Што ви е бе луѓе? И да сме чуле и да не сме чуле та преку тасета... кого уште го заболе за пар буржоази кој глумат дека некого можат да контролираат и дека ги држат работите под контрола?
Па не е ова 19 век, па срања попут масони, илуминати, редови, ориенти, црни и бели папи и останати куротресотини да владеат и командаат со светот, криво ми е кога гледам како млади луѓе се навлечени и сеуште веруваат во овие глупости.
Вакви и слични ложи низ балканов од секогаш постоеле и можеби сеуште постојат не викам не, но од секогаш целта на овие багри (низ Македонија и екс Ју) им била една а тоа е ``лична корист`` да се налапаат пари, да договорат некоја мутна зделка а во меѓувреме да го извадат гзот со муабет сличен на овој (Јас сум принц на големата ложа на ориентот јас сум масон од не знам таму кој ред) јас сум Дончо уствари..
2016 е мајку му, живееме во време каде што технологијата гази се пред себе, и драстично влијае над човековиот ум (го прави имун на овие прикаски и глупости)
Не се замарајте, и да постојат, не ви можат ништо лично на вас или на човештвото.
Слободни ѕидари, редови,секти,ложи,групи, курци-палци и останати ВИСТИНСКИ организации во Македонија изумреа одамна, (кој уште верува во овие глупости?) сега ова што го има низ Македонија се обични криминалци кој нашле начин како да си го извлечат газот и да склопат некој дил со вакви приказни.. а народ ко народ, си верува...
Да е така ко што веруваат многу испрани мозоци низ Македонија, еден Бајруш, Јане Тица,Аце Циганот и останати кримоси и гангстери се поголеми редови,масони или што ти ја знам таму од тие "вистинските'' што се представуваат дека се.