Акции на СЈО (Генерална дискусија)

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Те прашав нешто, што се криеш како глушец каналски?
Па ти одговорив. Инаку, јас Иванов го знам барем 20-на години назад. Многу поинаков од денеска. Мислам дека е „глупав“ што прифатил да биде политичар, врзан за партија, иако тој и порано (колку што сум го гледал на ТВ) беше со истава „провиниенција“. Интелигенцијата и познавањето ја има.[DOUBLEPOST=1477465935][/DOUBLEPOST]
Ме интересира, дали сметаш дека е непотизам началникот на УБК да биде братучед на премиерот?
Не, не е иста работа. Тоа се функции, именувани.

S

silmarillion

Гостин
Не Жорж претходно бил со Сорос провиненцијата како член на управен одбор, освен ОСВЕН, ако Сорос нема свои инсталации во самата ВМРОвска провиненција.:vozbud:

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Штом Грујо вака ја моли Вмро НП да им се приклучи во коалиција, се гледа дека работава е врвка.
Ама ми се чини дека ќе биде.[DOUBLEPOST=1477466804][/DOUBLEPOST]
Не Жорж претходно бил со Сорос провиненцијата како член на управен одбор, освен ОСВЕН, ако Сорос нема свои инсталации во самата ВМРОвска провиненција.:vozbud:
Па јас сум го гледал во ТВ емисии. Немало тогаш дискусии за Сорос или слично. Сорос беше актуелен најмногу како „спонзор“ на А1, па Велија некои пари за техники ги беше пренаменил за увоз на трговска стока (место кредити да зема), па му ги бараа парите, само не знам дали Сорос или друг беше.[DOUBLEPOST=1477466980][/DOUBLEPOST]
И така Васе после неколку вакви емисии наеднаш го менува мислењето, или нашки кажано му го вадат мозокот, и станува бранителот на Грујос. И сега ваков човек ќе ми пишува колумни за тоа кој како работел. Абе ајде. Ни збор не треба да му се верува.
Зар ти читаш (или гледаш) нешто за да веруваш или не? Не треба. Гледај и сам заклучувај. Јас не бирам што ќе гледам, дали е опозициско или власт-ино. Знаејќи ја „провиненцијата“ на оној што зборува, го земам со голема резерва она што го кажува.[DOUBLEPOST=1477467072][/DOUBLEPOST]
A дали го уапсија Гоогле или покренаа постапка против гоогле за снимање на објекти и лица?
Веројатно имале судски налог.

Последно уредено:

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Веројатно имале судски налог.
Велиш дека суд дал налог за снимање на моја, твоја, и сите останати приватни куќи и објекти во сопственост на граѓаните без да бидеме известени или прашани?
Ова власт дефинитивно треба да си оди со вакви недемократски постапки

S

silmarillion

Гостин
Па јас сум го гледал во ТВ емисии. Немало тогаш дискусии за Сорос или слично. Сорос беше актуелен најмногу како „спонзор“ на А1, па Велија некои пари за техники ги беше пренаменил за увоз на трговска стока (место кредити да зема), па му ги бараа парите, само не знам дали Сорос или друг беше.
Ништо не си гледал ти. Хорхе беше член на управен одбор на ФООМ на Сорос кај нас, незнам како се пали paint на Кајгана да ти нацртам. Сорос бил исто што и денес, за разлика од него Хорхе според тебе бил секогаш со иста провиненција. Од тука логички заклучок ВМРО = Сорос.

Член од
5 ноември 2012
Мислења
2.819
Поени од реакции
6.294
Еве нешто за судиката која ќе го суди Грујо. Изгледа се стари познаници...

Судијката Татјана Михајлова, која на 21 ноември треба да го суди Никола Груевски, како обвинет во предметот за насилствата во општина Центар, уште додека била адвокат, кодошела судии и обвинители кај тогашниот премиер Груевски.

