Fringe
Скитник низ паралелни светови
- Член од
- 24 септември 2011
- Мислења
- 7.898
- Поени од реакции
- 3.006
falaPostenski pratki vo vrednost do 45 evra
Прегледај го приврзокот 158174
УПС и ДХЛ си имаат посебни царински одделенија и кај нив секоај пратка се царини како што знам ... плус не ти кажуваат одма дека пратката е кај нив туку ги задржуваат некое време за да наплатат и лежарина .. ако ти е многу за плаќање кажи му на продавачот мислам дека може да ги контактира и да си ја повлече пратката јас така лани направив кога мајмуниве од ДХЛ за пратка од 110 евра од спортсдирект ми побараа 7500 денари царина лежарина и ддв.. ги контактирав и си ја повлекоа пратката ми ги вратија сите пари .Јас порачав покер чипови од 40 долари (30 долари тие и 10 долари поштарина) и ми бараја царина и плус лежарина во Ups.
Да исто му пишав на тој од ebay и ми ги врати парите. Финтата беше шо можев да ги земам кога ми ги врати парите seller-ов ама ме мрзеше да одам до Скопје и да се замарам. Требаше прво во UPS, па после на царина и после пак назад во UPS. И згора на то, лежарина 1200денари бидејќи во UPS стоеле два дена, а никој не ме контактира (баш тоа шо го викаш).УПС и ДХЛ си имаат посебни царински одделенија и кај нив секоај пратка се царини како што знам ... плус не ти кажуваат одма дека пратката е кај нив туку ги задржуваат некое време за да наплатат и лежарина .. ако ти е многу за плаќање кажи му на продавачот мислам дека може да ги контактира и да си ја повлече пратката јас така лани направив кога мајмуниве од ДХЛ за пратка од 110 евра од спортсдирект ми побараа 7500 денари царина лежарина и ддв.. ги контактирав и си ја повлекоа пратката ми ги вратија сите пари .
Можеш. Пејпал во суштина е изум на ибеј, подоцна се одвоија. На целата сума со шипинг +18% царина рачунај, но може да помине и без царина. И мнооогу внимателно со скапи телефони особено од алиекспресДали може преку PayPal да купам пример телефон од eBay?и колку кошта царината да речеме ако телефонот кошта 500$? Или од Aliexpres?
Супер што си задоволен меѓутоа тракинг системот не работи на принципот пратката е стигната на аеродром, или се препакува (како што имало случаи) или доручкува Пратката воопшто не е стигната на аеродром (затоа што системот не известува за пристигнување на аеродром) и се додека ова не го видиш:Задоволен сум од EBay, на 13 Декември порачав повеќе работи и сега преку Tracking, гледам стигнале на Аеродромот во Скопје, Значи За 11 дена од Кина до Македонија
Na aerodrom ima carinski oddel i tamu se pregleduva/carini pratkata pa se prepraka vo posta kade po adresi i postenski broevi se preraspredeluva vo reonskite posti koi pak prakaat izvestuvanje ili ja nosat prastkata na domasna adresaСупер што си задоволен меѓутоа тракинг системот не работи на принципот пратката е стигната на аеродром, или се препакува (како што имало случаи) или доручкува Пратката воопшто не е стигната на аеродром (затоа што системот не известува за пристигнување на аеродром) и се додека ова не го видиш:
2016-04-28 16:10, MACEDONIA, THE FORMER YUGOSLAV REPUBLIC OF, SKOPJE 1003 OFFICE OF EXCHANGE, Send item to domestic location (Inb)
2016-04-28 12:52, MACEDONIA, THE FORMER YUGOSLAV REPUBLIC OF, SKOPJE 1003 OFFICE OF EXCHANGE, Receive item at office of exchange (Inb)
пратката можеби и не ти е во Македонија
Не викам не, јасно ми е мене се, но он според тракингот вели дека пратката му е на аеродром Никој од нас според системот за следење на дадена локација не знае каде му е пратката, дали е тоа аеродром, канцеларија или веќе не чека во пошта. Пошта 1003 не значи дека е на аеродром.Na aerodrom ima carinski oddel i tamu se pregleduva/carini pratkata pa se prepraka vo posta kade po adresi i postenski broevi se preraspredeluva vo reonskite posti koi pak prakaat izvestuvanje ili ja nosat prastkata na domasna adresa
Не викам не, јасно ми е мене се, но он според тракингот вели дека пратката му е на аеродром Никој од нас според системот за следење на дадена локација не знае каде му е пратката, дали е тоа аеродром, канцеларија или веќе не чека во пошта. Пошта 1003 не значи дека е на аеродром.
Неговото е пандан на ова:
Macedonia airport?
Ова погоре ти е лажен тракинг број, пратката не ти е на аеродром.
Вака ми пишува