Ти си изгледа природно малоумен, нема сомнеж. За чудо, не гледав „360“, а и да сум гледал, каква врска има тоа со мене и со муабетов. Теба да си ептен глупав за да кажеш дека не можеш да „браниш“ устав ако не си ги слушал снимките. Ова само дебил може да го напише. Каква врска има едно со друго, изгледа навистина немаш капацитет да разбереш за што станува збор. Јас коментирам дека според уставот не може да се прави паралелизам во јавното обвинителство... без разлика дали има снимки или не. Знам дека не можеш ова да го разбираш, многу е тешко за твојот капацитет. Затоа само се лигавиш овде без да ми одговориш зошто мислиш дека законот на СЈО е уставен. Некои дадоа (дебилни) одговори, на пр. дека штом партиите се договориле, тие се над уставот и судот. Ова е бисер на векот.toa deka rabotis povekje raboti,jasno e. dudlanje penisi i kuckanje na forumi 09-16h se povekje od edna rabota. ako ne razbiras `bugarski` ne e bitno ti pak si gi ceskas krajnicite so penisite po stabovi. nemoras da razbiras deep throat za da go praktikuvas, kako ti na primer.
okolu shtab, vashiot `najpameten` vcera mu go nacukaa do jaja na 360. sega mi e jasno zaso vakvi amebi kako tebe kucaat po partiska naredba.istiot terk,povtoruvaj edno te isto i lazi lazi i lazi uste povekje. stom popovski go popi,a toj go broite za najcitan i najpameten vo toa zabokrecinata narecena mvro, sto ostanuva za shlajmot od hierarhijata kako tebe?
samo shlaem kaok tebe moze da `brani`ustav koga negoive kurodavaci se vo opasnost,a snimkite gi nema cueno. normalno,toa sto ne go znaes, nemoze da ti nasteti. isto kako faktot deka si glup
na site okolu tebe im e tesko poso si glup,samo tebe ne te trza poso si preglup da sfatis deka si glup.
Како ме обвинуваш така? Каде сум рекол дека бранам вакви работи, ако се навистина така? Напротив, мора да се санкционира. Не пишувајте нешто кое нема основа. Значи, покана, налози... она што е законски задолжително, мора да се има за да се исплатат парите. Се што се работи незаконски мора да се санкционира.[DOUBLEPOST=1476961065][/DOUBLEPOST]Без грам срам трошат народни пари како да се на мајка им и татко им.
@Pane-G,@Inglourious Basterd,@Del Boy,@Ѓорѓи Н., @мкд владе,@Ireal ,@bitushanec и ова не вие е за верување?
Штом нешто кажеш, од устата ти излегува измет. Смрдиш, не труеш сите, ти недоабортирано „чуече“. [DOUBLEPOST=1476961118][/DOUBLEPOST]Таа Весна работи против-уставно кажи им @Ѓорѓи Н. ти забегано човече.
На што мислиш?[DOUBLEPOST=1476961407][/DOUBLEPOST]@Ѓорѓи Н. кажи бе дали смее вака да се игра? Ако имаш работа извини, работи си.
Овој другиов не го ни тагнувам, него кур го боли.
А баш ќе беше добро така паметни и двајцата, да ни кажат збор два за ова. Ај можеби некој следен пат, кога ќе треба да се каже дека Катица е глупа, моментално не е.
Големи лажговци сте. Законот за СЈО е неуставен, а СЈО е легална институција, формирана според закон. Читајте малку подетално што пишувам. Знам дека капацитетот не ви е до таму развиен, ама не се нафаќајте на дремење по форумиве ако немате капацитет за разговор. За да плукате, навредувате... со тоа само немоќта се покажува..Ќе ти улета сега Ѓорѓи со муабет "СЈО не е уставно и нема што понатака да дискутираме"...
Стандард!
Македонија при распадот на СФРЈ беше кажано дека со Словенија се единствени кои имаат топ закони и устави. И сега имаме милион закони.Се додека во оваа земја со закон не се забрани лице осудено да извршува државни функции ние нигде нема да мрднеме. Абе еј основна работа што ти ја бараат секаде во странство ДОКУМЕНТ ЗА НЕОСУДУВАНОСТ, кај нас такво нешто не постои!!! СРАМОТА! Пратеник (Амди, Љубе) да можеш да станеш а си осудуван, во обвинителство (Бургија) да можеш да работиш а си осудуван, срамота! Мизерија македонска вечна за вечни векови.