Михајлова пишува дека претседтелите и судиите од штипското подрачје Миланчо Рамбабов, Македонка Поп Картова, Стојанче Рибарев (сега судија на Врховниот суд), Боге Илиев и низа други судии се во шемата која таа не може да ја разбие . На листата на Михајлолова на нестручни и корумпирани судии и обвинители се и десетина луѓе од Скопје.

Адвокатката Михајлова, која по испраќањето на писмото до Премиерот и Владата, со прилог на пресуди за кои смета дека се криминални, веднаш потоа станува судија на кривичниот суд и е распоредена во одделот за судење на организиран криминал , а подоцна како судија кривичар во истиот суд.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Велиш дека суд дал налог за снимање на моја, твоја, и сите останати приватни куќи и објекти во сопственост на граѓаните без да бидеме известени или прашани?
Ова власт дефинитивно треба да си оди со вакви недемократски постапки
Судската власт е една од самостојните (три) власти во РМ, покрај извршната и законодавната.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Судската власт е една од самостојните (три) власти во РМ, покрај извршната и законодавната.
судската власт не се постави самата себе си и треба вакви судии да се разрешат и казнат
како и оној кој раководи со вакво судство кое дава налог за масовно снимање и фотографирање на граѓаните

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Ништо не си гледал ти. Хорхе беше член на управен одбор на ФООМ на Сорос кај нас, незнам како се пали paint на Кајгана да ти нацртам. Сорос бил исто што и денес, за разлика од него Хорхе според тебе бил секогаш со иста провиненција. Од тука логички заклучок ВМРО = Сорос.
- Добар ден!
- Има и зрели, синко.

Што има врска ова што си го напишал. „Ништо не си гледал“. Ова е некоја уличарска финта, а? Од каде знаеш што и колку сум гледал. Каде спомнав дали бил или не бил во Сорос? Ништо мене тоа не ми значи. Сум го гледал за други дискусии, не за активности за Сорос. Колку паметни форумџии има, да се чудиш.[DOUBLEPOST=1477470434][/DOUBLEPOST]
судската власт не се постави самата себе си и треба вакви судии да се разрешат и казнат
како и оној кој раководи со вакво судство кое дава налог за масовно снимање и фотографирање на граѓаните
Дури и оној што и дал налог на К. Јанева (СЈО)?

S

silmarillion

Гостин
Се насука ко сом пак а? : ))) Ништо не ти значи тоа што неможеш да го одговориш пошто немаш капацитет да дискутираш. Само лупеташ неодржани тези и кога некој ќе ти врати ти почнуваш со твоите многу добро познати одговори - уличар, необразован, јас незнам, не сум стручен и слично. Незнаеш да логицираш бе Жорж затоа сите постови ти се неповрзани еден со друг, крај со крај сам неможеш да си фатиш и затоа ќе почнат да те избегаваат за сериозна дискусија а ќе те чепкаат кога ќе им е досадно пошто знаат дека ќе лупнеш нешто што ќе се смеат сите.

На муабетот за Хорхе, ти викаш дека тој секогаш бил со ВМРО, дали и бил со ВМРО и кога бил член на управен одбор на ФООМ на Сорос? (Ако одговориш "незнам" не ни враќај одговор : )))

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Дури и оној што и дал налог на К. Јанева (СЈО)?
СЈО дава предмет и барање и предлог до суд некој да се притвори или приведе. То е легална процедура и за неа си постои документација
Е сега ние имаме стотици иљади снимки на разговори на еден куп граѓани и политичари и бизнисмени во тек на 10 години за кои никој не знае поради што се снимани, ниту се дел од некои судски постапки ниту пак ЈО не покрена никаква акција ни истрага да се види кој тоа во Македонија го снимал целиот народ сите телефонски пораки, смс пораки а веројатно и интернет комуникации.
2 години се вртат снимки де во живо де по интернети де по телевизии, и требаше Катица да и текне да викне стручњак од Ериксон чија опрема за такво снимање постои во Македонија за да вештачи дали истата е користена во тие снимања.
Да и речеш Фала на Катица пошто поради неа и таквите во Македонија конечно почна борба против незаконитоста.

