Акции на СЈО (Генерална дискусија)

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
24 март 2010
Мислења
15.364
Поени од реакции
26.412
имаше во мое време али изгледа се меѓу 600.000 Македонци шо се иселија...
Најверојатно. Ова што е останато, се приучено. Имаат една скрипта само, ја препишале на хартија од последниот учен што се исселил, и само нејзе ја користат. Сега, ако фатат да работат на посложено барање, како ова на Катица, ќе и ебат матер на базата, ни бекап не помага...

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Најверојатно. Ова што е останато, се приучено. Имаат една скрипта само, ја препишале на хартија од последниот учен што се исселил, и само нејзе ја користат. Сега, ако фатат да работат на посложено барање, како ова на Катица, ќе и ебат матер на базата, ни бекап не помага...
Да не беше СДСМ ни бејкап ќе немаа на податоците овие од УДБК

Член од
16 мај 2016
Мислења
459
Поени од реакции
616
може да забраниш да ти влегува во двор и недвижнина, друго не. ( не смее да објави во медиуми твоја слика во гро план без дозвола, но објектите се јавни). Мешаш баби и жаби, СЈО се однесува несериозно и ангажира приватен детектив ( тој што бегаше). Целата работа е да се направи предизборна правокација и да се сврти вниманието од битните работи...
Еден од ретките моменти каде што се согласуваме.
За да правиш бизнис во другите држави треба да следиш еден куп закони и регулации, за да правиш бизнис во македонија доволно е само мито да си платиш. Чудно е што не сме на врвот на листата.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Ги оштетува време тие работи. Да не избрзуваме.
Море се забаивме какво избрзување, ова требаше да се открие уше пред 10 години кога почна, на самиот зачеток

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Vo red pocituvam poveketo lugje vo drzavava kako i clenovi ovde na forumov imaat jasna politicka pripadnost, no problemite vo drzavata se mnogu pogolemi od onie dnevni sitno partiski prepukuvanja so cel sobiranje na nekoe politicko poence na svoja smetka ocrnuvajki go sto e mozno poveke politickiot sopernik !
Vlasta koja vladee so drzavava cela decenija seuste saka da prodolzi da vladee i toa potpolno na istiot nacin kako i dosega, do pred samo desetina dena liderot Gruevski rece deka mu bile potrebni 63 pratenika so cel da ima apsolutna vlast kako i dosega i da pravi sto saka so i vo drzavata, a opozicijata da e piknata vo sise i bukvalno da nema pravo na glas, a site dobro znaeme deka apsolutna vlast na edna partija i eden lider vo bilo koja drzava na planetava e ednakvo na diktatura i mislam deka toa ne e dobro za edna demokratska i pluralna drzava ... od druga strana opozicijata jalova i jadna nemajki sto da mu ponudi na gragjaninot samo napagja i ocrnuva i ocekuva SJO da im pomogne osobeno sega vo predizborniot period sto e mozno poveke da se napadne i ocrni politickiot sopernik, a site tie poeni da otidat na kontoto na najgolemata opoziciska partija !
Fakt e deka Katica Janeva i nejziniot SJO tim rabotat i se odnesuvaat samo na kriminalite i prekrsuvanjeto na zakonot od strana na pripadnicite/funkcionerite na VMRO-DPMNE i na nitu edna druga politicka partija vo drzavava sto mislam deka e pogresno, politikata ne treba da ima nikakva vrska so sudstvoto ta bilo JO ili SJO seedno, sekoj e(treba da e)ednakov pred zakonite bez razlika na partiskiot dres, no vo ovoj slucaj SJO nastapuva isklucivo kako voena alatka na opozicijata. Dokolku opozicijata saka da pobedi na ovie ili na bilo koi drugi izbori mora da se doblizi do obicniot gragjanin i da mu ponudi realni i ostvarlivi raboti, a tie realni raboti vo prva mera se ekonomija i infrastruktura, bidejki Makedonecot kako mentalitet poveke si go gleda lebot doma otkolku da se zamara so nekakvi demokratski procesi i sl.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Другар по милијардити пат, СЈО е формирано СТРИКТНО за криминалите што произлегоа од снимките.

Член од
22 јули 2016
Мислења
1.748
Поени од реакции
750
Пасворд не знаеме, заборавивме, а тие што работат со компјутеров отидоа на пауза, во странство де.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.364
Поени од реакции
26.412

Поцивилизиран комуњар, пробува да ги покондури провинцијалците по дух од неговата партија.

Член од
21 ноември 2012
Мислења
1.174
Поени од реакции
744
Најстрашно од сè е што никој веќе не се обидува барем да го замаскира очигледното, дека она несреќно СЈО не може да одржи прес-конференција без таа да биде бомбастично најавена од една политичка партија и тоа со точни информации околу предметот и идните обвинети. Дури и да има криминал за гонење, станува дегутантно, оти кога ќе почнеш да вработуваш партиски фаци во демек независна институција, многу е тешко да ја убедиш јавноста дека си непристрастен и навистина гониш сторено кривично дело. А можеше да биде сè поинаку, ама простете на етикетава, глупи ви се сценаристите. Навикнати се во својата матична држава да ги набљудуваат сопствените граѓани како едни крајно неинформирани, глупави и најчесто дебели консументи што голтаат сè што ќе им сервираш, па и на сите преостанати гледаат исто.

Еве, сепак ќе посочам филмски пример. Ало, улогите се погрешно поделени. Фата требаше да мавта со документација и бројки, а Бети да држи политички монолог, не обратно. И кој му ја подготвуваше маркетиншката кампања на филмов? Не, не истопоруваш политичар пред музеј ако е приказната за музејот, затоа што ОН НЕ ТРЕБА ДА ЈА ЗНАЕ СОДРЖИНАТА НА ФИЛМОТ ШТО НАСКОРО ЌЕ СЕ ПРИКАЖЕ!!! И најлошите Б-продукции не прават вакви утки. А сега, кога публиката е разочарана поради провидноста на содржината што произлегува од непознавање на филмската граматика, да не се чудите ако некој сценарист ви смисли пародија во која на крајот Фата и нејзиното друштво аплицира на конкурсот за театарски претстави кај Бети.
http://novamakedonija.com.mk/NewsDetail?title=ЗАМП-да-ја-забрани-македонската-политика&id=bc8acfc8-d029-42a2-890b-b7fb97ef3d29

Член од
12 март 2009
Мислења
20.867
Поени од реакции
17.108
има уште нејасни работи... сјо најави предмет за грчкиот автопат
Колку што пратев, ЕУ формира тим за истражување на работата на Актор, прво се засилија, имаше и изјави, ама нешто замолкнаа... 99% од грчките дилови со еу пари на балканот се исти, работата ја вршат локалците а грците само кајмакот го зимаат... а проблемот на ЕУ не му е тоа што гркот наплаќа х3 од реалните трошоци, туку што кајмакот не иде во грција регуларно, да се оданочи, туку го перат и изнесуваат на други сметки... но што има со тоа сјо кога еу истражителот замолча, не ми е јасно:confused:
можно е Актор да добил помош околу перењето пари од локалните фирми , но тоа беше вообичаено и досега кај овакви дилови, а не верувам дека не подмачкале и некој еу фактор, Така и ова работа на сјо ми изгледа депласирано, длабок офсајд...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom