MIKI1
Поставувач на неодговорени прашања.
Мики, како да разбереш кога си православен христијанин каде:
Let3,
оти не го знајш одговорот?[DOUBLEPOST=1476449122][/DOUBLEPOST]
Каде виде ти муабет наназад дека некој кажа дека си сам?
Може наиде на израз дека е бог и дел од бог, низ муабетите наназад.
Не додавај твои размисли за работи кои не ги разбираш и не си ги проучувал.
Од друга страна, секоја ѕвезда по својот бесконечен курс, среќава други ѕвезди со кои, ако и одговара може да гради прекрасни соѕвездија кои ќе ја надополнуваат на својот бесконечен пат.
Така да, овие „мудрости“ од твоја страна за некаква си осаменост и слично, сигурно поврзано со тоа ЈАС или можеби го прочита она од „Книгата на Законот“:
„Јас сум сам: нема Бог каде што сум јас“ - Liber AL, II:23
Но веднаш после оваа изјава, следува:
„ Гледајте! ова се сериозни тајни; зашто исто така меѓу моите пријатели има пустиници....“ - Liber AL, II:24
Ако погледнете во стариот Коментар на „Книгата на Законот“, ќе прочитате за 23-от стих од поглавје II дека се вели:
„The Atheism of God. "Allah's the Atheist! He owns no Allah."
To admit God is to look up to God, and so not to be God. The cures of duality.
Јасно е? За да не ми мешаш Грци и свети отци во Телема?
Во „Законот е за Сите“, популарни коментари од страна на Кроули, ќе најдете поопширно објаснување на симболите, доволно за да стане појасно за неиницираниот, па и за аспирантот кој што стапнал на патеката!
Исто за 24-от стих од истото тоа, II поглавје вели:
„The Christians to the Lions!
A hermit is one who dwells isolated in the desert, exactly as a soul, a star, or an electron in the wilderness of space-time. The doctrine here put forth is that the initiate cannot be polluted by any particular environment. He accepts and enjoys everything that is proper to his nature. Thus, a man's sexual character is one form of his self-expression; he unites Hadit with Nuit sacramentally when he satisfied his instinct of physical love.“ итн итн многу е да се копира целиот текст.
Ова само за да знаеш дека зборуваш за работи за кои немаш волја да ги научиш, немаш капацитет да ги разбереш, немаш храброст да ги испиташ.
Бегај, смрдиш на сулфур со овие твои бедни муабети за зачувување на стравот.
Сам прашал-сам одговорил.