Фан клуб: Карпош Соколи

• Креатор на темата Креатор на темата Viktoranius
  • Време на започнување Време на започнување
Нормален ли е Матиќ?

Во сабота играте тешка утакмица со Мзт, него му игра Пери 37 минути...Вркиќ 30, Лабовиќ 25 и Дувњак 26...ненормален.

Иначе падна у вода ова за младиве демек била Библ после бруката од Сутјеска а?

Сапунџиев 11 минути, Дамјан само 2...

Najsmesno e sto Damjan, Sapunot i Bakoc vnesoa svezina vo igrata :icon_mrgr:[DOUBLEPOST=1476946325][/DOUBLEPOST]
https://en.wikipedia.org/wiki/Ryan_Richards најверојатно блиску до Соколи

Kao current club mu se vodi San Antonio Spurs :eek:

p.s. Sega citam, pred 20 dena bil vo nivniot kamp i treniral kao kraen filter dali ostanuva so niv ili ne. Od 2010 do pred 20 dena se negov klub, celi 6 godini gi imaat pravata vrz nego za vo Septemvri celosno da se otkazat od nego.

So nego dobivame big man i physical presence vo reketot ona sto ocajno ni falese. Ako uspeeme da gi konsolidirame skokovite, nesto sto site ekipi ne dominiraa togas sansite ni se pogolemi za da stigneme do nekoja pobeda.

Последно уредено:
Ајде ајде, може со овој ќе победите некој у БИБЛ...

Како су правила за у македонску лигу колко странца ќе смеев да играв?

Кларк Кент многу со емоции ги следиш натпреварите на Соколи кога е тесно дури и у подтрибинскиот простор идеш ;)

Abe zasto go smenivte Matic, dobar si bese, covekot si kaza ne e on kriv, nema centar, nema cetvorka, nema suter, nema play, nema rezervi, a vie nisto igraci ne mu nosite i posle Matic vi kriv (tie 15 sto gi donesovte ne se racunaat, posle 10 od nula se pocinja) za 0-7 vo aba . Nego da si go stavite vie Stevce trenjer da vi bide? Ima u Podrzikonj razraboteno taktika ima parce da pravite...
Vi ja eba majkata toj Matic, ve odra so pari, a rezultati top... Ali jebi ga, ko ce koga ako ne seljak seljaka...

Нема потреба од Стевче, Драган Николич ке биде нов тренер.

Од она што можев да го прочитам, тоа е дека на почетокот од тренерската кариера бил помошник во ПСЖ. Потоа менува неколку клубови во кариерата. Една работа што го врзува за Македонија е тоа дека во минатото во 2 наврати ги водел Профитнес Охрид(?) жени но нема информации со каков успех. Исто така му бил и помошник на Дуда, откако замина Кесар.
Потоа го превзема Младост Земун од втора лига и експресно го внесува во прва. Во првата сезона завршува на 5то место, што е и најголем успех во историјата на клубот. Сеуште е тренер на Земун (од денес не), а тимот го остава со скор 3-1 на делба на првата позиција. Имаат само 1 пораз во сезоната, и тоа со 1 разлика.
Интересна работа е тоа што кај него во екипата е и Главчев, кој на сите досегашни натпревари не е испод 17 мин, стартер е, со индекс постојано во минус и на 3 натпревавари нема постигнато кош, па по тоа гледам дека скоро секој натпревар 1 полувреме го игра со 4 играчи.

Немам информации за каков тренер се работи и кои се неговите карактерни особини, каков стил на кошарка и играчи преферира. Она што го гледам и што јас мислам дека на овој тим му фали фајтер за тренер. Тренер што ќе може психички да ги олабави/спреми играчите повеќе отколку тренер кој ќе ги спреми тактички.

Прва задача ке му биде да го вклопи во системот Ричардс. Факт е дека е квалитетен центар, али Матич не успеа да го вклопи во системот со тие вртелешките на пик и постојано го мореше уместо да му спушти топка под кош па овој да игра грбно.
Второ, очекувам екипата да има подобра ротација, затоа што до сега имавме премногу честа ротација и играчите не можеа да влезат во ритам на натпреварот, нешто што најевидентно беше кај Ричардс.
Трето и најбитно е психолошката завеса да се тргне од екипата. Факт е дека имаме квалитетен состав, по мене подобар од оној на МЗТ, имаме играчи кои имаат играно по најдобрите лиги во Европа, но до сега тоа не клика.
Ова не е воопшто лесно, но ако успее барем во овие 2 од 3 работи тогаш ке биде многу подобро на терен.

Ке има тешка задача особено затоа што следни се натпреварите против Ѕвезда, Будучност, Цедевита, а наредното гостување ни е во Белград против ФМП.
Има малку време да ја спреми екипата до Понеделник. Не очекувам победа на гости (тоа е реткост во аба), но ако прикажеме добра игра тоа ке биде прв позитивен сигнал.

Ајде честито , најголемо изненадување до сега мислам и Будуќност не беа свесни што им се случуваше ,а искрено и солидна екипа имате едини што може фа му правите проблем на МЗТ моментално

U mk liga da, u ABA site mu praat problemi na MZT :icon_mrgr:

Fala, pa da igramo u bibl finale.
Не тепате увек, ама кога ќе победите, тренерите си маваат оставки. Шчепановиќ не е повеќе тренер на Будуќност :icon_mrgr:

Иначе озбилно ќе ја играте Библ до крај? Нема да се чувате и да отпаднете порано, нема цел лигава да ја гурате, место да чувате играчи...

Не тепате увек, ама кога ќе победите, тренерите си маваат оставки. Шчепановиќ не е повеќе тренер на Будуќност :icon_mrgr:

Иначе озбилно ќе ја играте Библ до крај? Нема да се чувате и да отпаднете порано, нема цел лигава да ја гурате, место да чувате играчи...

Да, прочитав. . .
Најголем проблем им беа лошите резултати во Еуро Куп. Таму немаат победа. Ова со нас им беше капак.

За библ не очекувам ништо. Таму сме пријавени само за да избегнеме домашно првенство и да играат младите. Никој не очекуваше дека ке имаме толку негативен биланс во АБА, па да мораме редовите да ги консолидираме преку победи во библ. Не знам дали е планот да се влезе во следна фаза, но доколку е тогаш можеме да направиме уште 3 победи (имаме уште 2 со Фени, 2 со Пеќ, 1 Тирана, 1 Трепча и 1 Сутјеска). Со 4 победи ке бидеме во следна фаза, а на останатите натпревари децата ке имаат простор да играат, независно од резултатот.

Добри добри Соколите, па и повеќе публика имаат од МЗТ 2-300 души во сала. :pos:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom