мора да постои европски записник и на тој записник да бидат потпишани и тој што направил штета, демек ја признава вината и оштетениот. У случајов Диме си ја киднал. Мислев ако неќел да се мрцвари пошто е миностер и пари не му се проблем, можел да му плати и завршена работа, дури и полиција немало да дојде.

за компанија да плати треба она да одреди кој е крив ( или суд), не сами меѓу себе.
Со бркање ништо не добиваш, посебно ако немаш сведоци. А ако имаш сведоци пак глупаво е да бркаш некого, правиш без потреба кривично дело, доволно е да му знаеш број на таблица и да пријавиш, така и ти пишува во европскиот формулар..
Знам пријател, на времето син му возел пред да положи, го удрило моторче од тротоар што се симнувало на улица. Син му избегал, а моторџијата почнал да гњави во МВР со мало парче боја од колата и марка на кола, да се истражувало, а имал малку штета. Им досадил и му рекол некој од полицајците, абе знаеш ли ти колку пари е анализата, ти ќе ја платиш а ти си крив сообраќајно, тој и да го најдеме е крив само за возење без дозвола.

Z

zmej gorjanin

Гостин
за компанија да плати треба она да одреди кој е крив ( или суд), не сами меѓу себе.
Со бркање ништо не добиваш, посебно ако немаш сведоци. А ако имаш сведоци пак глупаво е да бркаш некого, правиш без потреба кривично дело, доволно е да му знаеш број на таблица и да пријавиш, така и ти пишува во европскиот формулар..
Знам пријател, на времето син му возел пред да положи, го удрило моторче од тротоар што се симнувало на улица. Син му избегал, а моторџијата почнал да гњави во МВР со мало парче боја од колата и марка на кола, да се истражувало, а имал малку штета. Им досадил и му рекол некој од полицајците, абе знаеш ли ти колку пари е анализата, ти ќе ја платиш а ти си крив сообраќајно, тој и да го најдеме е крив само за возење без дозвола.
Не е битно кој одредува кривица, битно и двајцата мора да сте потпишани и да дадете некаква верзија за настанот. А Диме си избегал.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.854
Поени од реакции
17.091
Не е битно кој одредува кривица, битно и двајцата мора да сте потпишани и да дадете некаква верзија за настанот. А Диме си избегал.
ако избегал а имаш сведоци и негов број викаш полиција. Мислам ако тој избегал и не плаќаш увид ( 250 евра), а што на пример го плаќаш ако викаш полиција бидејќи тој не сака да се состави записник. ( после со тужење од него го земаш и тој трошок).
Лично на мојата кола исто џип пред 5-6 години кај амбуланта Јане Сандански и оштети заден браник, ама сведоците што го виделе не му го виделе бројот, а и да го виделе дали ќе сакаа да чекаат 3-4 сата полиција е прашање.
Работата е или вози џип или стара ефтина кола или фул каско.

PsychoalieN

Омлет мастеР
Член од
12 јули 2009
Мислења
1.703
Поени од реакции
1.411
Ја барам сличната на оваа тема за Ленчето кога се истумба во провалија со службено возило при секусален чин со неоткриена машка особа ама неможам да ја најдам.
Некој да не знае случајно ?
Специјална јавна обвинителка завршила во провалија со својот автомобил

D

Daedalus

Гостин
Сеа јавно ако излезе Мијалков и ебе овца, а потоа ја убие, све тоа сред Партизанска, се облие со нејзината крв, а потоа почне со ножот да боде мали деца и да ги сквернави нивните тела, вака ќе изглеа постот на Ireal

„Добро, убаво си стои во евиденцијата на МВР, тоа бил имот на Мијалков и имотот се наоѓал позади пазарчето Буњаковец, а настанот не се одвивал сред Партизанска. Тоа што Заевци сакаат да ја искривуваат реалната слика е друг муабет. Не дека бранам било кого, ама пред 25-30 години, во времето на СФРЈ, имаше поригорозни мерки за медиумска етика и изнесување на веродостојни факти.

Според извештајот, децата кои воедно биле 15 годишен криминалец и неговиот пријател, познати по нивната активност во шарената револуција, најверојатно пратени од СДСМ за да направат конфликт, а не 9 годишни девојчиња, се нашле на имотот на Мијалков додека ја подготвувал овцата за јадење, претходно веќе заклана на неговиот друг имот во Волково. Мијалков немал никакви полови односи со овцата, туку бил поставен под таков агол за да може подобро да ја извади волната.
Мијалков ги предупредил да се тргнат, но криминалците почнале да му се закануваат, еден од нив извадил нож и ја заклал сопствената сестричка која јасно стои во извештаите на МВР дека се противела. Мијалков пробал да го спречи, влегле во конфликт и Мијалков после долга борба, успеал да го онеспособи. Потоа дошле соросоидите и го сликале во таа поза додека Мијалков давал вештачко дишење за да го спаси девојчето, очигледно со цел СДСМ да добијат на политички поени и да го изветоперат вистинскиот настан. Вакви спинови веќе се повеќе од јасни, нема што да се зборува.“

Последно уредено од модератор:
Член од
16 декември 2012
Мислења
2.750
Поени од реакции
7.268
Добро бе Иреал, Владе & Co, згрешил ли нешто Диме или не? Мора ли за секоја глупост да скокате како педерчињата кога се осеќаат навредени од Лет? Самоиницијативно ли скокате или такви се директивите? Доволно е само да премолчите...

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
8.394
Поени од реакции
12.058
Шо скокаш ко џокер у покер?И каква врска има фросина со случајов
Има кога ќе почнеш да збориш дека ти си добар родител кој ги воспитал неговите деца да се пазат, па затоа сообраќајки може да им се случат само на тие „лоши родители“ што не си ги воспитале децата.

Z

zmej gorjanin

Гостин
ако избегал а имаш сведоци и негов број викаш полиција. Мислам ако тој избегал и не плаќаш увид ( 250 евра), а што на пример го плаќаш ако викаш полиција бидејќи тој не сака да се состави записник. ( после со тужење од него го земаш и тој трошок).
Лично на мојата кола исто џип пред 5-6 години кај амбуланта Јане Сандански и оштети заден браник, ама сведоците што го виделе не му го виделе бројот, а и да го виделе дали ќе сакаа да чекаат 3-4 сата полиција е прашање.
Работата е или вози џип или стара ефтина кола или фул каско.
Ок, еве ја утре на колава моја ќе и го изгребам крилото, ќе напраам дупка и фино лепо записникот и ќе си бирам која регистрација ми прдне од улица. Битно да ми платат, а дали некој друг ќе го јаде не е битно. Не е така, и двајцата мора да бидете присутни во осигурителната компанија кога ќе се предава записникот. А доколку неќе да прави записник и се прави наудрен, тогаш автоматски него глоба од 200 евра му следува од полиција, колку што ми е познато, и после можете да се тужите за материјалната штета. А плус европски записник покрива само до 250 евра штета, во нашиов случај не знаеме штетата колкава е кај другото возило. Може возел пасат и му ја ебал предницата а кај овој само гребаница.

Kajgana Shop

На врв Bottom