MIKI1
Поставувач на неодговорени прашања.
Добло.
„Фиат Добло„?...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Добло.
Во тебе има чиста волја, суштина ( ти си Бог)и манифестација на форми, и волја како динамички аспект со цел да станеш или докажеш дека си Бог?Терај.
кажува верник во препакиран јудаизам..Пантеизмот постои/постоеше и пред Телема; ш‘о ќе ти уште еден пантеизам, препакуван во модерна амбалажа?...
Или, Телема е поинаков пантеизам од пантеизмот?...![]()
кажува верник во препакиран јудаизам..
2 третини од вашето свето писмо - е јудејското свето писмоЗа „дамиз„:
http://pravoslavie.mk/tema/pravoslavie-za-pochetnitsi/
Ко ќе најш нешо заедничко меѓу Црквата и јудеите, јави ми се на 223-305.
Не само јас, сите останати и се останато е дел од Бог во својата суштина (Битие), тоа е ,,образот" божји.Вака речено, уште “сега“ ти си Бог?
2 третини од вашето свето писмо - е јудејското свето писмо
Не само јас, сите останати и се останато е дел од Бог во својата суштина (Битие), тоа е ,,образот" божји.
то е комунистички број, немаш некој духовен телефонски број?, као свето тројство пример...Е, сага јави ми се на 223-305.
Абе црквата ваша вели и дека лавовите паселе трева, дека тревата и останатите растенија биле постари од сонцето, дека змија комуницирала со луѓе и ред други ,,вистини". Така да, што вели црквата твоја има валидност исто колку и тоа што вели Гандалф од господар на прстените.Дел од „...сите останати...„, а мислам на Црквата, велат дека атрибутот „образ Божји„ се однесува на човековата слободна волја и на разумот, кои Бог му ги втиснал на човекот по раѓање.
Патем кажано, Црквата вели дека Бог Творецот и Неговите творенија, немаат ништо заедничко по својата природа.
Како ќе ги надминеш овие разлики меѓу Црквата и Телемата?
Бог не живее во куче!Не само јас, сите останати и се останато е дел од Бог во својата суштина (Битие), тоа е ,,образот" божји.

Абе црквата ваша вели и дека лавовите паселе трева, дека тревата и останатите растенија биле постари од сонцето, дека змија комуницирала со луѓе и ред други ,,вистини". Така да, што вели црквата твоја има валидност исто колку и тоа што вели Гандалф од господар на прстените.
то е комунистички број,
Баш напротив, на долго и на широко објаснив што претставува за мене тој поим, ти од друга страна, се повикуваш за валидност на толкување од црква што тврди дека крокодили паселе трева, дека растенијата се постари од сонцето, дека сонцето застанало и стоело на исто место цел ден, дека пингвини од антарктикот, кенгури од австралија и мрзливци од амазон оделе до блискиот исток за да влезат во дрвена арка, дека змија убедувала луѓе да јадат од дрво што дава знаење.... и ред други ,,вистини" и ,,мудрости".[DOUBLEPOST=1477562592][/DOUBLEPOST]1. Не знаеш што означува „образ Божји„ па уште се повикуваш на Постанокот, кој со Телема нема благе везе.
2. Не можеш да ја опишеш и надминеш разликата меѓу Бога Творецот и творенијата, освен со огромна доза од фантазирање, што е во духот од Телемата.
Обиди се пак...
Само ќе укажам дека на англиски куче се пишува - dog, додека бог се пишува - godБог не живее во куче!![]()
Што би дошло: God =/= Dog 
Kапиталистички?Како изгледа капиталистички број?...
Kапиталистички?
Баш напротив, на долго и на широко објаснив што претставува за мене тој поим, ти од друга страна, се повикуваш за валидност на толкување од црква што тврди дека крокодили паселе трева, дека растенијата се постари од сонцето, дека сонцето застанало и стоело на исто место цел ден, дека пингвини од антарктикот, кенгури од австралија и мрзливци од амазон оделе до блискиот исток за да влезат во дрвена арка, дека змија убедувала луѓе да јадат од дрво што дава знаење.... и ред други ,,вистини" и ,,мудрости"
И јас се прашувам зошто треба да ги оставам крокодилите, а ,,доказот" дека мојот став е погрешен да го гледам во истото толкување каде крокодиливе паселе трева....Остај го крокодилите раат; поимот „образ Божји„ не го означува она кое го велиш, небитно колку долго и широко си мудрувал...
А разликата меѓу Творецот и творенијата е непремостлива.
Но, тоа не е никаков пробем, оти во светот од илузиите, можно е и премостување на непремостливото па така, твојот пантеистички бог може да се разлее низ своите творенија и да стане аморфна непрепознатлива маса.
Се прашувам: кој ти ја откри таа разлевачка способност од пантеистичкиот бог?