Член од
5 април 2012
Мислења
8.152
Поени од реакции
8.946
Нема трета власт кај нас, освен СЈО се е сконцентрирано во палатата на вмро. Ваква контрола, тортура и крволочност немало во Источна Германија.

Не ми е јасно што ќе се случува. Доколку се тераат сериозно предметите на СЈО ќе има распад на сите институции како што ги знаеме. Може и подобро ќе е така после 25 години пак ќе градиме држава.

http://www.libertas.mk/uteshna-nagrada-za-aneta-arnaudovska-pretsedatelka-na-krivichniot-sud-na-mestoto-na-panchevski/

Последно уредено:
Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Се насука ко сом пак а? : ))) Ништо не ти значи тоа што неможеш да го одговориш пошто немаш капацитет да дискутираш. Само лупеташ неодржани тези и кога некој ќе ти врати ти почнуваш со твоите многу добро познати одговори - уличар, необразован, јас незнам, не сум стручен и слично. Незнаеш да логицираш бе Жорж затоа сите постови ти се неповрзани еден со друг, крај со крај сам неможеш да си фатиш и затоа ќе почнат да те избегаваат за сериозна дискусија а ќе те чепкаат кога ќе им е досадно пошто знаат дека ќе лупнеш нешто што ќе се смеат сите.

На муабетот за Хорхе, ти викаш дека тој секогаш бил со ВМРО, дали и бил со ВМРО и кога бил член на управен одбор на ФООМ на Сорос? (Ако одговориш "незнам" не ни враќај одговор : )))
Не гледаш ли дека „лупаш“, трескаш... зелени глупости. Ама нема никаква врска она што реплицираш. Иванов не бил никогаш член во ВМРО ДПМНЕ. Јас сум го гледал во емисии каде не се дискутирало за Сорос. И на крај краишта... што има врска Иванов во темава... „Лупаш“ работи кои се тотално хаотични. Како мало дете. Што има врска (не)интелигенцијата и слабиот умствен капацитет на К. Јанева со Ѓ. Иванов?[DOUBLEPOST=1477477860][/DOUBLEPOST]
СЈО дава предмет и барање и предлог до суд некој да се притвори или приведе. То е легална процедура и за неа си постои документација
Е сега ние имаме стотици иљади снимки на разговори на еден куп граѓани и политичари и бизнисмени во тек на 10 години за кои никој не знае поради што се снимани, ниту се дел од некои судски постапки ниту пак ЈО не покрена никаква акција ни истрага да се види кој тоа во Македонија го снимал целиот народ сите телефонски пораки, смс пораки а веројатно и интернет комуникации.
2 години се вртат снимки де во живо де по интернети де по телевизии, и требаше Катица да и текне да викне стручњак од Ериксон чија опрема за такво снимање постои во Македонија за да вештачи дали истата е користена во тие снимања.
Да и речеш Фала на Катица пошто поради неа и таквите во Македонија конечно почна борба против незаконитоста.
Апсолутно.
Само прашав дали треба да се смени и судијата што му дал налог на СЈО, ти рече дека треба сé да се смени (со што се сложувам, катастрофа е).[DOUBLEPOST=1477480142][/DOUBLEPOST]
Манете го бе. Ко пицајзла е досаден, како со алгоритам да водите дискусија.
Знаеш што е алгоритам? Браво, ме изненадуваш. (Или само си го слушнал зборот, па си рече да го употребиш).

Последно уредено:
Член од
12 март 2009
Мислења
20.868
Поени од реакции
17.108
A дали го уапсија Гоогле или покренаа постапка против гоогле за снимање на објекти и лица?
не се глупирајј, кажува забрането било за државни органи да работат без посебни мерки... друго е приватно лице да најми приватен детектив, а може и самиот да истражува. Од друга страна пред бихачка приватно обезбедување малтретираше новинари и им гиодзема камерите затоа што ги снимиле џипови со српски таблици, на озлогласената Канвас која впрочем е и забранета во Србија. МВР ( Спасовски) формално отвори постапка и ја закачи мачку о реп, у најдобар случај ќе има само парична казна за наредбодавецот...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom