Дискусија за Атеистите, Исламот, Христијанството и останати убедувања

• Креатор на темата Креатор на темата kooperativa
  • Време на започнување Време на започнување
Мики, како да разбереш кога си православен христијанин каде:

Let3,

оти не го знајш одговорот?[DOUBLEPOST=1476449122][/DOUBLEPOST]
Каде виде ти муабет наназад дека некој кажа дека си сам?
Може наиде на израз дека е бог и дел од бог, низ муабетите наназад.
Не додавај твои размисли за работи кои не ги разбираш и не си ги проучувал.

Од друга страна, секоја ѕвезда по својот бесконечен курс, среќава други ѕвезди со кои, ако и одговара може да гради прекрасни соѕвездија кои ќе ја надополнуваат на својот бесконечен пат.
Така да, овие „мудрости“ од твоја страна за некаква си осаменост и слично, сигурно поврзано со тоа ЈАС или можеби го прочита она од „Книгата на Законот“:
„Јас сум сам: нема Бог каде што сум јас“ - Liber AL, II:23

Но веднаш после оваа изјава, следува:
„ Гледајте! ова се сериозни тајни; зашто исто така меѓу моите пријатели има пустиници....“ - Liber AL, II:24

Ако погледнете во стариот Коментар на „Книгата на Законот“, ќе прочитате за 23-от стих од поглавје II дека се вели:

„The Atheism of God. "Allah's the Atheist! He owns no Allah."
To admit God is to look up to God, and so not to be God. The cures of duality.
Јасно е? За да не ми мешаш Грци и свети отци во Телема? :)

Во „Законот е за Сите“, популарни коментари од страна на Кроули, ќе најдете поопширно објаснување на симболите, доволно за да стане појасно за неиницираниот, па и за аспирантот кој што стапнал на патеката!

Исто за 24-от стих од истото тоа, II поглавје вели:

„The Christians to the Lions!
A hermit is one who dwells isolated in the desert, exactly as a soul, a star, or an electron in the wilderness of space-time. The doctrine here put forth is that the initiate cannot be polluted by any particular environment. He accepts and enjoys everything that is proper to his nature. Thus, a man's sexual character is one form of his self-expression; he unites Hadit with Nuit sacramentally when he satisfied his instinct of physical love.“ итн итн многу е да се копира целиот текст.

Ова само за да знаеш дека зборуваш за работи за кои немаш волја да ги научиш, немаш капацитет да ги разбереш, немаш храброст да ги испиташ.

Бегај, смрдиш на сулфур со овие твои бедни муабети за зачувување на стравот.

Сам прашал-сам одговорил.

Сам прашал-сам одговорил.
Па не е така, лажго низаеден.

Христијански лажго си кој што верува дека дури и ако лаже за својата верата, Исус ќе го спаси бидејќи самата лага е за да црквата собере што повеќе луѓе, бидејќи нели, квантитет > квалитет!

Ти ова бладаше со надеж да напишеш мудрост:
Кој сака да е сам, или е бог, или е ѕвер, рече некој од елиниските мудреци.
Но никако и човек со вроден лик Божји, вели Црквата.
Се чини дека ништо не си научил од световњаците, а камо ли од Црквата.

Ти го прочитав расипаниот и зол пристап со гадна цел и ти одговорив, за да и другите знаат дека не е така како што глагола христијанинот кој што на се гледа со гадење ако не е православие!
Не е воопшто како што ти зборуваш, бидејќи со скршена призма, сакаш да го согледаш Законот на Телема и да го симнеш на твое рамниште, во калта на незнаењето и да бладаш сенешто.
Не бидува така кога со мене зборуваш за Телема...

Доволно добро ти го читам христијанскиот ти ум што го шеташ во таа глава наоколу и шириш омраза и бљуткава фантазија за греовност и чудната потреба дека тебе некој треба да те спасува од самиот себе! ;)

Зошто не си бидеш православен христијанин и не замолчиш во некоја ќелија, во некој зафрлен манастир и да си умираш заедно со твојата вера која го угнетува мажот, жената, поредокот, самото човештво? Хм?
Зошто, о кажи ми голем вернику, зошто?

За да ми бидеш потпора во зборувањето за Телема, знам јас зошто ама ајде... ќе велиме дека не знаеме. ;)

Ами тука паѓаш под наше влијание и не знаеш да си го чуваш срцето чисто за пред богот твој кога ќе умреш, исто како во египетските мистерии, каде што се мери срцето на покојниот со тежината на едно перо, она на МААТ, божицата на што беше...? :)

Во Телема нема такви гадни философии како во стариот еон... само треба да се чита и разбере „Книгата на Законот“.

Последно уредено:
Мики ја ти кажав одговор,

А одговорот гласи дека „...што и да посакате....„ значи „...шо и да посакате...„.

„Толкување според Let3„.

А одговорот гласи дека „...што и да посакате....„ значи „...шо и да посакате...„.