Ona koga ke kazes nesto i vo istata recenica se demantirasКако ме обвинуваш така? Каде сум рекол дека бранам вакви работи, ако се навистина така? Напротив, мора да се санкционира. Не пишувајте нешто кое нема основа. Значи, покана, налози... она што е законски задолжително, мора да се има за да се исплатат парите. Се што се работи незаконски мора да се санкционира.[DOUBLEPOST=1476961065][/DOUBLEPOST]
Штом нешто кажеш, од устата ти излегува измет. Смрдиш, не труеш сите, ти недоабортирано „чуече“. [DOUBLEPOST=1476961118][/DOUBLEPOST]
На што мислиш?[DOUBLEPOST=1476961407][/DOUBLEPOST]
Големи лажговци сте. Законот за СЈО е неуставен, а СЈО е легална институција, формирана според закон. Читајте малку подетално што пишувам. Знам дека капацитетот не ви е до таму развиен, ама не се нафаќајте на дремење по форумиве ако немате капацитет за разговор. За да плукате, навредувате... со тоа само немоќта се покажува..
Бев сведок во една фирма во Словенија како за 30 центи што фалеа од приватна фирма сакаа да викнат полиција каде отишле парите, па сега види кај се тие, кај сме ние. Во право си за закониве само ја потврдувам твојата теза дека кај нив се почитуваат и спроведуваат а кај нас не, т. е. селективно во зависност кој е на власт.Македонија при распадот на СФРЈ беше кажано дека со Словенија се единствени кои имаат топ закони и устави. И сега имаме милион закони.
Проблемот е НЕ се почитуваат и не се спроведуваат од страна на тие што се задолжени да го чуваат правниот поредок во државата.
Колку сакаш закони имај, волкот пак парче ќе ги прави овците .
Докажан,со морал и висока свест професионалец треба, а не милион закони.
200.000 административци ем е*ат 1.500.000 народ ем преку даноци си наплаќаат
Се се знае кај нас, ама ништо не се превзема и изгледа нема ни да се превземе
Џорџе, бе, Џорџе, (де)генерацијо моја...Ти си изгледа природно малоумен, нема сомнеж. За чудо, не гледав „360“, а и да сум гледал, каква врска има тоа со мене и со муабетов. Теба да си ептен глупав за да кажеш дека не можеш да „браниш“ устав ако не си ги слушал снимките. Ова само дебил може да го напише. Каква врска има едно со друго, изгледа навистина немаш капацитет да разбереш за што станува збор. Јас коментирам дека според уставот не може да се прави паралелизам во јавното обвинителство... без разлика дали има снимки или не. Знам дека не можеш ова да го разбираш, многу е тешко за твојот капацитет. Затоа само се лигавиш овде без да ми одговориш зошто мислиш дека законот на СЈО е уставен. Некои дадоа (дебилни) одговори, на пр. дека штом партиите се договориле, тие се над уставот и судот. Ова е бисер на векот.
Пак лажеш[DOUBLEPOST=1476962974][/DOUBLEPOST]Ona koga ke kazes nesto i vo istata recenica se demantiras
Токму тоа и го напишав. Прочитај... „СЈО е легална институција, но законот за СЈО не е уставен“. Тоа и јас го трубам. И велам дека додека не се промени тоа (ако се промени) состојбата е тековната. И законско е работењето на СЈО.Џорџе, бе, Џорџе, (де)генерацијо моја...
Отече со незаконитоста на СЈО. Не знам како не ти е јасно дека СЈО е формирано со Закон, и се додека тој закон е на сила - СЈО е законски. Точка.
Ако, Уставен одлучи да го укине законот, тогаш може да кажеш дека СЈО е незаконски. Впрочем, досега Уставен имаше доволно време - како што пример експресно го укина Законот за помилување ( тој де, со кој твојот имењак ги аболицира криминалците). Настрана што и стариот и новиот претседтел на Уставен се од тефтерчето на Гоца, (откако , нели го “лустрираа“ тој што не беше од тефтерот а, покасно ги доби во Стразбург)
Кој е тој член од законот каде се дозволува формирање паралелна институција како СЈО ?Џорџе, бе, Џорџе, (де)генерацијо моја...
Отече со незаконитоста на СЈО. Не знам како не ти е јасно дека СЈО е формирано со Закон, и се додека тој закон е на сила - СЈО е законски. Точка.
Ако, Уставен одлучи да го укине законот, тогаш може да кажеш дека СЈО е незаконски. Впрочем, досега Уставен имаше доволно време - како што пример експресно го укина Законот за помилување ( тој де, со кој твојот имењак ги аболицира криминалците). Настрана што и стариот и новиот претседтел на Уставен се од тефтерчето на Гоца, (откако , нели го “лустрираа“ тој што не беше од тефтерот а, покасно ги доби во Стразбург)
Па не би се сложил ја со тебе баш.Се е ставено на една карта- изборите. Ако власта ги добие изборите нема да се види ниту сјо ниту опозиција, нема шанси низ судовите да помине ниту една пресуда. Доколку опозицијата ги добие изборите, сваровски судиите веднаш ке ги сменат капите и ке почнат да си ја бркаат работата како што треба па ке фрчат обвиненија, притвори, пресуди, тогаш ниту уставен нема да им биде од помош.... Овие избори ке бидат пекол.