S
SpaceTraveler
Гостин
Видовме дека Телема(та) е компилација од лаги од стариот еон; што е новото у лагата?[DOUBLEPOST=1476303754][/DOUBLEPOST]
Посочив повеќе пати дека Телема(та) веќе е фантазирање; сакаш да кажеш дела Телема(та) е религија?
Значи,Телема е религија, таќе?...
Начинот на кој што јас ја разбирам Телемата зависи од капацитетот, квалитетите , пропорцијата на мојата перцепција. Ако ми се чини нешто како фантазија во било која Телемитска книга ќе го отфрлам и нема да му обрнувам внимание. Ако сега сметам дека Телема е религија, можеби еден ден ќе се надминам повеќе самиот себе си и ќе сметам дека е нешто друго.
Едно е сигурно, Законот на Телема чии што зраци се Светлината, Животот, Љубовта и Слободата објавен во Книгата на Законот и Правата на Човекот објавени во Liber Oz ја надминаа компилацијата од лаги „христијанство“ која што на човештвото му даде само црна сенка, нешто што е спротивно од горенаведените зраци на Законот на Телема! А за сенките напишано е:
„Запомнете сите вие дека постоењето е чиста радост; дека сите таги се само како сенки; тие поминуваат и завршуваат; но постои нешто што останува.“ AL II-9
Ако тебе христијанството ти е во ред и си нашол потпора во МПЦ и светите отци тогаш нека ти биде! Но секојдневно клеветејќи и пишувајќи против Светлото на Телема како фрустриран богоборец, само докажува колку православието не ти е доволно добро. Да прочиташе ти три Телемитски книги и да ми препорачаше мене да прочитам три православни житија, сега ќе беше друго. Но типично за православец, ти сакаш да бидеш жртва и да те газат. И само да бладаш и провоцираш за пак да те газат. Цело време ти се случува тоа. И на тој начин ќе избледи твојата сенка и тоа е единствениот начин на кој што ти си ја претстави православната црква овде на форумот низ годините.