„Толкување според Let3„.
не ви е бе незгодно шо му испревртвате и толкувате збороите на Исус, бог да го прости?
тебе би ти било убо некој сегга да земи да толкува твои пишења овде на кајгана и тврди дека си се залагал за масонство католицизам и јудејство?
Да ги учи луѓето дека си мислел спротивно од шо си пишувал или кажубвал.

Последно уредено:
не ви е бе незгодно шо му испревртвате и толкувате збороите на Исус, бог да го прости?
тебе би ти било убо некој сегга да земи да толкува твои пишења овде на кајгана и тврди дека си се залагал за масонство католицизам и јудејство?
Да ги учи луѓето дека си мислел спротивно од шо си пишувал или кажубвал.

Одговорот гласи дека „...што и да посакате....„ значи „...шо и да посакате...„.

И колку гладни дечиња умреа и Африка додека ти седеше пред мониторот?
Оти не ојде да и нараниш?

Одговорот гласи дека „...што и да посакате....„ значи „...шо и да посакате...„.

И колку гладни дечиња умреа и Африка додека ти седеше пред мониторот?
Оти не ојде да и нараниш?
Мики, ја чекам Исус, бог да го прости, то да го направи, ако има и малце жал за болни деца, не верувам дека е некој себичен и покварен кучкин син па да неќе да им помогне, нели тој нарани 50.000 души со едни сардини и полкило леб (и то жидови кој шо после го предадоа и викаа силно на Пилата да го распне), така да да нахрани гладни деца во Африка па и сегде во свет нема да го фати појќе од 1000 евра, шо е ништо пари за него, еден Вранишковски - негов владика и преставник божји па проневери 250.000 евра и на дедо боже ич не му беше гајле, така да за госпот нема да биде ич трошок во еден ден да нахрани милиони гладни деца.

Мики, ја чекам Исус,

Навистина, ти го чекаш твојот Исус, оној кој никој не го видел, слично како што го очекуваат најголемиот број од протестантите, кои веруваат во нивниот Исус, а ниту ликот не му го знаат, а уште појќе, не го ни признаваат начинот и ликот со кој Господ Исус Христос и‘ се јави на Црквата.

Но, ти слободно чекај го оној кој не постои па затоа и ќе имаш самооправдување дека, ето, ти ѓоа си го чекал а тој ѓоа не дошол...:icon_lol:

Секој вистински иницијант така ќе одговори, работата е што аспирантот или ете мирјанинот денес мисли дека патот е нанадвор, а не навнатре, мисли дека ЈАС е туѓото ЈАС, дека надворешниот симбол мора насила да го вметне во себе си за да биде она што не е!
Гледаш живот во индивидуалност, а не во заедница?

Се придружувам на прашањето; ајмо атеисти, како ќе го докажете левитирањето кај поединци, и зашто токму тие можат да лебдат а не може било кој од сојот човечки?...:icon_lol:

со знаење мики со знаење. знаеш ли ја изреката
знаењето е сила, знаењето е моќ.

со знаење мики со знаење. знаеш ли ја изреката
знаењето е сила, знаењето е моќ.

А бе шо изнакажа; ај да видиме кое е твоето знаење, со кое ќе ја објасниш левитацијата.
Живо ме занима...како и обично.

А бе шо изнакажа; ај да видиме кое е твоето знаење, со кое ќе ја објасниш левитацијата.
Живо ме занима...како и обично.

некои луѓе имаат специјални/посебни способности.
има многу специјални/посебни способности,

п.с да беше тоа пред 200 години кога твојата црква ја имаше власта со сигурност тие ке беа на клада запалени како некакви вештери

Навистина, ти го чекаш твојот Исус, оној кој никој не го видел, слично како што го очекуваат најголемиот број од протестантите, кои веруваат во нивниот Исус, а ниту ликот не му го знаат, а уште појќе, не го ни признаваат начинот и ликот со кој Господ Исус Христос и‘ се јави на Црквата.

Но, ти слободно чекај го оној кој не постои па затоа и ќе имаш самооправдување дека, ето, ти ѓоа си го чекал а тој ѓоа не дошол...:icon_lol:
Па не дојде Мики, им вети на кутрите луѓе уште пред 2000 години, дека ќе се врател во нивно време ќе дојсол чудесии кралесва божји ова она... и шипак.
Не дојде.
А ако е дојден и знаеш кај се вртка, кажи му нек помине имам скуши во фрижидер ќе му дам да ги нахрани гладните деца во Африка а богами и пошироко, пошо јас со 2 пакети скуша можем едно 4 члено семејство да нахранам, а Тој пошто Он знае магии и финти како со 6 скуши да нарани иљадници подобро ќе ги искористи рибиве од мене.
Значи за гладните деца, ете од мене рибите, од Исус, бог да го прости, магијата.

Е ми нејќит; урлаш, викаш, се дереш...Кој сакат да слушат таков „саунд„?...[DOUBLEPOST=1476480178][/DOUBLEPOST]
некои луѓе имаат специјални/посебни способности.
има многу специјални/посебни способности,

Тоа е све што имаш да наведеш како објаснуење за левитисањето?

Back
На врв Bottom